ServiceRight Auto’s neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Om jouw privacy te waarborgen, handelt ServiceRight Auto’s altijd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Op deze pagina staat het Privacy Statement van ServiceRight Auto’s. We raden je aan dit Privacy Statement aandachtig door te nemen. De met hoofdletters geschreven woorden in dit Privacy Statement zijn gedefinieerd in de gebruiksvoorwaarden.

1. Wat is ServiceRight Auto’s?

ServiceRight Auto’s is een gratis online dienst die gebruikers de mogelijkheid biedt om in contact te komen met professionele dienstverleners die diensten voor hen kunnen uitvoeren. Door het invoeren van de specifieke kenmerken van de gewenste diensten die uitgevoerd moeten worden, brengt ServiceRight Auto’s de Gebruiker in contact met het bedrijf die het beste op deze wensen aansluit. Deze bedrijven zijn allen onderdeel van het netwerk van ServiceRight Auto’s en voldoen derhalve aan zeer hoge kwaliteitseisen. Daarnaast kunnen bedrijven zich voor het netwerk van ServiceRight Auto’s aanmelden. Indien zij aan de kwaliteitseisen voldoen en door ServiceRight Auto’s worden toegelaten, krijgen zij een Account op de Website. Op hun Account kunnen de dienstverleners Offertes aan Gebruikers uitbrengen om met hen een overeenkomst van opdracht aan te gaan. ServiceRight Auto’s is onderdeel van de besloten vennootschap ServiceRight B.V., kantoorhoudende te (1327 AA) Almere, aan de Cube Centre C1.38 Veluwezoom 7 en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 67440932. De wijze van opslaan en het gebruik van je persoonsgegevens zijn aangemeld bij het College Bescherming Persoonsgegevens onder nummer [wordt binnenkort bekend gemaakt].

2. Welke informatie wordt door ServiceRight Auto’s verzameld en verwerkt?

Bezorggegevens verzender en ontvanger Om jou in contact te brengen met het bedrijf die het beste bij jou past, moet je een aantal benodigde gegevens invullen. Om het werk te kunnen uitvoeren, dien je als Gebruiker de volgende gegevens met ons te delen:

• Voorletter(s) en achternaam; • Postcode, huisnummer, adres en woonplaats; • Telefoonnummer; • E-mailadres.

Met het opgeven van jouw contactgegevens, geef je ServiceRight Auto’s toestemming om in de toekomst contact met jou op te nemen voor het verder uit voeren van een dienst.

Bij het plaatsen van een review, vul je jouw naam, type onderhoudsdienst en plaatsnaam in. Wij vragen deze gegevens zodat andere gebruikers de betrouwbaarheid en de echtheid van de reviews kunnen beoordelen. Met het invullen van jouw gegevens, geef je ons toestemming om jouw naam, type onderhoudsdienst en plaatsnaam bij jouw recensie te plaatsen.

Deze recensie kan je, samen met jouw gegevens, ten allen tijden door ons laten verwijderen. Stuur voor het laten verwijderen van jouw recensie ons via het contactveld een bericht. Hier heb je binnen het recht op vergetelheid recht op. Dit houdt in dat je bij ons het recht heeft een verzoek tot verwijderen van jouw persoonsgegevens in kunt dienen. Dit verzoek wordt dan vervolgens zo snel mogelijk gehonoreerd.

Klanten van onze diensten kunnen wij als mogelijke referenties op onze website plaatsen. Via een Facebook API kunnen uw foto’s mogelijk gebruikt worden als toevoeging op jouw referentie. De foto’s dienen ter ondersteuning om de betrouwbaarheid van de referentie te waarborgen. Voor het plaatsen van uw foto’s ontvangt u van te voren een melding.

Om ervoor te zorgen dat de bedrijven de diensten kunnen inplannen, delen wij jouw persoonsgegevens met de bedrijven die in aanmerking komen om jouw dienst uit te voeren. Deze bedrijven zijn zelf volledig aansprakelijk en verantwoordelijk voor de verdere verwerking van jouw persoonsgegevens. Gegevens Bedrijven Om als bedrijf deel uit te mogen van het netwerk van ServiceRight Auto’s en om werkzaamheden voor Gebruikers te verrichten, dien je de volgende gegevens aan ServiceRight Auto’s te verstrekken:

• Uw bedrijfsnaam; • De volledige naam van de contactpersoon binnen uw organisatie; • Het e-mailadres van de contactpersoon binnen uw organisatie; • Een telefoonnummer waarop ServiceRight Auto’s jou kan bereiken.

Automatisch gegenereerde informatie Om ServiceRight Auto’s optimaal te kunnen l aten werken (bijvoorbeeld om pagina’s goed te kunnen weergeven en om de Dienst te beveiligen) heeft ServiceRight Auto’s bepaalde informatie nodig. ServiceRight Auto’s verzamelt daarom automatisch gegenereerde informatie over je surfgedrag tijdens jouw gebruik van ServiceRight Auto’s. Deze informatie bestaat uit je IP-adres (nummer van je computer dat het mogelijk maakt jouw computer te herkennen), het type browser (computerprogramma om internetpagina’s mee te kunnen bekijken), het computersysteem dat je gebruikt, account nummer en de pagina’s die je op het Platform bezoekt. Voor zover ServiceRight Auto’s deze informatie gebruikt, is het altijd geanonimiseerd.

3. Wat zijn cookies en hoe gebruikt ServiceRight Auto’s ze?

Door gebruik van ServiceRight Auto’s kunnen cookies op jouw computer worden geplaatst, en kan toegang tot die cookies worden verkregen. Cookies zijn kleine stukjes (tekst) informatie die een server naar de browser (bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox) stuurt met de bedoeling dat de browser deze informatie bij een volgend bezoek weer naar de server terug zal sturen. Cookies van ServiceRight Auto’s kunnen je computer of de bestanden die op je computer staan niet beschadigen. Bij het gebruik van ServiceRight Auto’s kunnen eigen cookies van ServiceRight Auto’s en cookies van derde partijen worden geplaatst. Eigen cookies zijn gemaakt door of voor ServiceRight Auto’s, worden door ServiceRight Auto’s op jouw computer opgeslagen en ServiceRight Auto’s heeft toegang tot die cookies. Dit worden ook wel first party cookies genoemd. Zulke cookies worden door ServiceRight Auto’s bijvoorbeeld gebruikt om je taalinstellingen te onthouden. Cookies van derde partijen zijn gemaakt door derde partijen, worden door derde partijen op jouw computer opgeslagen, en derde partijen hebben toegang tot die cookies. Dit worden ook wel third party cookies genoemd. Het is belangrijk om te weten dat ServiceRight Auto’s geen zeggenschap heeft over en/of kennis heeft van de inhoud en de werking van deze `third party cookies`. ServiceRight Auto’s kan voor deze cookies dan ook niet verantwoordelijk gehouden worden. De volgende typen cookies kunnen door jouw gebruik van de Dienst op jouw randapparatuur geïnstalleerd worden:

Cookies van ServiceRight Auto’s ServiceRight Auto’s plaatst in de eerste plaats zelf functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk om jouw gebruik van de website op een gebruiksvriendelijke wijze mogelijk te maken. Zo zorgen functionele cookies er voor dat je na het inloggen op de website niet op elke pagina opnieuw hoeft in te loggen en onthouden deze functionele cookies jouw postcode na het invullen daarvan op de homepage. Naast functionele cookies plaatst ServiceRight Auto’s cookies die slechts een beperkte tijd op jouw randapparatuur worden opgeslagen. Zodra je de webbrowser sluit, worden deze cookies automatisch verwijderd. Deze zogenaamde sessie cookies worden gebruikt om jouw gebruik van de website prettiger te maken, door bijvoorbeeld ingevulde formulieren te onthouden. ServiceRight Auto’s kan met behulp van deze gegevens de website aanpassen aan de behoeftes van de bezoekers.

Cookies van derde partijen Voor het verzamelen van webstatistieken over het gebruik en bezoek van de website, maakt ServiceRight Auto’s gebruik van Google Analytics. Google Analytics plaatst een permanente cookie op jouw randapparatuur aan de hand waarvan je gebruik van de website wordt geregistreerd. Deze gegevens worden vervolgens door Google geanalyseerd en de resultaten hiervan worden aan ServiceRight Auto’s verstrekt. ServiceRight Auto’s verkrijgt op deze wijze inzicht in het verkeer van en naar de Website en de wijze waarop de Website wordt gebruikt. Aan de hand van die gegevens kan ServiceRight Auto’s zo nodig aanpassingen in de Website of haar dienstverlening doorvoeren. Google kan deze informatie aan derden verstrekken indien zij daartoe wettelijk gehouden is en/of indien derden de informatie namens Google verwerken. Je kunt jouw browser zo instellen dat je tijdens je volgende gebruik van ServiceRight Auto’s geen cookies ontvangt. In dat geval kan het echter gebeuren dat je niet van alle mogelijkheden van ServiceRight Auto’s gebruik kunt maken of dat je geen toegang hebt tot (onderdelen van) ServiceRight Auto’s. Om meer over deze functies te weten te komen, kun je het beste je browser instructies of de Help functie van je browser raadplegen. Als je gebruik wilt maken van cookies, zorg er dan voor dat je uitlogt indien je een openbare computer verlaat. Als garagist dien je je wachtwoord geheim te houden, om te voorkomen dat anderen, zonder jouw toestemming, gebruik maken van jouw Account. Tracking cookies Deze website bevat cookies met unieke ID-codes om u als internetgebruiker vervolgens te identificeren op één of meerdere websites. Hiermee wordt een profiel van u opgebouwd en kunnen wij u bereiken aan de hand van advertenties op andere websites. Deze cookies worden geplaatst om onze marketingactiviteiten te ondersteunen en u relevante advertenties te tonen.

Graag wijzen we je er expliciet op dat deze gegevens door ons nooit te herleiden zijn naar u als persoon of individu, uitgezonderd situaties waarin je jezelf via één van de formulieren op de website als persoon identificeert. Dit kan bijvoorbeeld door een e-mail adres achter te laten wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief. In dergelijke gevallen is je bezoekgedrag te koppelen aan de ingevulde gegevens.

Hotjar Met de tool Hotjar kunnen we zien waar we bezoekers op de website klikken en in welke mate bezoekers naar beneden scrollen op pagina’s. Deze gegevens worden volledig geanonimiseerd en zijn dus niet naar personen te herleiden.

Social media Op deze site zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen promoten of delen op sociale netwerken als Facebook, LinkedIn en Twitter. Deze knoppen worden gerealiseerd door code die wordt aangeleverd door Facebook, LinkedIn en Twitter zelf. Deze code plaatst onder meer een cookie. Lees de privacyverklaring van Facebook, Instagram, Google+, MailChimp, LinkedIn en Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te zien wat zij met je persoonsgegevens doen die zij met deze code verwerken.

Nieuwsbrief Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over nieuws op het gebied van aan de website gerelateerde content, onze diensten en aanverwante zaken. Je e-mailadres wordt alleen met je expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Tot die tijd worden de gegevens bewaard. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Profilering Op basis van gedrag op de website worden met marketinglijsten profielen aangemaakt, zodat we bezoekers op andere sites relevante advertenties kunnen tonen op basis van de marketingcookies. Hiermee krijg je als bezoeker relevante advertenties te zien, aangezien dit aansluit bij je eerder getoond gedrag op de website. Hiermee hopen we je nog beter te kunnen informeren over onze diensten en artikelen. Deze gegevens zijn niet te herleiden naar een specifiek persoon.

Affiliate cookies Deze website maakt gebruikt van diensten van affiliate netwerken om adverteerders via performance based advertising te promoten. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat een adverteerder alleen betaalt voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat.

Om deze dienst uit te kunnen voeren maken onze affiliate netwerk partners gebruik van zogeheten affiliate cookies. Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weten affiliate netwerken dat deze website een vergoeding moet ontvangen.

Bij de registratie van deze vergoeding krijgt deze website toegang tot basale, anonieme transactiedata. Deze data mag door deze website uitsluitend worden opgeslagen en/of bewerkt om de betreffende adverteerder effectiever te promoten of voor het maken van analyses.

Deze website draagt er zorg voor dat opgeslagen data adequaat wordt beveiligd en houdt zich aan geldende privacyrichtlijnen en wetgeving. Wij hebben dit aan de affiliate-netwerken verklaard door de publisher voorwaarden per netwerk te accepteren.

Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme transactiedata vormt weinig tot geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Volgens de Telecommunicatiewet hoeft hiervoor dan ook geen toestemming te worden gevraagd. Wel dienen wij onze bezoekers over het gebruik te informeren.

Hoe lang blijven cookies actief? De website gebruikt verschillende type cookies, elk met een eigen levensduur. De maximale levensduur die we voor een aantal van de cookies hebben ingesteld is 100 dagen. Alle cookies kunnen op ieder gewenst moment van de browser verwijderd worden. U kunt de cookies van deze website in uw browserinstellingen vinden.

Het bewaren en laten verwijderen van uw gegevens Uw cookies en gegevens worden gebruikt ter ondersteuning van onze marketingactiviteiten en het maken van statistische analyses. Deze verzamelde gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard zolang het nodig is voor de doeleinden waar de gegevens in eerste instantie werden voor verzamelt. Uw gegevens kunnen voor onbepaalde tijd worden bewaard, zodat wij in de toekomst analyses kunnen maken van historische gegevens en om u de mogelijkheid te geven de website met hetzelfde account nogmaals te kunnen gebruiken in de toekomst. Wij zullen nooit zonder uw toestemming uw gegevens aan een andere partij geven tenzij dit nodig is om onze diensten correct uit te voeren. U kunt echter ten allen tijden beroep doen op uw recht op vergetelheid. Dit houdt in dat je bij ons het recht heeft een verzoek tot verwijderen van jouw persoonsgegevens in kunt dienen. Dit verzoek wordt dan vervolgens zo snel mogelijk gehonoreerd. Neem hier voor contact met ons op. Functionele cookies worden voor een periode van 24 uur bewaard en vervolgens automatisch verwijderd.

4. Voor welke doeleinden zal ServiceRight Auto’s informatie over jou gebruiken?

Doeleinden ServiceRight Auto’s zal informatie over jou voor de volgende doeleinden gebruiken:

• Om jouw gebruik van de Dienst mogelijk te maken; • Om ervoor te zorgen dat de bedrijven de dienst kunnen uitvoeren; • Om je informatie toe te zenden omtrent de eigen diensten van ServiceRight Auto’s; • Om geanonimiseerde statistische gegevens op te stellen; • Om de Dienst te beveiligen, aan te passen en te verbeteren; • Om informatie over jou te verstrekken aan derden indien je daartoe toestemming hebt gegeven of op basis van wet- en/of regelgeving;

ServiceRight Auto’s wil je op de hoogte houden van de ontwikkeling van haar Dienst. Indien er bijvoorbeeld een uitbreiding komt of er sprake is van een update zal ServiceRight Auto’s dat daarom aan jou laten weten. Ook kan ServiceRight je op de hoogte houden van acties die door haar zijn en/of worden georganiseerd. Mocht je geen e-mailberichten van ServiceRight Auto’s willen ontvangen, dan kun je je afmelden via https://serviceright-autos.nl/afmelden. Een mogelijkheid je af te melden is tevens in elke e-mail die door ServiceRight Auto’s aan jou wordt gestuurd opgenomen. ServiceRight Auto’s gebruikt automatisch gegenereerde gegevens voor statistische doeleinden alsmede voor beveiliging en verbetering van ServiceRight Auto’s. Deze gegevens kunnen aan derden worden verstrekt voor zover ze volledig zijn geanonimiseerd en niet tot jou persoonlijk herleidbaar zijn (geen persoonsgegevens).

Gebruik door derden Zonder jouw expliciete toestemming zal ServiceRight Auto’s jouw persoonsgegevens niet aan derde partijen verstrekken voor direct marketing doeleinden (bijvoorbeeld voor het toezenden van aanbiedingen). ServiceRight Auto’s kan jouw gegevens wel verstrekken aan derden voor zover je zelf uitdrukkelijk met betrekking tot een bepaalde derde aangegeven hebt dat je daarvoor toestemming geeft en/of voor zover deze gegevens niet tot jou persoonlijk kunnen worden herleid (zoals automatisch gegenereerde informatie, niet zijnde je IP-adres). Ten slotte kan ServiceRight Auto’s jouw gegevens aan derden verstrekken indien zij daartoe op basis van wet- en/of regelgeving verplicht is, zij daartoe genoodzaakt is als gevolg van een rechtszaak en/of in het geval zij dat noodzakelijk acht ter bescherming van haar eigen rechten. De Website kan hyperlinks bevatten waarmee je de Website van ServiceRight Auto’s verlaat en op de website van een andere partij terecht komt. ServiceRight Auto’s heeft geen zeggenschap over diensten en/of websites van derden waarnaar wordt gelinkt. Het kan dus zo zijn dat op het gebruik van deze diensten en/of websites van derden een ander privacy statement van toepassing is. Dit privacy statement van ServiceRight Auto’s heeft alleen betrekking op (persoons)gegevens die via de Dienst zijn verkregen. ServiceRight Auto’s accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) diensten en/of websites van derden.

5. Op welke wijze beschermt ServiceRight Auto’s jouw persoonlijke informatie?

ServiceRight Auto’s zal passende technische en organisatorische maatregelen nemen om jouw (persoons-)gegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

6. Kennisneming en verbetering van jouw gegevens

Als garage kun je je eigen (persoons-)gegevens altijd bekijken en zonodig wijzigen in jouw Profiel. Als je als Gebruiker of garage wilt weten welke gegevens ServiceRight Auto’s over je heeft vastgelegd of als je gegevens wilt wijzigen die je niet in je Profiel kan veranderen, dan kun je contact opnemen met ons via 088-2222000. Gegevens over jou zullen nooit langer worden opgeslagen dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij zijn verzameld. Je kunt ten allen tijden jouw gegevens laten verwijderen door contact met ons op te nemen.

7. Kan dit privacy statement worden gewijzigd? 

Dit Privacy Statement kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden bekend gemaakt op de Website en/of via berichtgeving aan jou.

8. Vragen? 

Mocht je nog vragen hebben over dit Privacy Statement of beroep doen op jouw recht op vergetelheid, dan kun je contact opnemen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke