Autobanden Vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de autobanden van uw auto

20%

Korting

70,80 Vanaf prijs

59,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij het vervangen van autobanden?

All Season autobanden

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Waarom is autobanden vervangen zo belangrijk?

Met versleten banden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Daarnaast moeten banden ook de juiste bandenspanning hebben. Bij onverwachte en lastige momenten, zoals noodstops of scherpe bochten, bieden ongelijkmatig versleten banden een stuk minder grip op de weg. Met name op nat wegdek kan dit erg gevaarlijk zijn.

Autobanden Vervangen

70,80 Vanaf prijs:

59,-

All season banden vervangen

Zomerbanden vervangen

Winterbanden vervangen

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

All Season autobanden

Hoe controleer ik of mijn auto banden aan vervanging toe zijn en wat zijn de kosten?

U kunt aan de slijtagindicatoren in de hoofdprofielgroeven zien wanneer uw banden vervangen dienen te worden. Slijtage indicatoren zijn de kleine verhogingen in de groeven van het profiel. Als de dikte van het rubber gelijk is met deze verhoging (wettelijke limiet van 1,6 mm) moeten de banden verwisseld worden. Doet u dat niet, dan bent u in overtreding, komt de auto niet door de APK keuring en brengt u uw eigen veiligheid (en die van andere weggebruikers) in gevaar.

Veelgestelde vragen over autobanden vervangen

Wanneer moeten mijn autobanden vervangen worden?

Om vertrouwd onderweg te zijn in alle weersomstandigheden adviseren wij de autobanden te wisselen bij een profieldiepte rond de 3,5 mm.

Kan ik mijn autobanden vervangen aan huis?

Ja, u kunt uw autobanden aan huis laten vervangen. Met onze service rond het halen en brengen van de auto kunnen we de autobanden ook aan huis vervangen. In de meeste gevallen komt dit erop neer dat we de auto meenemen naar de garage tenzij de apparatuur voor het vervangen van de banden mee kan naar de locatie waar de banden vervangen moeten worden. In beide gevallen hebt u er geen omkijken naar: onze experts demonteren de oude autobanden van de velg, monteren de nieuwe banden op de velg en balanceren deze. Daarna worden de nieuwe banden op de auto gemonteerd. Het is in deze wel belangrijk dat u vooraf een keuze gemaakt hebt voor nieuwe banden of de nieuwe banden in de auto legt zodat onze monteurs deze kunnen bereiken. Wanneer er onverhoopt problemen zijn tijdens het vervangen van de banden of toekomstige problemen gespot worden, neemt onze monteur contact met u op om een plan van aanpak te bespreken. Alles in overleg met u uiteraard.

Kan ik mijn autobanden vervangen op locatie?

Ja, met onze landelijke dekking kunt u overal binnen Nederland uw autobanden laten vervangen. Onze service rond het halen en brengen van auto’s zorgt er daarnaast voor dat de auto altijd naar een garage gebracht kan worden wanneer er meer apparatuur of gereedschap nodig is. We laten dit uiteraard altijd aan u weten zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer onze monteurs klaar zijn met de auto, kunt u direct in de auto stappen en wegrijden wanneer het u uitkomt. Dat is het gemak van onze service, kennis en expertise. Geeft u van tevoren duidelijk aan op welke locatie de auto te vinden is, waar de auto staat en welk merk plus kenteken de auto heeft. Zo wordt het makkelijker voor onze monteurs en is de auto binnen de afgesproken tijd weer klaar. Mochten er problemen gezien worden door de monteurs voor of tijdens de werkzaamheden, dan nemen zij contact met u op voor overleg. Doorgaans is het vervangen van de autobanden een kwestie van tijd en kunt u binnen de kortste keren weer gewoon genieten van uw auto, mét de nieuwe banden.

Wat zijn de meest voorkomende symptomen die aangeven dat u een reserve autoband moet installeren?

  • Autoband is plat
  • Autoband heeft schade

Wat is de prijs van autobanden vervangen?

De prijs van autobanden vervangen is afhankelijk van de nieuwe banden die u kiest, maar kan al vanaf € 70 per band. In deze prijs zitten alle werkzaamheden begrepen: het demonteren van de oude band, het monteren en balanceren van de nieuwe banden en het monteren van de wielen op de auto. Hebt u nog geen nieuwe banden, neem dan contact op met onze monteurs. Zij kunnen u advies op maat geven over de mogelijke merken en soorten banden die u kunt vinden in ons aanbod. De keuze voor de juiste band is een belangrijke keuze omdat deze bepalend is voor het rijgedrag van de auto zelf. Hebt u reeds nieuwe banden en hebt u nieuwe velgen nodig? Geef dit dan tijdig aan zodat onze monteurs in overleg met u de juiste velgen kunnen vinden voor uw auto. Hebt u nieuwe velgen én banden nodig? Dan kunnen deze al in de garage gemonteerd worden zodat de wielen gemakkelijk en snel op locatie vervangen kunnen worden. Ook wanneer u al nieuwe banden hebt en geen nieuwe velgen wilt, kun u een afspraak maken met onze monteurs zodat zij de banden kunnen vervangen op de afgesproken tijd op de afgesproken locatie. Dan kunt u na uw werk gewoon weer in de auto naar huis met uw nieuwe autobanden.

