blog-image

november 1, 2019

Wintercheck auto

Zodra het kwik daalt, is het verstandig om de auto naar een garage te brengen voor een heuse wintercheck. Maar wat is een wintercheck eigenlijk precies en welke lijst met punten wordt er gecontroleerd tijdens een wintercheck? Lees snel verder en wij leggen u alles uit over de wintercheck voor uw auto. 

Waarom is een wintercheck voor uw auto verstandig?

De belangrijkste reden om een wintercheck uit te laten voeren voor uw auto is om ervoor te zorgen dat u ook in de winter veilig de weg op kunt en u zo min mogelijk kans heeft om langs de weg te komen te staan met pech. Daar wordt uiteraard niemand blij van en wanneer het ijskoud buiten is, zit u vast liever ook binnen dan dat u buiten langs de weg staat in de kou. Het is niet voor niets dat u tijdens de wintermaanden veel meer auto’s langs de weg ziet staan met pech dan in de zomermaanden. Een van de vele problemen die voorkomt in de winter is een auto die niet start. Dit kan voorkomen worden als er op tijd een wintercheck voor de auto wordt uitgevoerd. Bovendien is het met koud weer ook gladder op de weg en daarom is het belangrijk dat de banden onder de auto nog goed zijn en een goede profieldiepte hebben. Dit kan gecontroleerd worden tijdens de wintercheck bij een van de erkende garages. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u nog geen winterbanden onder de auto heeft zitten, terwijl dit wel verstandig is voor de wintermaanden. Wilt u ook veilig de weg op tijdens de winter? Kies dan voor een wintercheck bij een van de aangesloten garages van ServiceRight Auto’s. 

Welke lijst wordt er gecontroleerd tijdens een auto wintercheck?

Tijdens de wintercheck wordt er gecontroleerd of u veilig de weg op kunt als het weer wat kouder wordt. Een van de belangrijkste onderdelen die gecontroleerd moet worden, zijn de banden. Een goede grip op de weg is belangrijk en helemaal wanneer het glad is op de weg. Het bandenprofiel wordt daarom gecontroleerd tijdens de wintercheck. Andere onderdelen die gecontroleerd worden zijn onder andere:

  • Remmen
  • Bandenspanning
  • Accu
  • Verlichting
  • Schokdempers
  • Vloeistoffen (koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, oliepeil)

U kunt zich misschien al wel voorstellen dat juist met koud en/of slecht weer het juist extra belangrijk is dat de remmen, verlichting en accu goed werken. Tijdens de wintercheck worden daarom deze onderdelen gecontroleerd en wanneer wordt geconstateerd dat een of meerdere onderdelen vervangen moeten worden, zal dit in overleg worden vervangen. Na deze wintercheck kan uw auto er weer helemaal tegenaan en kunt u er op rekenen dat u weer veilig de weg op kan. Het is niet alleen verstandig wanneer u op wintersport gaat om de wintercheck uit te laten voeren. Ook in Nederland kan het weer verraderlijk glad en koud zijn en daarom is het ook verstandig om de wintercheck uit te laten voeren wanneer u van plan bent om in Nederland te blijven.

Wat zijn de kosten voor een auto wintercheck?

De kosten voor een auto wintercheck zijn €19,50. Dit is inclusief BTW en inclusief arbeid. Wanneer blijkt uit de auto wintercheck dat er reparaties gedaan moeten worden of dat er een onderdeel aan vervanging toe is, dan komen deze kosten er uiteraard nog bij. Wanneer er onderdelen aan vervanging toe zijn of er moet iets gerepareerd worden, dan zal er uiteraard eerst overlegd met u worden voordat de reparatie gedaan wordt. Hierdoor komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent. 

Wilt u ook een wintercheck voor uw auto inplannen? Bel dan op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 naar 088-2222000 en wij helpen u graag met het inplannen van een afspraak. Er is altijd een servicepunt bij u in de buurt waar wij de afspraak voor u kunnen inplannen. Hierdoor hoeft u nooit ver te rijden om de wintercheck voor uw auto te kunnen laten uitvoeren.