Remblokken vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van uw remblokken

97,-

Vanaf prijs:

81,-

20%

Korting

Geen kenteken bij de hand?

Gratis haal- en brengservice
BOVAG garantie
Vaste voordeelprijs

Wat wordt er gedaan bij het vervangen van remblokken?

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Wanneer het gaat om de veiligheid tijdens het rijden in de auto, dan wordt er gedacht aan airbags en veilig rijden. Maar de remmen spelen natuurlijk een rol die minstens zo groot is. Een hoge snelheid kunnen bereiken is prettig, maar het is nog veel prettiger wanneer de auto ook weer op tijd tot stilstand kan komen. Daarbij spelen de remschijven een grote rol, maar zonder remblokken gebeurt er weinig.

Remblokken vervangen

97,- Vanaf prijs:

81,-

Nieuwe remblokken

Voorkom slijtage

6 maanden BOVAG garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Het zijn de remblokken die u met uw rempedaal tegen de remschijven drukt om tot stilstand te komen. Dat betekent bijzonder veel frictie om tot stilstand te komen en dat betekent automatisch een hoge mate van slijtage. U kunt echter de dikte van de remblokken niet controleren. Zelf de remblokken vervangen is een bijzonder lastige klus die zeker niet aan te raden is. Onze experts hebben al het gereedschap in huis om deze klus zo goed mogelijk te doen tegen aantrekkelijke prijzen. Maar hoe weet u wanneer de remblokken vervangen moeten worden en wat gebeurt er wanneer u dit niet doet?

Veelgestelde vragen over remblokken vervangen

Wat gebeurt er wanneer remblokken niet tijdig worden vervangen?

De dikte van de remblokken bepaalt voor een groot deel de remkracht van de auto. U trapt met het rempedaal de remblokken op de remschijf immers. Hoe dikker de remblokken zijn, hoe meer remkracht er overgebracht wordt. Zijn de remblokken te ver versleten, dan neemt de remkracht van de auto af. Vervangt u dan nog steeds de remblokken niet, dan bestaat het risico dat de auto helemaal niet meer tot stilstand komt wanneer u rijdt en op de rem trapt. Niet vervangen van de remblokken kan daarnaast zorgen voor meer schade omdat de remblokken met steeds meer geweld op de remschijf gedrukt worden om te kunnen remmen. Daarnaast zorgen versleten remblokken voor onvoorspelbaar rijgedrag van de auto, zorgen zij voor afkeur bij de APK en kunnen zij een flinke bekeuring opleveren wanneer u aangehouden wordt. De politie kan namelijk makkelijk horen wanneer de remblokken versleten zijn, beter dan u zelf kunt horen in de auto. Het vervangen van de remblokken is vele malen goedkoper dan de risico’s van door blijven rijden.

Hoe weet ik wanneer ik mijn remblokken moet vervangen?

Er is geen standaardlevensduur voor remblokken. Dit heeft vooral te maken met de verschillende manieren en milieus waarin een auto gebruikt kan worden. Rijdt u dagelijks in de stad met tal van verkeerslichten en zebrapaden waardoor er constant geremd moet worden? Dan zijn de remblokken veel sneller aan vervanging toe dan wanneer u uitsluitend op de snelweg rijdt. Een auto die vaak stilstaat heeft overigens extra aandacht voor de remmen nodig. Oxidatie op de remschijven en remblokken is zo mogelijk nog slechter voor de remmen en kunnen ervoor zorgen dat deze vast komen te zitten. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt zien dat de remblokken vervangen moeten worden. De eerste manier is door te kijken naar de indicatoren op het dashboard. Modernere auto’s hebben namelijk waarschuwingslampjes die aangeven wanneer er iets aan de hand is met de remmen. U kunt het ook horen. Een schavend of schurend geluid, wat sterk lijkt op het ijzer op ijzer geluid (wat het in feite ook is), is een duidelijk teken dat de remblokken of remschijven vervangen moeten worden. U merkt het uiteraard ook aan het rijgedrag van de auto. Hebt u het idee dat de rem niet meer naar behoren werkt, trekt de auto in een bepaalde richting of hebt u het idee dat de auto onvoorspelbaar reageert op het moment dat u remt? Dan is het hoog tijd om een afspraak te maken bij ons.

Wat zijn de kosten voor remblokken vervangen?

Vanaf € 79 kunt u de remblokken laten vervangen. De prijs is sterk afhankelijk van het model auto dat u hebt en de remblokken die gekozen worden. De remblokken van de betere merken zijn uiteraard de remblokken die gebruikt moeten worden. De prijzen van deze blokken liggen hoger, maar dit wordt gemakkelijk terugverdiend door de betere prestaties en de langere levensduur van de remblokken. De prijs van de reparatie kan hoger uitvallen wanneer u te lang doorgereden hebt met versleten remblokken. Daarom kijken we graag de overige delen van de remmen ook na om te garanderen dat u weer optimaal gebruik kunt maken van uw auto. U kunt hierbij denken aan de remschijven, maar ook aan het vervangen of aanvullen van de remvloeistof. De reparaties gaan uiteraard in overleg met u zodat u van tevoren precies weet wat het idee is en welke prijs hieraan verbonden is. Wilt u direct een prijsopgaaf laten maken voor het vervangen van uw remblokken, neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op zodat we u een prijs op maat kunnen geven.

Wat is het verschil tussen de remblokken aan de voorzijde en achterzijde?

Het verschil tussen de remblokken aan de voorzijde en achterzijde van de auto is totaal afhankelijk van het model van de auto en de eventuele reparaties of aanpassingen in het verleden. Er zijn modellen waarbij de remblokken voor en achter gelijk zijn, maar dit is eerder uitzondering dan regel. Daarom is het van groot belang dat u altijd controleert welke remblokken u nodig hebt. We raden u sterk af om zelf de remblokken op de auto te monteren. Het is een precies karwei en de uitvoering van de klus bepaalt in hoge mate de veiligheid tijdens het rijden in de auto. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, of om te horen of de remblokken aan de voorzijde en achterzijde gelijk zijn bij uw auto. Worden de remblokken vervangen aan een kant van de auto, dan moeten de remblokken op dezelfde as ook aan de andere kant vervangen worden. Op die manier blijft de auto namelijk gelijkmatig remmen en zijn de prestaties optimaal. Remblokken of remschijven mogen nooit aan een kant van de as vervangen worden zonder de andere kant ook te vervangen omdat de werking van de remmen van uw auto dan niet langer gegarandeerd kan worden.

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

Remblokken vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Remblokken vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw onderhoud, u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Remblokken vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn BOVAG, FOCWA en/of RDW erkend

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-10%

Airco service NU 10% korting!

Vullen en recyclen
Volgens officiele STEK-Eisen
BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke