Distributieriem vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de distributieriem van uw auto

20%

Korting

454,80 Vanaf prijs

379,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een distributieriem vervangen?

Distributieriem vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 3 en 6 uur

Wanneer moet ik mijn auto distributieriem vervangen?

Wanneer de distributieriem van uw auto niet op tijd vervangen wordt, kan deze knappen, waardoor de motor vastloopt of zelfs grote schade veroorzaakt. De kosten om een gebroken distributieriem te repareren kan oplopen van enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s. De distributieriem vervangen prijs varieert afhankelijk van de type auto.

Distributieriem vervangen

454,80 Vanaf prijs:

379,-

Nieuwe distributieriem

Inclusief arbeid

Inclusief milieutoeslag

Inclusief BTW

Goedkoop distributieriem vervangen

Distributieriem vervangen

Wees er daarom tijdig bij en laat de distributieriem op tijd vervangen. Het verschilt per automerk en model om de hoeveel km een distributieriem wordt vervangen. Meestal is dit ongeveer tussen de 60.000 tot 120.000 gereden kilometers. Als u uw auto geen distributieriem heeft dan gaat het om een distributieketting. De distributieketting heeft dezelfde werking als de distributieriem.

Kies voor een online een afspraak via serviceright-autos.nl, wij garanderen u een vaste prijs en zelfs een besparing tot maar liefst 50% op de merkdealer prijzen.

Veelgestelde vragen over een distributieriem vervangen

Waarom een distributieriem vervangen?

Voor het vervangen van de distributieriem bent u aan het juiste adres. Elke auto met een distributieriem zal na enige tijd slijtage ondergaan en aan vervanging toe zijn. De distributieriem is een belangrijk onderdeel voor het functioneren van de motor van een auto. De distributieriem zit aan de zijkant van de motor verstopt en is een lastig uit te voeren klus. Het is dan ook belangrijk om vakkundig te werk te gaan bij het vervangen van de distributieriem. Gelukkig beschikt ServiceRight over de juiste vakmanschap om de klus op de juiste manier uit te voeren en ook nog eens voor de beste prijs! Het is belangrijk om de distributieriem tijdig te vervangen, aangezien er anders schade aan de motor kan ontstaan.

Wat is een distributieriem?

Een distributieriem is een met vezels versterkte, getande aandrijfriem vervaardigd met duurzame verbindingen zoals sterk verzadigde nitrile rubber. Met de distributieriem kan de krukas de nokkenassen in de cilinderkop aandrijven met de helft van de omwentelingen per minuut van de krukas. De nokkenassen openen en sluiten vervolgens de inlaat- en uitlaatkleppen van de motor op tijd af met de beweging en de positie van de zuigers in de motor.

Wat zijn de kosten voor het vervangen van een distributieriem?

De bij distributieriem vervangen kosten zijn bij ServiceRight Auto’s altijd inclusief een korting van 20%! Zo is de vanaf prijs slechts €279,-, terwijl dit normaliter een stuk hoger ligt. De kosten en daarmee dus de prijs voor deze dienst zijn gebaseerd op uw auto. Het is daarom verstandig om alvast uw kenteken in te vullen om een passende prijsopgave te zien.

Wanneer moet een distributieriem vervangen worden?

Het verschilt per merk en type auto om de hoeveel kilometer een distributieriem moet worden vervangen. Meestal wordt de distributieriem of een distributieketting tussen de 60.000 & 120.000 kilometer vervangen. Bij een tweedehands auto moet de verkoper meegeven wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen. Wanneer de distributieriem van uw auto niet op tijd vervangen wordt, kan deze knappen, waardoor de motor vastloopt of zelfs grote schade veroorzaakt. Daarom wordt de distributieriem altijd nagekeken bij de grote beurt.

De kosten om een gebroken distributieriem te repareren kan oplopen van enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s. Wees er daarom tijdig bij en laat de distributieriem op tijd vervangen. Kies voor een online afspraak via ServiceRight-autos.nl. Wij garanderen u een vaste prijs en zelfs een besparing tot maar liefst 50% op de merkdealer prijzen. Na een aantal jaren hoeft u dan pas weer de distributieriem te laten vervangen.

Wat zijn de kosten van een distributieriem vervangen?

Het vervangen van de distributieriem is zeer gespecialiseerd werk dat het beste kan worden uitgevoerd door een professionele specialist. Bij het vervangen van de distributieriem wordt vrijwel altijd aangeraden om ook meteen de waterpomp mee te pakken. De kosten zullen hierdoor oplopen maar de klus zal op de langere termijn toch voordeliger uitpakken. Dit omdat de waterpomp, distributieriem aangedreven is. Dit houdt dan ook in dat de monteur meteen bij de waterpomp kan. Uiteraard is het ook belangrijk om gebruik te maken van a-merk onderdelen bij deze klus. De distributieriem is gemaakt van zeer stevige kunststof die ook nog versterkt is met glasvezel en een teflon coating bevat. Gezien de functie van de distributieriem en de gevolgen die een geknapte distributieriem voor de motor van uw auto kan hebben, is het zeker niet verstandig om te besparen in de kwaliteit van de distributieriem. De prijs voor het vervangen van uw distributieriem is afhankelijk van uw type auto. Net zoals bijvoorbeeld het vervangen van de koppakking of koppeling bent u bij ServiceRight Auto’s altijd welkom om een geheel vrijblijvende offerte op te vragen via de mail, de chat of telefonisch bij de klantenservice op 088 2222 000 en geniet van de tijdelijke 20% korting.

Hoe wordt een distributieriem vervangen?

De distributieriem van elke auto ziet er anders uit en dus zal de vervangingsprocedure variëren, maar in grote lijnen is de procedure als volgt:

  • Maak de aardkabel van de accu los.
  • Zodra de motor koud is, zet u de krukas in het bovenste dode punt met de zuiger nummer één op de compressieslag.
  • Verwijder de krukaspoelie.
  • Verwijder alle accessoires die de verwijdering van de distributieriem hoezen verhinderen.
  • Verwijder distributieriem afdekkingen. Vergrendel nokkenassen, indien nodig, en noteer de positie van de merktekens van de nokkenas.
  • Verwijder de riemenspanner en de tussenpoelies.
  • Verwijder de distributieriem.

Als u de waterpomp vervangt, doe dit dan en tap eerst het koelsysteem af. Als de thermostaat van het koelsysteem alleen toegankelijk is met vervanging van de waterpomp, moet de thermostaat ook worden vervangen. De installatie van de nieuwe distributieriem omvat alle bovengenoemde stappen, uitgevoerd in omgekeerde richting, volgens strikte richtlijnen om zeker te stellen dat de nokkenas en krukas (en balansas, indien aanwezig) perfect uitgelijnd zijn nadat de spanner is ingesteld. Na voltooiing van de installatie wordt de krukas met de hand 720 graden gedraaid en de juiste positie van de merktekens op de krukas en de nokkenassen wordt bevestigd. Uw auto is op de weg getest om de normale werking te bevestigen en een servicesticker is aangebracht. Met vermelding van de datum van vervanging van de distributieriem en de kilometerstand van uw auto, kunt u dan altijd terugvinden wanneer de distributieriem voor het laatst is vervangen.

Hoe kan ik zelf controleren of ik mijn distributieriem moet vervangen?

Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto of u informatie kunt vinden over de laatste vervangingsdatum. Mocht dit niet zijn ingevuld, kijk dan of er een sticker is onder de motorkap is geplaatst met daarop de laatste datum of kilometrage waarop de distributieriem voor het laatst is vervangen. Weet u niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is en kunt u geen sticker vinden, dan is het verstandig om de distributieriem direct te laten vervangen!

Kan ik de distributieriem zelf vervangen?

Bijvoorbeeld het vervangen van remblokken of remschijven van uw auto is wellicht een klus voor een handige doe-het-zelver. Tenzij u een professionele gespecialiseerde automonteur bent is het niet aangeraden om de distributieriem zelf te vervangen. Het vervangen van de distributieriem op onjuiste wijze kan voor ernstige schade aan uw auto zorgen. U kunt zich voorstellen dat de distributieriem vervangen kosten gigantisch kunnen oplopen als er iets mis gaat. Het vervangen van de distributieriem kan een prijzige klus zijn maar dat is niet voor niets. Het betreft een zeer nauwkeurige klus. Eens in de zoveel tijd zal de distributieriem moeten worden vervangen maar dan heeft u daar gelukkig lange tijd geen omkijken meer naar. Het is dan ook te adviseren om de reparatie over te laten aan uw merkdealer of een garage die bij de ServiceRight Auto’s is aangesloten.

Gerelateerde diensten

Een distributieketting of distributieriem drijft de nokkenas aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. Deze riem wordt vaak verward met een multiriem...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

Bent u op zoek naar of uw auto een distributieriem of distributieketting nodig heeft? Bekijk in het onderstaande tabel om te zien of uw auto...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Distributieriem vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Distributieriem vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Distributieriem vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke