blog-image

september 29, 2019

Brommend geluid achterin de auto

Maakt uw auto achterin een brommend geluid en heeft u geen idee wat dit kan zijn? Een brommend geluid achterin de auto kan verschillende oorzaken hebben en het is lastig aan te geven wat de oorzaak is van het brommende geluid achterin de auto, zonder dat de auto is bekeken en gecontroleerd door een monteur. De oorzaken kunnen onder andere zijn dat de wiellager voor of achter stuk is of een deel van de uitlaat vervangen/gerepareerd zou moeten worden. Het kan ook zijn dat bijvoorbeeld de trillingsdemper in de aandrijfas vervangen moet worden of dat het roetfilter vol of defect is. Doordat een brommend geluid achterin de auto door veel verschillende dingen veroorzaakt kan worden, is het verstandig om langs een garage te rijden zodat zij het probleem kunnen vaststellen.

Wanneer uw auto een brommend geluid maakt, is het verstandig om uw auto te laten controleren bij een erkende garage bij u in de buurt. Op deze manier kunnen eventuele reparaties worden uitgevoerd, zonder dat er verdere schade ontstaat. 

Auto maakt brommend geluid bij gas geven

Wanneer de auto een brommend geluid maakt bij het gas geven, is het mogelijk dat er een gaatje zit in de uitlaat of dat de koppeling tussen verschillende onderdelen van de uitlaat niet goed zitten. Het is ook mogelijk dat een van de bougies niet goed vast zit of dat deze vervangen moet worden. Toch zien we vaak dat wanneer het geluid erger wordt als er gas gegeven wordt, er een lek is in de uitlaat. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Een kapotte uitlaat geeft vaak veel lawaai en u riskeert een boete wanneer dit u met dit geluid gaat rondrijden. Uiteraard is het ook mogelijk dat het brommende geluid bij gas geven veroorzaakt wordt door iets anders. Om dit daadwerkelijk te kunnen vaststellen, is het voor een monteur noodzakelijk om de auto eerst te zien voordat hij of zij hier een oordeel over kan geven.

Wanneer uw auto een raar geluid maakt zoals een brommend geluid achterin de auto of een brommend geluid bij het gas geven, is het verstandig om hier naar te laten kijken. Soms kan met een kleine aanpassing het probleem al verholpen worden, terwijl als u er langer mee rijdt, er meer schade ontstaat. Wanneer het niet duidelijk is wat er mis is met de auto, kunt u een diagnose laten doen via ServiceRight Auto’s. Het is mogelijk om een afspraak te maken via 088-2222000 op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur. Het is ook mogelijk om online via de boekingstool uw afspraak in te plannen. Online is het 24 uur per dag mogelijk om een afspraak in te plannen!