Caravanbanden vervangen

Bekijk de kosten van caravanbanden vervangen

20%

Korting

70,80 Vanaf prijs

59,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij caravanbanden vervangen?

Caravanbanden vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Caravanbanden vervangen is een noodzakelijk kwaad voor elke eigenaar van een caravan. Bij het vervangen van de caravanbanden moeten de wielen eerst van de caravan gehaald worden. Daarna moet de band van de velg af zodat de nieuwe band na het schoonmaken van de velg gemonteerd kan worden. Na het balanceren van de velg met de nieuwe caravanband kan het wiel weer op de caravan geplaatst worden zodat u weer met de caravan kunt rijden.

Caravanbanden vervangen

70,80 Vanaf prijs:

59,-

Inclusief arbeid

Inclusief milieutoeslag

Inclusief BTW

Caravanbanden vervangen

Dankzij onze service rond het halen en brengen van autos en caravans hoeft u hier zelf niets voor te doen. ServiceRight neemt alles voor u over. Wanneer u al nieuwe caravanbanden besteld hebt én wanneer u via ons de nieuwe banden voor uw caravan wilt bestellen. Bij ons bent u altijd aan het goede adres met uw caravan.

Veelgestelde vragen over caravanbanden vervangen

Wanneer moet ik mijn caravanbanden vervangen?

Net als bij autobanden moeten caravanbanden vervangen worden na een bepaald aantal kilometer of een bepaalde tijd. Wat de exacte afstand of tijdspanne is, dat is afhankelijk van de banden die u nu op de caravan hebt. Doorgaans gaan de betere banden immers langer mee. U kunt zelf zien of de caravanbanden vervangen moeten worden door de profieldiepte van de banden te meten. De profieldiepte van de caravanbanden moet wettelijk minstens 1,6 millimeter zijn. Uiteraard is het verstandig om al voor die tijd de caravanbanden te vervangen, aangezien 1,6 millimeter bijzonder weinig voor u doet op nat wegdek.

Het kan ook zo zijn dat de banden van de caravan scheef afgesleten zijn. In dat geval moeten de banden vervangen worden én moet de ophanging van de caravan (of de belading) nagekeken worden.

Zijn de banden niet versleten, maar rijdt u wél al meer dan drie jaar op dezelfde banden tijdens de vakantie én staat de caravan buiten het seizoen buiten? Dan is het goed om de specialisten even te laten kijken naar de banden. Ook wanneer caravanbanden niet gebruikt worden, slijten deze. De banden van caravans harden doorgaans vooral uit door blootstelling aan weer en wind. Een verharde band is niet betrouwbaar en presteert verre van optimaal. Is de band uitgehard of versleten, dan is het tijd om de banden te vervangen. Zijn beide niet van toepassing, dan kunt u gemakkelijk nog een seizoen op de banden rijden op voorwaarde dat deze de juiste bandenspanning hebben.

Zijn er verschillende soorten caravanbanden?

Ja, uiteraard zijn er verschillende soorten caravanbanden. Wat vooral van groot belang is, is dat de wet voorschrijft dat de caravanbanden sterk genoeg moeten zijn om de lading van de caravan te dragen. Let u hierbij goed op: het gaat niet om het ledig gewicht van de caravan, maar het actuele gewicht tijdens het rijden. Er zijn verschillende banden met een verschillende laadindex. Weet u niet welke caravanband u moet hebben aan de hand van het gewicht van uw caravan, neem dan contact op met ServiceRight.

Naast de laadindex zijn er uiteraard verschillende banden met verschillende specificaties. Vaak wordt gedacht dat het kiezen van banden voor een caravan ondergeschikt is, totdat er gekozen wordt voor de juiste banden. Kijk bij voorkeur altijd naar het bandenlabel van de banden. Hoewel het niet zo essentieel is als het bandenlabel van een autoband zijn er wel degelijk grote verschillen tussen de banden en kiest u zelf hoe comfortabel de reis naar uw vakantiebestemming uiteindelijk wordt.

In alle gevallen is het van groot belang dat u zorgdraagt voor uw banden. Dat betekent concreet dat u de bandenspanning van de caravanbanden controleert voordat u een lange reis maakt en dat u de caravan van de grond af wegzet buiten het seizoen. Op die manier staat er geen druk op de banden. Komt er ook nog eens geen zonlicht bij de banden en is de temperatuur constant? Dan kunt u nog langer genieten van de caravanbanden die zo hun prestaties aanzienlijk beter behouden

Hebt u hulp nodig bij het maken van een keuze of wilt u graag advies van de experts omdat u veilig op reis wilt met de caravan? Neem dan contact op via de chat, de medewerkers van ServiceRight helpen u graag verder met advies op maat.

Wat zijn de kosten van caravanbanden vervangen?

Caravanbanden vervangen kan al vanaf € 59 per band. Dit is inclusief de kosten voor het demonteren, monteren en balanceren van de banden. Uiteraard bepaalt u in hoge mate de prijs van het vervangen van de banden zelf. De keuze voor de caravanbanden is immers bepalend voor het uiteindelijke bedrag. Wat van groot belang is, is dat u de keuze voor de banden afstemt op het gebruik van de caravan. Gaat u maximaal eens per jaar maximaal een week op vakantie en rijdt u daarbij geen lange afstanden? Dan hebt u niet de beste banden nodig voor uw caravan. Rijdt u echter altijd lange afstanden, bijvoorbeeld naar Spanje of Zweden, dan is het verstandig om wel extra te investeren in banden.

Het monteren, demonteren en balanceren van caravanbanden moet op de juiste manier gebeuren om ervoor te zorgen dat de banden optimaal presteren. Uiteindelijk wilt u immers niet of nauwelijks merken dat u een caravan achter de auto hebt. Daarom werkt ServiceRight alleen samen met gerenommeerde partners met de juiste certificaten. Ook bieden we een gratis service rond het ophalen en terugbrengen van uw auto en/of caravan. Op die manier weet u helemaal zeker dat u er geen omkijken meer naar heeft.

Wilt u zeker weten dat u de juiste banden kiest voor uw caravan? Neem dan vandaag nog contact op met onze experts die u graag verder helpen en u direct van een offerte kunnen voorzien voor de nieuwe banden inclusief het laten vervangen van de caravanbanden. Dan kunt u in de tussentijd verder met het plannen van uw volgende vakantie. De caravan op laten halen en terug laten brengen kan uiteraard ook op locatie, bijvoorbeeld bij de winterstalling waar de caravan buiten het seizoen staat.

Kan ik caravanbanden zelf vervangen?

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het vervangen van de caravanbanden. Enige kennis en het juiste gereedschap is hierbij wel van belang. Denk hierbij onder andere aan een krik. Dit is van belang om de caravan van de grond te krijgen om de oude band te verwijderen en de nieuwe band weer terug te plaatsen. Een goede tip om daarbij te onthouden is dat u eerst de bouten van de band een beetje losdraait voordat de caravan op de krik wordt geplaatst. Op deze manier kunt u meer kracht zetten. Wanneer de caravan op de krik staat, kan het wiel helemaal losgedraaid worden en kan de band van de caravan worden gehaald. Vervolgens kunt u de nieuwe banden weer vastmaken.

Daarnaast is het ook goed om de caravan aan de auto gekoppeld te laten wanneer u werkt met een krik. Er bestaat anders een kans dat de caravan niet goed op de krik blijft staan.

Daarbij is het ook nog eens noodzakelijk dat u de juiste banden heeft die ook geschikt zijn voor een caravan. Door het gewicht is het niet mogelijk om reguliere autobanden te gebruiken, maar is het van belang dat er speciale banden gebruikt worden die bijvoorbeeld ook voor een bestelbus worden gebruikt.

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

ServiceRight autogarage in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Caravanbanden vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Caravanbanden vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke