Zomerbanden wisselen

Bekijk de kosten van zomerbanden wisselen voor uw auto

20%

Korting

45,- Vanaf prijs

37,50

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij zomerbanden wisselen?

All Season autobanden

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1.5 uur

Waarom zomerbanden wisselen?

Met versleten zomerbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Het is daarom goed om in de zomer met zomerbanden te rijden.

Zomerbanden wisselen

45,- Vanaf prijs:

37,50

€ 7,50 per band

Veilig rijden in de zomer

6 maanden garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

All Season autobanden

Bij onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten zomerbanden een stuk minder grip. Met name op nat en glad wegdek kan dit erg gevaarlijk zijn. Bij ServiceRight Auto’s bent u er zeker van dat u zomerbanden goed worden vervangen.

Veelgestelde vragen over zomerbanden wisselen

Wanneer moet men zomerbanden wisselen?

U kunt aan de slijtage-indicatoren in de hoofdprofielgroeven zien wanneer uw zomerbanden vervangen dienen te worden. Slijtage-indicatoren zijn de kleine verhogingen in de groeven van het profiel. Als de dikte van het rubber gelijk is met deze verhoging (wettelijke limiet van 1,6 mm) moeten de zomerbanden verwisseld worden. Doet u dat niet, dan bent u in overtreding, komt de auto niet door de APK en brengt u uw eigen veiligheid (en die van andere weggebruikers) in gevaar. Om vertrouwd onderweg te zijn in alle weersomstandigheden adviseren wij u de zomerbanden van uw auto te laten verwisselen bij een profieldiepte rond de 3,5 mm. Het is dan wel van belang om winterbanden te vervangen voor de winter. Met all season banden kunt u in beide seizoenen veilig met uw auto rijden.

Wat zijn de kosten van zomerbanden wisselen?

Het wisselen van winterbanden naar zomerbanden is al mogelijk vanaf €29. Via ServiceRight Auto’s ontvangt u ook nog eens 6 maanden garantie op het wisselen van de zomerbanden.

Wanneer u ook de zomerbanden nog moet aanschaffen, dan kunt u de vraag bij ons opvragen. Het verschilt namelijk per auto (merk en type) wat voor banden er nodig zijn en wat de exacte prijs zal zijn. Wanneer u nu de boeking maakt om zomerbanden aan te schaffen en deze direct te laten monteren, ontvangt u 20% korting! U kunt uiteraard ook al ver van tevoren de afspraak maken. Het is dus bijvoorbeeld ook mogelijk om alvast in de winter de afspraak te maken om de zomerbanden te laten vervangen in het voorjaar. Op deze manier weet u zeker dat u op het juiste moment de banden kunt verwisselen en gebruik maakt van de juiste banden op het juiste moment.

Naast het wisselen van de zomerbanden en het aanschaffen van de zomerbanden inclusief montage, is het ook mogelijk om de banden te laten wisselen en te balanceren. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om te laten uitlijnen. De prijs voor banden wisselen + balanceren is vanaf €59,95 en voor het uitlijnen is dit €76 (combinatieprijs €65).

Waar kan ik zomerbanden laten wisselen?

Via ServiceRight Auto’s kunt u een afspraak maken bij een van de erkende garages bij u in de buurt. U kunt eenvoudig online zelf een afspraak inplannen op de door uw gewenste datum en tijd. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag om een garage bij u in de buurt te zoeken die de zomerbanden voor u kan wisselen op de door u aangegeven datum. U ontvangt van ons een mail met de gegevens van de garage waar u de auto naartoe kunt brengen. Tegen een kleine bijbetaling is het ook mogelijk om de auto te laten ophalen. Op deze manier hoeft u helemaal de deur niet meer uit en krijgt u de auto pas terug zodra de zomerbanden onder de auto zitten. U hoeft zich in elk geval geen zorgen te maken over dat u ver moet reizen naar de garage, aangezien er altijd een garage binnen een straal van 8 kilometer bevindt.

ServiceRight Auto’s werkt alleen met erkende garages, waardoor u ook altijd garantie ontvangt op het uitgevoerde werk. Dit zorgt er voor dat u met een gerust gevoel de auto achter kunt laten bij de garage. Ze hebben veel ervaring met het wisselen van zomerbanden, waardoor deze klus vaak snel gedaan is en correct wordt uitgevoerd.

Wanneer kunnen de winterbanden verwisseld worden naar zomerbanden?

U kunt de winterbanden wisselen naar zomerbanden wanneer de temperatuur boven de 7 graden Celsius komt. Het weer kan uiteraard nog redelijk wisselen, dus is het aan te raden om eerst nog een periode te wachten totdat het weer ook echt stabiel is. Wanneer het kwik al enige tijd niet meer onder de 7 graden Celsius komt, kunt u de zomerbanden laten wisselen. Andersom kunt u hier dus ook rekening mee houden wanneer de banden naar winterbanden gewisseld moeten worden. Uiteraard moet dit wel tijdig gewisseld worden, om er zo voor te zorgen dat u veilig kunt blijven rijden.

Wanneer u twijfelt of u de zomerbanden al weer onder de auto kunt laten plaatsen, kunt u ook altijd contact met ons opnemen. Op deze manier kunnen wij u voorzien van advies en kunnen wij ook direct een afspraak voor u inplannen wanneer het mogelijk is om de zomerbanden weer te wisselen.

U kunt zich misschien goed voorstellen waarom het gebruik van winterbanden wordt aangeraden, maar het is ook voor te stellen dat u zich afvraagt waarom de zomerbanden dan noodzakelijk zijn. De zomerbanden hebben een andere samenstelling dan de winterbanden, waardoor de zomerbanden juist met het warmere weer een betere grip hebben op het wegdek dan de winterbanden. Andersom hebben de winterbanden juist een betere grip met het koude weer.

Gerelateerde diensten

Waarom winterbanden wisselen? Met versleten winterbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden.

Waarom is banden wisselen belangrijk? Slijtage aan banden kan tijdens het rijden gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer u zich in onverwachte en lastige situaties bevind (zoals...

Waarom is autobanden vervangen zo belangrijk? Met versleten banden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Daarnaast moeten banden ook de juiste...

Gerelateerde blogs

Een juiste bandenspanning is een kwestie van veiligheid, brandstofbesparing en levensduur van de banden. Te weinig spanning in de voorbanden geeft aanleiding tot onder stuur....

Aquaplaning is het moment waarop de auto het contact met het wegdek verliest omdat het overtollige water op de weg niet meer door de banden...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Zomerbanden in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Zomerbanden wisselen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Zomerbanden wisselen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke