blog-image

oktober 3, 2019

Auto maakt schurend geluid

Wanneer uw auto een schurend geluid maakt, is het mogelijk dat uw remblokken en remschijven aan vervanging toe zijn. Vaak is het zo dat u eerst het schurende geluid alleen hoort tijdens het remmen, maar wanneer er niks gedaan wordt aan het geluid, zal het schurende geluid van de auto ook optreden wanneer u gewoon aan het rijden bent. Het kan hierdoor niet direct meer duidelijk zijn waardoor het geluid veroorzaakt wordt en doordat het geluid ook hoorbaar is wanneer u rechtdoor rijdt, zult u misschien niet direct aan uw remmen denken. Wanneer u hier last van heeft, is het van groot belang dat u dit zo snel mogelijk laat repareren. Wanneer u wacht met een reparatie, is het namelijk mogelijk dat u straks niet meer goed kunt remmen met alle gevolgen van dien. Wanneer het niet de remblokken en remschijven zijn, kan het ook zijn dat de ankerplaat achter de remschijf verbogen moet worden. Laat deze opties controleren tijdens een bezoek aan de garage zodat deze opties uitgesloten kunnen worden, of direct opgelost kunnen worden. 

Auto maakt schurend geluid bij bocht

De auto kan een schurend geluid maken bij een bocht. Dit houdt in dat wanneer u naar rechts of naar links stuurt, u dan een schurend geluid hoort. Het is dan mogelijk dat dit de stuurbekrachtiging is. Een andere, meer voorkomende, optie is dat de homokineet stukloopt. Laat de garage de auto bekijken om de verschillende opties te bekijken.

Auto maakt schurend geluid bij sturen

Wanneer u het schurende geluid bij het sturen hoort, kan het dezelfde oorzaken hebben als wanneer uw auto een schurend geluid bij een bocht laat horen. Ook dit kan komen doordat de vloeistof van de stuurbekrachtiging gecontroleerd moet worden of dat de homokineet stukloopt. Een andere oorzaak voor een schurend geluid bij het sturen kan zijn een beschadigde wielnaaf en/of wiellager. Deze reparaties zijn voor de monteurs goed te repareren en we raden aan om zo snel mogelijk naar een garage te gaan om naar dit probleem te laten kijken.

Schurend geluid voorwiel auto

Een schurend geluid dat bij de voorwiel van de auto vandaan lijkt te komen, kan goed duiden op een remschijf of remblok dat vervangen moet worden. Wanneer u hier last van heeft, kunt u als eerst de remschijven en remblokken laten controleren en, wanneer nodig, laten vervangen. U hoort als het goed is dan een geluid waarbij u metaal op metaal hoort. Dit komt omdat de remblokken versleten zijn en daardoor het metaal op het metaal komt en dat is het schurende geluid dat u hoort. Wanneer dit niet de oorzaak blijkt te zijn, kan de monteur van de garage de auto verder onderzoeken om het probleem vast te stellen.

Remmen auto schurend geluid

Zoals eerder aangegeven, lijkt een schurend geluid meestal op remblokken en remschijven die vervangen moeten worden. In eerste instantie komt het vaak voor dat u dit alleen hoort wanneer u met de auto remt, maar wanneer dit niet tijdig wordt vervangen, zult u het geluid ook horen tijdens het rijden. Wanneer u het schurende geluid alleen nog hoort bij het remmen, bent u er waarschijnlijk nog goed op tijd bij, maar is het wel belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen zodat het niet erger wordt. 

Wanneer u ook een schurend geluid hoort, maar u weet nog niet exact waar het geluid vandaan komt, dan kunt u een diagnose laten uitvoeren voor uw auto. Wij helpen graag om een afspraak in te plannen bij een erkende garage bij u in de buurt. Plan daarom nu uw afspraak voor een diagnose in via ServiceRight Auto’s om erachter te komen waar het schurende geluid vandaan komt en om dit eventueel direct te laten repareren.