Winterbanden wisselen

Bekijk de kosten van winterbanden wisselen voor uw auto

20%

Korting

45,- Vanaf prijs

37,50

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij winterbanden wisselen?

All Season autobanden

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1.5 uur

Waarom winterbanden wisselen?

Met versleten winterbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden.

Winterbanden wisselen

45,- Vanaf prijs:

37,50

€ 7,50 per band

Veilig rijden in de winter

6 maanden garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

All Season autobanden

Bij onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten winterbanden een stuk minder grip. Met name op nat en glad wegdek kan dit erg gevaarlijk zijn. Bij ServiceRight bent u er zeker van dat u winterbanden goed worden vervangen. Dit komt doordat alle garages van ServiceRight gecertificeerd zijn.

Veelgestelde vragen over winterbanden wisselen

Wanneer moet men winterbanden wisselen?

U kunt aan de slijtage-indicatoren in de hoofdprofiel groeven zien wanneer uw winterbanden vervangen dienen te worden. Slijtage-indicatoren zijn de kleine verhogingen in de groeven van het profiel. Als de dikte van het rubber gelijk is met deze verhoging (wettelijke limiet van 1,6 mm) moeten de winterbanden verwisseld worden. Doet u dat niet, dan bent u in overtreding, komt de auto niet door de APK en brengt u uw eigen veiligheid (en die van andere weggebruikers) in gevaar. Om vertrouwd onderweg te zijn in alle weersomstandigheden adviseren wij u de winterbanden van uw auto te laten verwisselen bij een profieldiepte rond de 3,5 mm. ServiceRight Auto’s adviseert te kiezen voor winterbanden wanneer u met de auto in de winter dagelijkse omstandigheden gaat rijden en/of wanneer u op wintersport gaat. Door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel bieden winterbanden een vele malen betere grip. Hierdoor presteren winterbanden optimaal in het winterseizoen. Daarnaast zijn winterbanden in veel landen zelfs verplicht tijdens de winter of bij winterse omstandigheden. In de zomer kunt u gebruik maken van zomerbanden of all season banden.

Wat zijn de kosten van winterbanden wisselen?

Het wisselen van zomerbanden naar winterbanden is al mogelijk vanaf €29. Het is onder andere afhankelijk van of u de banden al in bezit heeft. Wanneer u al winterbanden in uw bezit heeft, is dit de vanaf prijs voor het wisselen. Wanneer hier nog de kosten voor de banden zelf bijkomen, is dit afhankelijk van het type en merk auto dat u heeft wat de kosten exact zullen zijn. U kunt bij ons altijd de juiste prijs opvragen en dan zullen wij u voorzien van een offerte.  

Daarnaast is het ook aan te raden om de banden te balanceren na het wisselen. Wanneer u hiervoor wilt kiezen, dan kunt u ook zelf aangeven dat u de banden wilt laten balanceren. Dit is al mogelijk vanaf €59,95 en hierbij worden ook de banden gewisseld. Naast het balanceren, is het ook mogelijk om de auto te laten uitlijnen. Dit verlengt de levensduur van uw banden. Na het uitlijnen slijten de banden van uw auto niet meer onregelmatig af en daardoor kunt u langer gebruik maken van de winterbanden. 

Naast de winterbanden, kunt u ook kiezen voor all-season banden. Dit zorgt ervoor dat u het hele jaar voorzien bent van de juiste banden. Wanneer dit uw voorkeur heeft, kunt u via de chat contact opnemen of bellen naar 088-2222000. 

Is het nodig om de winterbanden te balanceren?

Het is niet verplicht om de winterbanden te balanceren, maar het wordt wel aangeraden. Dit is echter alleen nodig wanneer alleen de banden worden verwisseld. Wanneer het hele wiel vervangen wordt, is balanceren niet elke keer nodig. In dit geval is het aan te raden om na ongeveer 3 keer wisselen de banden weer te laten balanceren. Het balanceren van de wiel betekent eigenlijk het gewicht van de band gelijk maken. De wielen kunnen gaan slingeren en dit is de reden dat de winterbanden gebalanceerd moeten worden. Wanneer bijvoorbeeld het stuur gaat trillen tijdens het rijden, kan het betekenen dat de banden opnieuw gebalanceerd moeten worden. Het is ook mogelijk dat de banden gebalanceerd moeten worden nadat deze al een tijdje onder de auto zitten. Het is dus niet altijd zo dat dit alleen gedaan wordt wanneer er nieuwe banden onder de auto komen te zitten.

Hetzelfde geldt voor het uitlijnen van de auto. Wanneer de banden zijn gewisseld, is het aan te raden om de auto uit te lijnen. Met geavanceerd meetapparatuur wordt er gekeken of de wielen onder de auto goed zijn uitgelijnd. Dit is namelijk met het blote oog niet altijd even goed te zien. Om langer gebruik te kunnen maken van de banden, wordt er ook aangeraden om de auto te laten uitlijnen.

Waar kan ik mijn zomerbanden naar winterbanden laten wisselen?

Het is uiteraard mogelijk om de zomerbanden te laten wisselen naar winterbanden via ServiceRight Auto’s. U kunt eenvoudig via de online boekingstool aangeven dat u uw banden wilt laten wisselen. Wanneer u nog niet beschikt over de banden, dan kunt u via de chat de kosten opvragen. Het is uiteraard ook mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur op het nummer 088-2222000. Wij zullen u dan helpen met de juiste kosten voor de winterbanden inclusief montage. 

Via ServiceRight Auto’s kunt u altijd terecht bij een erkende garage bij u in de buurt. Hierdoor weet u zeker dat de banden op de juiste manier worden gemonteerd en dat u hiervoor niet ver hoeft te reizen. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om de auto te laten ophalen en brengen. Hier wordt een kleine bijbetaling voor gevraagd, maar biedt een hoop extra comfort. Tevens kunt u zelf kiezen wanneer u de banden wilt laten wisselen. U kunt zelf online de datum en het tijdstip invullen en wij gaan voor u direct aan de slag om de juiste garage te vinden om uw winterbanden te wisselen! 

Gerelateerde diensten

Waarom zomerbanden wisselen? Met versleten zomerbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Het is daarom goed om in de zomer met...

Waarom is autobanden vervangen zo belangrijk? Met versleten banden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Daarnaast moeten banden ook de juiste...

Waarom is banden wisselen belangrijk? Slijtage aan banden kan tijdens het rijden gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer u zich in onverwachte en lastige situaties bevind (zoals...

Gerelateerde blogs

Aquaplaning is het moment waarop de auto het contact met het wegdek verliest omdat het overtollige water op de weg niet meer door de banden...

Een juiste bandenspanning is een kwestie van veiligheid, brandstofbesparing en levensduur van de banden. Te weinig spanning in de voorbanden geeft aanleiding tot onder stuur....

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Winterbanden wisselen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Winterbanden wisselen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Winterbanden wisselen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke