blog-image

september 27, 2019

Auto maakt zoemend geluid tijdens rijden

Er zijn veel verschillende geluiden die een auto kan maken. De ene keer is het een tikkend geluid, de andere keer een rammelend geluid en het kan ook zijn dat u een zoemend geluid hoort. Vaak is aan het soort geluid al deels te horen wat er vermoedelijk mis is met de auto, maar om dit daadwerkelijk vast te kunnen stellen, is het voor de monteurs ook nodig om de auto te bekijken en een aantal testen uit te voeren. Wanneer het geluid een zoemend geluid is, kunt u bijvoorbeeld denken aan een wiellager of aan de versnellingsbak. Dit kan door verschillende tests snel vastgesteld worden. Het kan ook zijn dat de banden gecupt zijn. 

Maakt uw auto een zoemend geluid bij het optrekken? Dan kan het zijn dat de dynamo vervangen moet worden. Het is daarnaast ook mogelijk dat de alternator vervangen moet worden. Dit zijn helaas vaak geen goedkope reparaties, maar wel noodzakelijke reparaties. Wanneer dit vervangen moet worden, raden wij u dan ook aan om dit toch te doen, voordat er verdere schade aan de auto ontstaat. 

Het is ook mogelijk dat u een zoemend geluid hoort bij het gas geven. In dat geval kan het de distributieriem zijn. Wanneer het inderdaad de distributieriem is, is het verstandig om deze zo snel mogelijk te laten vervangen, voordat er verdere schade aan de motor ontstaat. Het hoeft natuurlijk niet de distributieriem te zijn, het kan bijvoorbeeld ook de brandstofpomp zijn, de stuurbekrachtigingspomp of waterpomp. 

Voor het definitief vaststellen van het probleem met uw auto en de daarbij behorende kosten, raden wij aan om een diagnose via ServiceRight Auto’s uit te laten voeren. U kunt terecht bij een erkende garage bij u in de buurt die kan vaststellen wat er defect is en wanneer u hier akkoord op geeft, kunnen zij dit ook direct voor u repareren.