Hoe belangrijk is het om uw autobanden te vervangen?

Auto’s hebben vier banden nodig om te kunnen werken. De meeste auto’s zijn uitgerust met een reservewiel in de kofferbak. Voor het geval dat een van uw normale autobanden waait of plat loopt. In het geval dat een autoband zijn druk verliest kunt u het reservewiel als een tijdelijke band gebruiken totdat u het vervangt. Reservewielen kunnen compacte of donut-reservebanden zijn die kleiner zijn dan gewone banden en uit veiligheidsoverwegingen mogen niet voor langere tijd worden gereden, maar ze zorgen ervoor dat u uw auto weer mobiel kunt krijgen na een lekke band. Er kan ook een reserve-eenheid voor volledige grootte worden geïnstalleerd die voor onbepaalde tijd kan worden gebruikt totdat u uw lekke autoband kunt laten repareren of vervangen, zolang het reservewiel nog overeind blijft. Reservebanden zijn niet bedoeld voor gebruik boven 88 km, dus u moet niet met de auto rijden op snelwegen terwijl deze is uitgerust met een reservewiel, compact of op ware grootte. Als uw auto is uitgerust met wielvergrendelingen heeft een monteur de wielvergrendelingssleutel nodig om de lekke autoband te verwijderen en uw reservewiel te installeren. Houd uw wielslot sleutel gemakkelijk toegankelijk in uw voertuig in het geval van een lekke autoband.

Terwijl u kilometers op uw voertuig verzamelt, slijt elk van de vier banden met verschillende snelheden en op verschillende plaatsen. Dit komt omdat voorbanden anders dragen dan achterbanden, en rechterbanden anders dragen dan linkerbanden. Als u toestaat dat deze banden te lang in een positie blijven, zal de slijtage en het scheuren zo abnormaal worden dat de auto in de ene of andere richting zal gaan rijden. Door de banden constant te draaien, kunnen alle vier de banden aan dezelfde slijtage onderhevig zijn, waardoor hun levensduur relatief gelijk blijft. Een auto met banden die gelijkmatig dragen moet soepeler en in een rechte lijn rijden.

Hoe weet ik wanneer ik mijn autobanden moet vervangen?

  • Ongelijke bandenslijtage, naar één kant trekkende auto
  • Cupping op de banden
  • Autoband Rotatie wordt uitgevoerd als onderdeel van normaal onderhoud

Kan ik autobanden zelf vervangen?

Voor de handige mensen onder ons, is het ook mogelijk om zelf autobanden te vervangen. Om autobanden te vervangen, is het wel handig enig gereedschap te bezitten. Allereerst is het bijvoorbeeld handig om een krik bij de hand te hebben. Op deze manier kunt u makkelijk bij de autoband en hoeft u geen andere capriolen uit te halen. Daarnaast heeft u ook de nieuwe band nodig en de wielmoeren en sleutel. Wanneer u hierover beschikt en ook de kennis heeft hoe u de banden op de juiste manier losmaakt en weer opnieuw kunt installeren, is het mogelijk om deze klus zelf uit te voeren.

Het kan soms heel wat gedoe zijn om banden te wisselen, helemaal wanneer u dit nog niet eerder gedaan heeft. In dit geval is het handiger om dit door een garage te laten doen. Het moet uiteraard wel veilig zijn om rond te rijden op de banden. Daarnaast kan er ook voor gekozen worden om de auto te laten uitlijnen/balanceren. Heeft u dus zelf geen kennis van het wisselen van de banden en ook geen gereedschap? Maak dan eenvoudig een afspraak online of telefonisch!

Gerelateerde diensten

Waarom is banden wisselen belangrijk? Slijtage aan banden kan tijdens het rijden gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer u zich in onverwachte en lastige situaties bevind (zoals...

Waarom zomerbanden wisselen? Met versleten zomerbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Het is daarom goed om in de zomer met...

Waarom winterbanden wisselen? Met versleten winterbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden.

Waarom all season banden wisselen? Met versleten all season banden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Bij onverwachte en lastige momenten,...

Gerelateerde blogs

Een juiste bandenspanning is een kwestie van veiligheid, brandstofbesparing en levensduur van de banden. Te weinig spanning in de voorbanden geeft aanleiding tot onder stuur....

Aquaplaning is het moment waarop de auto het contact met het wegdek verliest omdat het overtollige water op de weg niet meer door de banden...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Autobanden vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Autobanden Vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Autobanden Vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke