Waterpomp vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de waterpomp van uw auto

20%

Korting

154,80 Vanaf prijs

129,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij het vervangen van een waterpomp?

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 2.5 en 4 uur

Wat doet de waterpomp?

De motorblok wordt gekoeld doordat de waterpomp koelvloeistof door het motorblok pompt. Op het moment dat de motor warm wordt en de koelvloeistof een bepaalde temperatuur heeft bereikt dan gaat er een klepje open van de thermostaat.

Waterpomp vervangen

154,80 Vanaf prijs:

129,-

Nieuwe waterpomp

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Inclusief milieutoeslag

De waterpomp zit op het motorblok gemonteerd en wordt in de meeste gevallen aangedreven door een multiriem of een V-snaar. Het is erg lastig om zonder ervaring een waterpomp te vervangen dus kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij ServiceRight door uw kenteken in te voeren op onze website. Hierbij krijgt u de prijs die geld voor uw type auto.

Veelgestelde vragen over een waterpomp vervangen

Wat gebeurt er wanneer mijn waterpomp niet tijdig wordt vervangen?

De functie van de waterpomp is van levensbelang voor de werking van de motor in uw auto. De waterpomp zorgt er namelijk voor dat de motor constant gekoeld kan worden, waardoor de temperatuur van uw blok rond de 90 graden blijft. Bij deze temperatuur werkt de motor optimaal, is er zo min mogelijk slijtage en wordt de brandstof optimaal omgezet in energie. Wordt de waterpomp niet op tijd vervangen, dan gaat dit niet meer op. De motor slijt meer, het brandstofverbruik komt veel hoger te liggen en er zal meer schade aan de motor ontstaan. Doorrijden met een auto waarvan de waterpomp vervangen had moeten worden, resulteert in de meeste gevallen in een auto die aan de kook raakt. Als de waterpomp maar een beetje lekt, kunt u de auto nog steeds besturen. Een kleine lek kan echter plotseling groter worden of het pomplager kan onverwachts vastlopen. Niet zelden zorgt dit voor oplopende schade met hoge kosten. In veel gevallen kan dit ertoe leiden dat de auto niet meer gerepareerd kan worden omdat er te veel schade ontstaan is. Hoe dan ook: doorrijden met een versleten waterpomp is een bijzonder onverstandige actie die alleen maar kan zorgen voor meer schade.

Hoe merk ik wanneer de waterpomp van mijn auto aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?

Als u merkt dat het koelsysteem steeds moet worden bijgevuld. Of het kan zijn dat de controlelampje van het niveau van de koelvloeistof gaat branden. Vul je de koelvloeistof niet bij, dan gaat er een lampje branden om te waarschuwen dat de motor te warm is. Het kan ook zijn dat je de temperatuurmeter op het dashboard in het rood ziet gaan. Als deze waarschuwingssystemen niet werken, dan zal de motor gaan koken, waarbij er stoomwolken onder de motorkap vandaan komen. Als je de koelvloeistof bijvult, dan zal je merken dat het niveau weer zakt.

Wat zijn de kosten voor een waterpomp vervangen?

Vanaf € 96 kunt u de waterpomp laten vervangen. De prijs is uiteraard afhankelijk van het model auto dat u hebt. Niet alleen lopen de prijzen voor de waterpompen uiteen, ook de prijzen voor de montage zelf zijn zeer verschillend. Dit heeft te maken met de locatie van de waterpomp in de auto en het aantal uur dat berekend wordt voor het vervangen van de waterpomp. Indien gewenst kunnen we direct de overige delen van het koelsysteem bekijken om te zien of hier schade aan ontstaan is en of deze vervangen moeten worden. In alle gevallen moet de koelvloeistof ook vervangen worden wanneer de waterpomp vervangen moet worden. U kunt ervoor kiezen om direct andere auto reparaties te laten verrichten, zoals het vervangen van riemen wanneer dit nodig is. Door deze reparaties te combineren, eventueel in overleg met de monteur, kunt u ervoor zorgen dat het aantal uur per reparatie lager uitvalt aangezien veel van de onderdelen vrij komen te liggen tijdens het vervangen van de waterpomp – en dat kan in uw voordeel uitvallen wanneer u meerdere reparaties wilt combineren tijdens het bezoek aan de garage.

Hoe weet ik wanneer ik mijn waterpomp moet vervangen?

Er zijn een aantal indicatoren die aangeven dat de waterpomp vervangen moet worden. Allereerst hebt u een meter op uw dashboard die de temperatuur van uw koelvloeistof aangeeft. Deze moet geleidelijk oplopen naar 90 graden en daar blijven staan. Gebeurt dit niet en schiet de meter direct naar 90 graden, of blijft de temperatuur op een lagere of hogere temperatuur staan dan 90 graden? Dan is er een probleem en de kans is groot dat dit te maken heeft met de waterpomp of een ander element binnen uw koelsysteem in de auto. U kunt het ook merken aan het brandstofverbruik van de auto, maar de meeste mensen merken het aan het feit dat zij maandelijks of zelfs wekelijks de koelvloeistof bij moeten vullen omdat dit onder het minimale peil geraakt is. Een versleten waterpomp gaat in de meeste gevallen niet direct kapot, maar begint eerst met lekken. Deze lekkage is vervelend omdat u constant bij moet vullen, maar het kan daarnaast ook zorgen voor schade aan andere delen van de auto. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij ons wanneer u het idee hebt dat er iets aan de hand is met uw waterpomp.

Kan ik mijn waterpomp zelf vervangen?

Als je verstand hebt van auto’s en ook handig bent is het eventueel mogelijk om je waterpomp zelf te vervangen. Let wel op het volgende:

  • Het beste is om een ​​nieuwe koelsysteemthermostaat te installeren wanneer u een nieuwe waterpomp installeert. Vooral als de thermostaat oud of origineel is.
  • Het volledig doorspoelen van het koelsysteem is een goed idee wanneer u de waterpomp vervangt. Spoelen kan vóór of na het vervangen van de pomp worden gedaan.
  • De rest van het koelsysteem moet ook worden geïnspecteerd met name; rubberen slangen, die een beperkte levensduur hebben.

Als er wordt gelet op bovenstaande punten kun je beginnen met het vervangen van de waterpomp. Dit bestaat uit de volgende stappen:

  • De waterpomp is meestal met bouten aan de voorzijde van de motor bevestigd. De vervangingsprocedure is afhankelijk van of de pomp wordt aangedreven door de distributieriem, de slangriem of distributieketting.
  • Bij een koude motor wordt het motorkoelmiddel afgetapt tot een niveau onder de waterpomp.
  • Onderdelen die moeten worden verwijderd om toegang te krijgen tot de waterpomp worden verwijderd inclusief de ketting of riem die de pomp rechtstreeks aandrijft.
  • De bouten waarmee de pomp aan de motor is bevestigd worden verwijderd en de pomp wordt er uitgetrokken.
  • Het oppervlak van de pakking moet worden schoongemaakt en het montageoppervlak van de pomp moet worden geïnspecteerd. Een nieuwe pakking, rubberen afdichting of RTV-afdichtmiddel zoals vereist, wordt geïnstalleerd en vervolgens de nieuwe pomp erin gezet. De bouten worden achtereenvolgens getordeerd met behulp van een gekalibreerde inch pond-momentsleutel.
  • Voor toepassingen waarbij de waterpomp wordt aangedreven door de distributieriem, moet de distributieriem worden verwijderd. Meestal vereist dit het verwijderen van de krukaspoelie, distributieriemafdekkingen en de distributieriemspanner. Nadat de nieuwe pomp is geïnstalleerd, wordt er nieuwe koelvloeistof toegevoegd en wordt het koelsysteem van alle lucht ontlucht. De motor wordt vervolgens gestart en op de normale bedrijfstemperatuur gebracht om te controleren op lekken en om de normale bedrijfstemperatuur te garanderen.

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Waterpomp vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Waterpomp vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Waterpomp vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Speciale acties voor uw auto onderhoud

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke