blog-image

januari 28, 2019

Brandgat in een autostoel repareren

Een brandgat in de autostoel is geen fraai gezicht. Het is ook niet verstandig om het gat in de bekleding te laten zitten. Wanneer iemand met een knoop, pen of iets anders in het gat blijft hangen, dan is de kans erg groot dat de volledige bekleding van de autostoel scheurt. Toch zijn er veel auto’s met brandgaten in de stoelen. Voorheen werd er namelijk vaak in de auto gerookt. Met het raam een stukje open uiteraard. Dit zorgde ervoor dat er gemakkelijk as op de stoel zelf kon landen, waarna direct een brandgat ontstond.

Wanneer er gloeiende as of een heet voorwerp bij de stof komt, gaat de stof smeulen. Aangezien er schuimrubber onder de stof zit, trekt de schade vaak direct door. Hebt u water of andere vloeistoffen bij de hand? Probeer dan het smeulen zo snel mogelijk te stoppen om verdere schade te voorkomen. Doet u dit niet, dan kan de hitte door het schuimrubber en de stof verspreid worden met het risico op brand als gevolg – al zal dat lang niet altijd gebeuren bij de moderne auto’s waar brandvertragend materiaal gebruikt wordt.

Uiteraard zijn het niet alleen brandgaten die vervelend zijn. Ook andere kleine scheurtjes of beschadigingen in de bekleding van de autostoel zijn bijzonder vervelend. U kunt zelf aan de slag gaan met de schade, u kunt een hoes over de stoel trekken of u kunt de auto professioneel laten repareren. Wat u ook doet: rijd niet te lang door met beschadigde bekleding op de autostoelen. De schade kan namelijk alleen maar groter worden, waardoor het repareren van de schade ook meer werk wordt, of meer geld gaat kosten. Een klein brandgat is vaak gemakkelijk te repareren tegen een lage prijs. En de uitstraling van de auto wordt er een stuk beter door.

Welke mogelijkheden zijn er om een brandgat in een autostoel te repareren?

Er zijn verschillende manieren waarop u zelf aan de slag kunt met het repareren van een brandgat in een autostoel. Een optie die vaak gekozen wordt, is de stoelhoes. In feite wordt hier natuurlijk niets gerepareerd. Wat u doet is een hoes over de stoel trekken zodat het brandgat niet meer zichtbaar is. Erg populair is deze optie niet bij autoliefhebbers. Stoelhoezen doen vaak afbreuk aan de uitstraling van de auto en lang niet altijd zitten deze hoezen echt ideaal. Met andere woorden: het is vaak te zien dat het een hoes is en in sommige gevallen neemt u de stoelhoes mee bij het uit- of instappen.

Een andere optie is zelf aan de slag te gaan. Daarvoor hebt u flexibele vingers nodig. Deze oplossing is alleen geschikt voor kleinere brandgaten. U neemt een kromme naald en een setje garen van éxact dezelfde kleur als de stoel van de auto. Is het schuimrubber onder het brandgat ook grotendeels verdwenen? Dan plaats u eerst een nieuw stuk schuimrubber in het gat. Het moet precies afsluiten – anders komt het garen onder druk te staan. Zit het schuimrubber erin, dan pakt u naald en draad en maakt u verbindingen over het gat heen. Steek niet de naald vlak naast het gat in de stof, de stof gaat dan scheuren wanneer u gaat zitten of aan het garen trekt.

De meeste mensen kiezen niet snel voor deze oplossing. Goed, het is vaak niet te zien dat de stoel gerepareerd is tenzij u weet waar u naar moet kijken – maar het is vaak wel een tijdelijke oplossing. Garen is niet gemaakt om veel druk te verwerken en is zeker niet gebruikt om op of tegenaan te gaan zitten. Professioneel laten repareren van de bekleding is een betere optie wanneer u trots bent op uw auto.

Wat zijn de kosten om een brandgat in een autostoel te repareren?

Vanaf € 75 kunt u een brandgat professioneel laten repareren door experts. Dit betekent concreet dat er goed gekeken wordt naar de schade en alle lagen van het probleem opgelost worden. Aangezien het werk door experts verricht wordt, hebt u garantie op de uitvoering van de klus en weet u zeker dat het een langdurige oplossing is die niet duidelijk te zien is. De kosten kunnen uiteraard hoger oplopen wanneer er meer problemen gevonden worden. Is dit het geval, dan zal de monteur contact met u opnemen over welke aanpak gekozen wordt.

Met ServiceRight hebt u de juiste partner in de arm. Wij halen de auto namelijk gewoon voor u op wanneer u geen tijd hebt om de auto te brengen. Is het brandgat gerepareerd en zijn eventuele andere verzoekjes ook afgerond, dan brengen we de auto weer naar uw huis of de plek waar u de auto wilt hebben. Dit betekent dat u een brandgat kunt laten repareren wanneer u aan het werk bent, wanneer u druk bent met het huishouden of wanneer u op vakantie gaat. Dankzij onze landelijke dekking maakt het niet uit waar de auto opgehaald moet worden of waar we de auto terug moeten brengen.

Wilt u een brandgat op een professionele en vakkundige manier laten repareren zodat uw auto weer in perfecte staat is? Of hebt u net een auto gekocht met brandgaten in de bekleding en wilt u dit zo snel mogelijk gerepareerd hebben? Neem dan direct contact met ons op zodat we een afspraak kunnen maken. We maken uw auto graag weer ‘zo goed als nieuw’ voor u.