blog-image

augustus 20, 2018

Pollenfilter

De pollenfilter zuiver de aangezogen lucht voor ze in het interieur stroomt. Het houdt vaste delen tegen zoals roet, stof, vuildeeltjes, pollen en bacteriën. Een verbeterde uitvoering ban de pollenfilter is de Multi-interieurfilter. Die heeft een filterelement dat voorzien is van een actieve koolstoflaag. Deze laag weert geurtjes en schadelijke gasvormige stoffen zoals benzeen, koolwaterstoffen, ozon, stikstof, tolueen en zwaveldioxiden.

Onderzoeken hebben aangetoond dat zonder goede ventilatie en luchtbehandeling de lucht in het interieur tot 5 keer schadelijker kan zijn dan de buitenlucht. De pollen filter moet om het voorgeschreven aantal kilometers worden vervangen. Reinigen kan niet, zelfs niet met perslucht.

Moet ik mijn pollen filter vervangen?

Het wordt wel aanbevolen om de pollenfilter elk jaar te vervangen. Naast dat het wordt aanbevolen haalt u er ook paar voordelen uit als u de pollenfilter wel vervangt.

Dit zijn de volgende voordelen:

  • Zorg voor voldoende toevoer van verse lucht in het interieur van het voertuig.
  • Bescherming van passagiers tegen stofdeeltjes, stuifmeel en andere irriterende stoffen.
  • Eenvoudige allergie symptomen zoals lopende ogen en neuzen, en niezen, waardoor de verkeersveiligheid toeneemt.
  • De kans op vermoeidheid van de bestuurder verminderen die kan worden veroorzaakt door stofdeeltjes en micro-organismen in het voertuig.
  • Minimaliseren van geuren en gasvormige verontreinigende stoffen die het voertuig binnenkomen.
  • Houd het interieur van je auto schoner.

Als het pollenfilter verstopt is, is het niet in optimale staat en bevat de lucht in uw auto meer stof, roet en micro-organismen. Een verstopte filter zorgt er ook voor dat vuildeeltjes de airconditioning van uw voertuig bereiken, wat een negatief effect kan hebben op de werking en prestaties.