Aankoopkeuring auto

Bekijk de kosten van een aankoopkeuring voor uw auto

20%

Korting

119,40 Vanaf prijs

99,50

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een auto aankoopkeuring?

Aankoopkeuring

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 1 en 2 uur

Aankoopkeuring is zeker zijn van je aankoop.

Voor u is het belangrijk dat de auto aan de verwachting voldoet. Tevens wilt u niet voor verassingen komen te staan en met torenhoge rekeningen opgezadeld worden omdat de auto vol gebreken blijkt. Om er zeker van te zijn dat u een goede auto bij een particulier of autobedrijf koopt kunt u gebruik maken van een aankoopkeuring.

Dit is voornamelijk handig als u een auto koopt bij iemand via Facebook of Marktplaats. Dit zijn namelijk vaak auto’s die niet goed zijn onderhouden voordat ze worden verkocht.

Aankoopkeuring auto

119,40 Vanaf prijs:

99,50

Rijkwaliteiten en wegligging checken

Remwerking en ABS-systeem checken

Banden en stuurinrichting checken

Verlichting checken

Startmotor, dynamo en accu checken

Aankoopkeuring

Bij een aankoopkeuring wordt de auto uitgelezen met de nieuwste apparatuur en wordt grondig gecontroleerd op de belangrijkste punten. Tevens wordt er een deskundige proefrit met de auto gemaakt. Nadat de keuring is uitgevoerd ontvangt u een uitleesrapport, een bijhorend reparatie advies en de kosten zodat u weet waar u aan toe bent voor dat u uw aankoop doet. Het is ook mogelijk om uw eigen auto te laten uitlezen. Bij iedere keuring wordt bovendien extra aandacht besteed aan de bekende kwaaltjes die gelden voor de desbetreffende auto. Op deze manier weet u zeker dat u geen miskoop doet. Maak ook gebruik van onze handige checklist voor een aankoopkeuring.

LEES EN/OF DOWNLOAD HIER: Checklist aankoopkeuring in PDF

Veelgestelde vragen over een aankoopkeuring

Wat houdt een aankoopkeuring in en wat zijn de kosten?

Met een aankoopkeuring via ServiceRight Auto’s wordt er door onze onafhankelijke specialist ter plaatse bij de verkoper of in de werkplaats van de ServiceRight garage de aankoopkeuring uitgevoerd. Vervolgens zal er een officieel keuringsrapport worden opgemaakt. Uiteraard wordt u alles ter plaatse ook nog eens volledig en begrijpelijk uitgelegd en worden al uw eventuele vragen beantwoord.

Wat is een auto aankoopkeuring?

Het kopen van een gebruikte auto hoeft niet altijd een gok te zijn. Uiteraard kunt u rekenen op een APK waarbij de auto zonder problemen door de keuring komt, maar dat is niet verstandig. Tijdens een aankoopkeuring wordt namelijk naar veel meer punten gekeken dan alleen de veiligheid. Zo wordt er gekeken naar de staat van onderhoud, mogelijke schades in het verleden en worden de cijfers vergeleken. Ook wordt er vaak gekeken naar de aanwezigheid van een onderhoudsboekje en servicegeschiedenis. Zo voorkomt u directe problemen na het kopen van een tweedehandsauto en weet u zeker dat u een tijd met de auto vooruit kunt. De auto aankoopkeuring wordt altijd verricht door gecertificeerde garages, wat concreet betekent dat het altijd bekwame en ervaren monteurs zijn die de auto nakijken. Zo wordt het aankopen van een tweedehands sauto geen gok, maar een mooie mogelijkheid. Wilt u zeker weten dat uw volgende auto een goede keuze is zonder dat er direct problemen zijn? Dan kijkt u niet naar de apk waarbij alleen naar de wettelijke eisen gekeken wordt, maar dan kijkt u naar de aankoopkeuring waarbij u direct alle informatie over de auto hebt.

Hoe werkt een aankoopkeuring bij een auto op locatie?

U kunt niet altijd een tweedehandsauto langsbrengen bij een van de aangesloten garages. De proefrit zou op die manier wel heel erg lang worden en dat is niet altijd ideaal. Daarom bieden we de aankoopkeuring ook op locatie aan met dekking door heel Nederland. Het maakt dus niet uit waar u zich bevindt. En eigenlijk is dit heel simpel. Is de verkopende partij het er niet mee eens, dan weet u direct dat er problemen zijn met de auto. Heeft de verkopende partij geen problemen met een aankoopkeuring op locatie, dan kunt u er zeker van zijn dat de verkoper niets opzettelijk verbergt. Desalniettemin is het verstandig om ook dan de keuring uit te laten voeren. Vaak is de eigenaar van de auto niet de eerste eigenaar en heeft hij of zij geen aankoopkeuring uit laten voeren voordat de auto gekocht werd. Wilt u een aankoopkeuring op locatie laten verrichten? Laat u dan op tijd weten wanneer de auto gekeurd moet worden en licht ook de verkopende partij in over het feit dat u een aankoopkeuring laat doen. Zo weet deze ook wat hij of zij kan verwachten.

Wanneer een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Een aankoopkeuring is gewenste als u van plan bent om een nieuwe auto te kopen. Hier is een overzicht van wat u moet weten van uw nieuwe auto:

• Als u er zeker van wilt zijn of de auto in goede technische staat is.
• Als u een onafhankelijk keuringsrapport wenst.
• Als u wilt weten welke kosten u het komende jaar te wachten staan.

