Accu vervangen auto

Bekijk de kosten voor het vervangen van de accu van uw auto

20%

Korting

132,- Vanaf prijs

110,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij het vervangen van een auto accu?

Accu Vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1 uur

Wanneer moet ik mijn auto accu vervangen?

Door langdurige en continue gebruik slijten de cellen van uw accu. Soms is er kans dat de accu niet meer de capaciteit heeft die noodzakelijk is zoals bijvoorbeeld wanneer u de lichten heeft laten aanstaan tijdens het parkeren. Met een slecht werkende accu is de kans dat de auto slecht start of soms helemaal erg groot.

Accu vervangen auto

132,- Vanaf prijs:

110,-

Niet meer langs de weg staan zonder accu

Nieuwe accu in uw auto

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Accu Vervangen

Hoe controleer ik of mijn accu van mijn auto aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?

De kracht van de accu is te beoordelen door de verlichting te bekijken terwijl de radio aan staat en de ventilatie voluit. Merkt u dat de verlichting zwak is dan adviseren wij u om de accu te laten vervangen. Bij startproblemen of het niet willen starten van de auto kunnen wij u ook adviseren om de accu te laten vervangen.

Veelgestelde vragen over een accu vervangen

Waarom moet u een accu vervangen?

Komt de motor van je auto met veel moeite op gang? Dan is de kans groot dat de accu niet goed meer werkt. De gemiddelde levensduur van een accu bedraagt 3 tot 6 jaar. Indien je veel korte ritten maakt, is dit aanzienlijk minder. Het is raadzaam om je accu op tijd te vervangen, zodat je niet onverwachts stil komt te staan. 33% van de auto pechgevallen is te danken aan een defecte accu. Laat daarom de conditie van je accu regelmatig checken. In een accu zit elektrische energie, net als bij een batterij van een tablet of een camera. Deze energie wordt gebruikt om de auto te starten. Zodra je de contactsleutel omdraait, levert de accu stroom aan de motor. Deze gaat draaien, waardoor de motor automatisch aanslaat. Vervolgens gaat de dynamo werken en wordt de accu opnieuw opgeladen. Daarbij levert de accu energie aan bepaalde onderdelen in de auto zoals de airconditioning, de muziekboxen en andere elektrische accessoires. Indien er problemen zijn met een dynamo, dan kan Service Right ook de dynamo vervangen. Zonder een accu kan een auto niet starten. Eens in de zoveel tijd moeten accu’s vervangen worden. Lees hieronder wat de oorzaken zijn van een defecte accu en of je deze zelf kunt vervangen

Is het veilig om met een probleem aan de accu te rijden?

Ja dit is veilig, maar als u een zwakke accu heeft kunt u ergens vast komen te zitten als de accu helemaal leeg is en kunt u uw auto niet starten. Een defecte accu kan ook onnodig overbelast raken en de werking van het elektrische systeem van het voertuig, inclusief het beveiligingssysteem van het voertuig en de schakelvergrendeling negatief beïnvloeden.

Wanneer moet een auto accu worden vervangen?

Een accu moet vervangen worden wanneer deze onvoldoende stroom levert. Dit kun je zelf testen door meerdere stroomverbruikers tegelijkertijd aan te zetten zoals het licht, de radio en de verwarming of de airconditioner. Wanneer je merkt dat de kracht van het licht afneemt, naarmate je van meerdere stroomverbruikers tegelijkertijd gebruikt maakt, dan is de accu aan vervanging toe. Het is raadzaam om de status van de accu regelmatig te controleren. De conditie van een accu kan snel achteruit hollen wanneer deze veel gebruikt wordt. Bij een grote beurt wordt dit tevens ook gecheckt. Wanneer je er niet helemaal zeker over bent of de accu in jouw auto vervangen moet worden zou je eventueel een bezoek kunnen brengen aan een garage. Automonteurs kunnen vaak in één oogopslag zien of een accu vervangen moet worden of niet. Heb je een vriend of kennis die veel verstand heeft van auto’s dan kun je hen vragen de conditie van de accu te controleren. Een misconceptie is dat wanneer een accu leeg is dat deze direct vervangen moet worden. Wanneer je bijvoorbeeld de lampen aan laat staan tijdens het parkeren kan een accu leeglopen. In dit geval krijg je de auto met behulp van startkabels en een andere auto weer aan de praat. Wel is het belangrijk dat je vervolgens meer dan 20 kilometer rijdt. Zo krijgt een dynamo de kans om de accu weer op te laden.

Wat is de functie van een accu?

Een accu is eigenlijk een opslagplek voor elektriciteit. Het zorgt voor de aanvoer van elektriciteit waarmee de auto starten, muziek spelen en het verwarmen van de auto mogelijk wordt. Een accu beschikt over een dynamo waarmee er nieuwe energie opgewekt wordt. Een accu gaat ongeveer 3 tot 6 jaar mee. Wanneer je veel korte ritjes maakt, wordt de accu intensief gebruikt waardoor de levensduur korter zal zijn. Bij korte ritjes moet de accu regelmatig stroom leveren en krijgt het niet de kans om zichzelf volledig op te laden. Ook wanneer je veel stroomverbruikers zoals de stereo-installatie en de verwarming aan hebt staan, gaat de accu sneller leeg. Net als bij een batterij van een smartphone of tablet neemt de kracht van de accu af. Elke keer dat een accu gebruikt wordt, neemt het actieve materiaal in de accu af. Op een gegeven moment is de hoeveelheid actief materiaal niet groot genoeg om energie op te wekken. In dit geval zal de accu vervangen moeten worden. We zien vaak dat een accu in de winter vervangen moet worden, aangezien dan de temperaturen een stuk lager liggen en de verwarming meer gebruikt wordt.

Wat zijn de kosten van een accu vervangen?

De installatie van een nieuwe accu neemt ongeveer 20 tot 30 minuten in beslag. De prijzen voor een nieuwe accu variëren van € 60 tot € 300, afhankelijk van het soort accu dat je nodig hebt. Vaak zien we dat je bij nieuwere auto’s ook direct meer geld kwijt bent aan een nieuwe accu. Dit komt omdat deze accu’s voorzien zijn van de nieuwste technieken en daarbij vaak ook een stukje krachtiger zijn. Wij bieden een accu vervangen service aan vanaf € 63,52. Voer het kenteken in om de exacte kosten voor jouw auto te achterhalen. Installeer je een accu zelf dan bespaar je installatiekosten. Toch kan het soms duurder uitpakken wanneer je de installatie zelf doet. Zo kunnen er door onervarenheid dingen misgaan waardoor je meer geld kwijt bent aan het einde van de rit. Het is daarom altijd veiliger om een accu laten te vervangen in plaats van het zelf te doen.

Kan ik een accu zelf vervangen?

Je kunt een accu laten vervangen bij de dealer, een autogarage bedrijf of door het zelf te doen. Heb je een nieuwe auto met veel elektronica dan is het raadzaam de accu door een autodealer te laten vervangen. De kans is namelijk groot dat de sleutel van de accu niet meer herkend wordt door de motormanagement waardoor het onmogelijk is om een nieuwe accu te installeren. De installatie van een nieuwe accu neemt ongeveer 20 tot 30 minuten in beslag.

Natuurlijk is het mogelijk om een accu zelf te vervangen, zeker wanneer je een oudere auto hebt. Het nadeel hiervan is dat je geen recht hebt op garantie mocht er iets met de accu gebeuren. Kies je voor een autogaragebedrijf dan heb je er zelf geen werk aan en weet je zeker dat het goed gebeurd. Indien er toch iets mis gaat, heb je recht op garantie en wordt alles kosteloos voor je opgelost.

Op het internet zijn voldoende filmpjes te vinden waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je een accu moet vervangen. Houd er wel rekening mee dat niet alle auto’s op dezelfde accu werken en je dus goed moet kijken welke accu jouw auto nodig heeft. Normaliter gaat het proces om een accu zelf te vervangen als volgt:

  • Er kan een tijdelijke voedingsbron worden geïnstalleerd om te voorkomen dat radio-presets of opgeslagen gegevens verloren gaan in de PCM terwijl de accu leeg is. Dit is niet nodig als de accu helemaal leeg is.
  • De negatieve kabel van het voertuig wordt uit de accu verwijderd, gevolgd door de positieve kabel. Het accu slagsysteem wordt losgemaakt en de oude accu verwijderd.
  • De uiteinden en bedrading van de kabel worden zorgvuldig geïnspecteerd om te zorgen voor reinheid en geen roest. In sommige gevallen kan roest extreem zijn en is er een kans dat de kabel moet worden vervangen of de bedrading moet worden gerepareerd.
  • De nieuwe accu is geïnstalleerd en het bevestigingssysteem is opnieuw geïnstalleerd. Corrosiewerende verbinding wordt op de accuklemmen aangebracht. De positieve terminal wordt opnieuw verbonden gevolgd door de negatieve terminal.
  • Sommige voertuigen, bijvoorbeeld sommige modellen van Audi, Volkswagen & BMW kunnen PCM-programmering vereisen om accu parameters in te voeren. Deze stap uitgevoerd met een gespecialiseerde scanner, is noodzakelijk om de levensduur van de accu te maximaliseren en storingen in het elektrisch systeem te voorkomen.
  • De auto wordt opgestart en de uitvoer van het laadsysteem wordt gemeten en vergeleken met de fabrieks-OEM-specificatie om ervoor te zorgen dat de nieuwe accu correct wordt opgeladen. Over het algemeen ligt de oplaad output tussen de 13,8 tot 14,8 volt, maar de exacte specificaties verschillen per model en merk.

Gerelateerde diensten

Om de auto te kunnen starten heeft elke auto een startmotor, zodat de motor op snelheid kan worden gebracht en door middel van de brandstof...

Wat houdt een diagnose in en wat zijn de kosten? De elektronica speelt een grote rol. Uw auto beschikt over verschillende elektronische componenten en sensoren...

Uw auto wordt uitgelezen met de nieuwste apparatuur en storingen worden vastgesteld. Nadat de auto is uitgelezen wordt er een diagnose vastgesteld en ontvangt u...

Gerelateerde blogs

De auto is een geweldig vervoersmiddel en u kunt altijd rekenen op uw favoriete Volkswagen, Audi, Peugeot, Nissan of een van de vele andere automerken...

Wanneer u de auto start, is het in feite de startmotor die u het teken geeft dat de motor gestart moet worden. De startmotor is...

Een van de belangrijkste en meest vergeten component van het ontstekingssysteem van de auto is het startrelais. Dit elektrische onderdeel is ontworpen om de stroom...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Accu vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Accu vervangen auto geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Accu vervangen auto?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke