blog-image

september 30, 2019

Auto maakt kloppend geluid

Maakt uw auto een kloppend geluid? Dit is uiteraard erg vervelend, maar het kan vele oorzaken hebben. Zo hoeft het niet altijd een grote reparatie te zijn wanneer u een kloppend geluid hoort, maar kan het ook zo zijn dat het een kleine reparatie betreft. Het is allereerst belangrijk dat u erachter komt wat er precies defect is zodat op basis daarvan de reparatie kan worden vastgesteld. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het kloppende geluid te horen is vlakbij de banden. Het is mogelijk dat de homokineet van de aandrijfas defect is, maar het is ook mogelijk dat de stabilisator stang, koppelstang, stuurkogel of draagarm gerepareerd moet worden. Kortom: er zijn vele oorzaken mogelijk voor het kloppende geluid.

Naast dat het kloppende geluid bij de banden uit de buurt kan komen, is het ook mogelijk dat het kloppende geluid uit de motor van de auto lijkt te komen. Wanneer dit het geval is, is het mogelijk dat het een versleten distributietandwiel is. Om dit daadwerkelijk vast te kunnen stellen, is een bezoek aan een garage noodzakelijk.

Heeft u juist last van een kloppend geluid bij het remmen? In dit geval is het mogelijk dat de remschijven gecontroleerd moeten worden of dat de remtrommel nagekeken moet worden. Mogelijk moeten de remschijven en remblokken vervangen worden. 

Komt het geluid niet bij de banden vandaan, niet bij de motor en ook niet bij het remmen, dan is het ook mogelijk dat het kloppende geluid van achter komt. In dit geval is het mogelijk dat het geluid van de ophangrubbers komt, maar het kan ook een kapotte schokbreker zijn. Ook in dit geval is het mogelijk dat er verschillende oorzaken zijn voor het kloppende geluid. Hoort u ook een kloppend geluid uit de auto en wilt u hier een diagnose voor laten uitvoeren? Boek dan nu een diagnose voor uw auto en kom erachter wat er daadwerkelijk mis is met de auto en wat de kosten zullen zijn om dit te laten repareren. U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 een afspraak maken via 088-2222000 of 24 uur per dag online.