Wat is het verschil met de ANWB aankoopkeuring?

De ANWB-aankoopkeuring wordt vaak een wat oppervlakkige variant van de aankoopkeuring genoemd. Het is een handige aankoopkeuring voor mensen die echt geen verstand hebben van auto’s en die een algemeen beeld willen hebben van de staat van de auto. De staat van de banden wordt nagekeken, de kilometerstand wordt gecontroleerd en er zijn nog een aantal aspecten die onafhankelijk gekeurd worden. Maar het aantal keurstations is beperkt en de ANWB kan geen offerte geven voor de reparaties omdat de ANWB geen garage is. Bij de ServiceRight Auto’s aankoopkeuring heeft u veel meer garages waar u direct de aankoopkeuring kunt laten verrichten. Meestal is dit binnen één tot twee uur geregeld en weet de monteur (of keuringsmeester) u precies te vertellen wat er moet gebeuren, wat dit zou kosten en of de aankoop wel of niet het geld waard is. Zowel de ANWB-aankoopkeuring als de ServiceRight Auto’s aankoopkeuring voor tweedehandsauto’s geven meer informatie over de staat van de auto dan de apk, maar een auto die recentelijk goedgekeurd is bij de apk is wél een betere keus dan een auto die binnen korte tijd gekeurd moet worden. Onzeker over de mogelijke aankoop? Neem dan direct contact met onze ServiceRight Auto’s gecertificeerde garages door heel Nederland.

Waarom zou ik een aankoopkeuring laten uitvoeren?

Een aankoopkeuring wordt uitgevoerd om problemen te voorkomen die een auto met zich mee kan brengen. U kunt een gedeelte van de aankoopkeuring zelf uitvoeren, maar bij de technische auto diagnose heeft u toch echt een automonteur nodig die ernaar kan kijken. De meest voorkomende problemen bij het kopen van een gebruikte auto zijn:

Zorgen dat u alle bijbehorende zaken bij uw auto ontvangt

Zorg ervoor dat de verkoper van de auto alle noodzakelijke sleutels, sleutelhangers en afstandsbedieningen geeft de bij de auto horen. Als de auto bijvoorbeeld wielvergrendelingen heeft moet u ervoor zorgen dat de verkoper u de juiste wielslot sleutel en contactdoos geeft. Zorg er ook voor dat de auto wordt geleverd met de gebruikshandleiding, uitgebreide garant documenten en serviceverslagen evenals een reservewiel en krik en gereedschap (deze blijft vaak onopgemerkt bij het kopen van een gebruikte auto).

De auto goed testen

Test altijd maar dan ook altijd de auto. Stel heel veel vragen over de auto inclusief waarom de eigenaar zijn auto wilt verkopen en of deze servicerecords heeft met regelmatig onderhoud. Voer een visuele inspectie uit van de buitenkant en het interieur van de auto om te zien of deze zich in een aanvaardbare staat bevindt en controleer op tekenen van ongelukken of schaden.

Controleer tijdens de testrit op vreemde geluiden die uit de auto komen tijden het optrekken of remmen. Zorg ervoor dat u de auto op een snelweg neemt om ervoor te zorgen dat deze op hoge snelheid goed werkt. Test de remmen op verschillende moment tijdens het rijden en rem zowel hard als normaal om hun reactievermogen te bepalen. Controleer het dashboard op eventuele waarschuwingslichten en zorg ervoor dat alle verschillende bedieningselementen (ruitenwissers, knipperlichten, radio etc.) en het airconditioning systeem werken.

Een volledige aankoopkeuring kan alleen door professionele automonteurs worden gedaan

Als u van de auto houdt en deze is in goede staat onderhandel dan over de prijs die aan de diagnose van een professionele ServiceRight monteur is onderworpen. Onze monteur inspecteert de vloeistoffen, remmen, elektrische systemen, koelsysteem, ophanging, motor/ uitlaat, HVAC, banden en carrosserie. De monteur zal de verschillende computers van de auto scannen op foutcodes zoals de P0420 of P0171 en een proefrit maken met het voertuig. Als de monteur problemen ontdekt kan hij de reparatiekosten schatten en deze gebruiken voor verdere onderhandelingen met de verkoper. Op deze manier kunt u volledige gemoedsrust hebben over de auto die u koopt. Neem gerust contact op met onze klantenservice of boek een afspraak in op onze website. Wij gebruiken ook de chat als u vragen heeft over uw auto. U bent van harte welkom bij een van onze garages voor uw aankoopkeuring.

Gerelateerde diensten

Aankoopcheck is zeker zijn van je aankoop. Voor u is het belangrijk dat de auto aan de verwachting voldoet. Tevens wilt u niet voor verassingen...

Gerelateerde blogs

Bent u op zoek naar een nieuwe auto of hebt u al een andere auto gevonden? Dan is het hoog tijd om uw vorige auto...

De kosten voor een auto bestaan uit verschillende delen. Allereerst is er een aankoopbedrag van een auto. Koop je een nieuwe auto, dan is de...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Aankoopkeuring in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Aankoopkeuring auto geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Aankoopkeuring auto?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke