Bougies vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de bougies van uw auto

20%

Korting

94,80 Vanaf prijs

79,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij het vervangen van bougies?

Bougies vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1 uur

De bougies zijn kleine maar niet te missen onderdelen voor de verbrandingsmotor. Deze kleine onderdelen leveren elektrische energie vonkjes voor zowel benzine als LPG verbrandingsmotoren die noodzakelijk zijn om de verbrandingsmotor op te starten en draaiende te houden.

Bougies vervangen

94,80 Vanaf prijs:

79,-

6 maanden garantie

Nieuwe bougies

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Bougies vervangen

Zonder deze kleine onderdelen zou de auto niet vooruit kunnen komen. Dit is soms ook te merken als u de auto niet meer aan de praat krijgt of dat de auto zelfs tijdens het rijden gaat inhouden en stotteren. Vaak ligt het dan ook aan de bougies. Ook deze kleine onderdelen ondergaan de nodige slijtage en zullen tijdig vervangen moeten worden. Gelukkig zijn de bougies bij de meeste type auto’s wel gemakkelijk en redelijk snel te vervangen.

Veelgestelde vragen over bougies vervangen

Waarom een bougie vervangen?

Een bougie van uw auto is een slijt-onderdeel. Als de bougie niet vroegtijdig wordt vervangen dan kan uw auto slecht gaan starten en/of lopen. Dit komt omdat de bougie dan geen goede vonk meer afgeeft, met als gevolg dat er geen juiste verbranding in de motor ontstaat.

Wat doen de bougies?

Het begint bij de bobine die zo een 10.000 volt aan hoogspanning levert aan de bougie en vervolgens tussen de elektrode afstand de nodige vonk aanmaakt. Deze vonk is nodig voor de ontbranding zodra het benzine luchtmengsel in de cilinder wordt gedrukt. Deze vonk zorgt dus ook voor de verbranding in de cilinder. Er zijn verschillende soorten bougies in verschillende maten. De bougies kennen ook soorten in warmtegraad en uiteraard zijn er verschillende merken beschikbaar op de markt. De juiste keuze maken in de bougies gebeurt op advies van de autofabrikant. De automonteur kan u aanvullend advies geven om de juiste keuze te maken qua merk voor de beste werking en levensduur. De elektrodenafstand van de bougie is ook erg belangrijk voor een goede werking. Of de bougies goed werken kunt u controleren door de bougies uit de cilinderkop te halen. Zo kunt u meteen per cilinder zien hoe de verbranding daarin verloopt. Bij een juiste combinatie van alle factoren met de juiste bougie zult u een mooie grijs witte kleur aantreffen. U kunt dan uitgaan van een uitstekende verbranding in de cilinder. Het kan ook zijn dat de bougie aangeslagen is met lijmachtige smurrie of roetachtig is bij de elektroden. Het is dan duidelijk dat de bougies dienen te worden vervangen. Dit geldt ook als er een stukje af is van een elektrode of als de bougies duidelijk verbrand zijn.

Wanneer moet ik de bougies laten vervangen?

De bougies zijn essentieel voor het starten van de auto en een regelmatige verbrandingsmotor. De bougies zijn niet gebonden aan een specifieke levensduur maar kunnen toch wel een poosje mee. Als u vaak rijdt zult u de bougies vaker moeten vervangen. De type en merk bougies die in uw auto zijn gemonteerd spelen hier ook een rol in. A-merk onderdelen hebben nou eenmaal een langere levensduur. De bougies gaan over het algemeen toch rond de 60.000 kilometer mee. Daarnaast kunt u ook in het ondersboekje van uw auto informatie vinden over de laatste vervangingsdatum. De autogarage doet bij elke grote beurt wel een controle om te kijken in welke staat zij verkeren. Ook als de bougies er nog goed uitzien is het bij deze kilometerstand aangeraden om ze alsnog te vervangen. Het is ook afgeraden om langer dan 3 jaar met dezelfde bougies rond te rijden. Het is verstandig om de bougies op tijd te vervangen in plaats van te wachten totdat de auto moeizaam start en/of er ernstige schade opspeelt. U zit vast niet te wachten op een slechte onregelmatig lopende motor. Daarnaast zal uw benzineverbruik toenemen om dezelfde vermogen te kunnen leveren. U kunt zelf wel bedenken dat het de risico niet waard is om door te blijven rijden met een kapotte bougie. Een kapotte bougie is te herkennen aan de lijmachtige of roetachtige aanslag bij de elektroden. Bougies die er erger aan toe zijn zien er verbrand uit, hebben een afgebroken stukje van de elektrode of zijn zelfs verbogen. Als de bougies in dermate slechte toestand zijn is het sterk aangeraden om langs te gaan bij de autogarage om vast te stellen wat het probleem is. Er mankeert dan namelijk iets aan uw motor.

De kosten van bougies vervangen?

Bij startproblemen of in sommige gevallen, een haperende terughoudende auto gaat men zich al gauw ergeren en zorgen maken. Er wordt vaak gedacht aan ellendige duurdere reparaties zoals het vervangen van de dynamo. Begrijpelijk, aangezien de auto waarschijnlijk niet meer zal starten bij een kapotte dynamo. De kosten voor het vervangen van de bougies vallen dan ook erg mee. Afhankelijk van uw type auto, de benodigde juiste bougies en eventuele voorkeur voor een merk kan de prijs zeker verschillen. Meestal zitten er voor een paar tientjes gloednieuwe bougies in waarmee uw auto weer tientallen duizenden kilometers vooruit kan. Helaas zijn sommige bougies voor bepaalde type auto’s iets duurder in de aanschaf en lastiger te vervangen. De kosten zullen niet heel erg oplopen maar hou er wel rekening mee dat het duurder kan zijn dan verwacht. Gloeibougies die worden gebruikt voor dieselmotoren vallen over het algemeen wel iets duurder uit. Ook voor het vervangen van uw bougies kunt u net als voor bijvoorbeeld het vervangen van de dynamo, een geheel vrijblijvende offerte aanvragen en geniet nog van de tijdelijke 20% korting. Dit kan bij Serviceright via de mail, de chat of telefonisch bij de klantenservice op 088 2222 000.

Kan ik de bougies zelf vervangen?

Het vervangen van de bougies valt niet onder de langdurige en lastige onderhoud van een auto. Met een beetje kennis van zaken en allicht de juiste gereedschap, is het vervangen van de bougies goed te doen. De bougies zitten vrij dicht op de motor en zijn ook belangrijk voor een goede regelmatige loop van de verbrandingsmotor. Dat maakt ook dat tevens deze reparatie met enige zorg dient te worden uitgevoerd. Er zijn namelijk een aantal aandachtspunten. Zorg er allereerst voor dat je rondom de bougies alles schoonmaakt. Gebruik hiervoor perslucht om al het vuil goed weg te werken. Met het vervangen van de bougies kunt u geen risico lopen dat er vuil in de verbrandingsmotor terecht komt. Voordat u begint is het verstandig om u eerst in te lezen over waar de bougies zich precies bevinden. Bij sommige type auto’s valt de bereikbaarheid erg tegen en kan het lastig worden om de bougies te vervangen. Welke sleutel u nodig hebt bij het loskoppelen is ook van belang en tot slot de hoeveelheid bougies die nodig zijn. Laat de motor eerst afkoelen tot het punt dat u de blok moeiteloos kunt aanraken, voordat u de bougies gaat verwijderen. Bij het monteren van de bougies moet de motor wel goed zijn afgekoeld.

Gerelateerde diensten

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Gerelateerde blogs

Hieronder vertellen wij u precies wat de bougie doet en wat u kan doen als hij niet meer optimaal werkt met voorbeeld olie op de...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Bougies vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Bougies vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Bougies vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke