Grote beurt auto kosten

Bekijk de kosten van een grote beurt voor uw auto

20%

Korting

300,96 Vanaf prijs

250,80

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan aan uw auto bij een grote beurt?

Aankoopkeuring

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 1.5 en 2.5 uur

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die bij de nieuwere auto’s horen is het aangeraden om de grote beurt op tijd te laten uitvoeren bij de juiste kilometerstand. Dit staat ook vermeld in uw onderhoudsboekje.

Grote beurt auto kosten

300,96 Vanaf prijs:

250,80

Verversen van de olie

Vervanging van het oliefilter

Vervanging van het luchtfilter

Vervanging van het interieur filter

Bijvullen van vloeistoffen

Banden op spanning brengen

Controle van 79 punten Bekijk de checklist

Resetten van het Service Interval

Afstempelen van de onderhoudsboekjes

3 maanden garantie op reparatie en onderhoud

Aankoopkeuring

Bij elke bepaalde hoeveelheid kilometers dienen een aantal werkzaamheden te worden verricht om de goede staat van uw auto te behouden. Daarnaast wordt uw auto grondig gecontroleerd op 79 punten. Eventuele problemen kunnen worden gesignaleerd en verholpen. Toekomstige en onnodige reparaties kunnen wellicht worden vermeden. Maak ook gebruik van onze handige checklist voor een grote beurt.

LEES EN/OF DOWNLOAD HIER: Checklist grote beurt in PDF

Veelgestelde vragen over een grote beurt voor auto's

Wanneer moet ik de grote beurt voor mijn auto laten uitvoeren?

De nieuwere modellen auto’s geven dat middels een lampje op uw dashboardkastje aan, als uw auto weer toe is aan onderhoud. De onderhoudsintervallen verschillen per type auto en de aantal kilometer die u jaarlijks aflegt. De kilometerstand is bepalend voor de onderhoud die uw auto moet krijgen en eventuele onderdelen die moeten worden vervangen. In uw onderhoudsboekje houdt de autogarage bij welke werkzaamheden worden verricht aan uw auto. Als u niet weet wanneer uw auto een grote beurt moet krijgen en het wordt niet aangegeven door de boordcomputer dan kunt u daarin kijken om te achterhalen wanneer het weer zover is.

Wat houdt een grote beurt in?

Om een duidelijke weergave te kunnen geven van uw auto status dient regelmatig een grote onderhoudsinspectie te worden uitgevoerd. De automonteur zal uw auto grondig en zorgvuldig controleren aan de hand van de 79 controlepunten van de checklist. Belangrijke onderdelen die gepaard gaan met de grote beurt worden vervangen. De olie wordt ververst, het oliefilter, luchtfilter en het interieurfilter worden vervangen. De brandstoffilter en de bougies worden gecontroleerd en afhankelijk van de kilometerstand, indien nodig ook vervangen. Verder worden diverse vloeistoffen bijgevuld zoals bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de koelvloeistof en indien nodig ook de remvloeistof. De banden worden nagekeken en op spanning gebracht. Voor uw eigen veiligheid wordt bij een minimale profieldiepte van twee millimeter geadviseerd om de banden te laten vervangen terwijl 1,6 millimeter de minimale wettelijke diepte van een bandprofiel is. De gemiddelde duur van een grote onderhoudsbeurt is 1,5 tot 3,5 uur. Dit verschilt natuurlijk per merk, model en type auto. De monteur gaat uw auto zorgvuldig na om het optimale uit de grote onderhoudsbeurt te behalen en de waarde van uw auto te waarborgen. Na de grote beurt ontvangt u de checklist en worden de onderhoudsboekjes afgestempeld. Hiermee kunt u de onderhoudshistorie altijd bijhouden en aantonen dat uw auto goed is onderhouden.

Wat kost een grote beurt?

U kunt een grote beurt voor uw auto inplannen vanaf €159 in plaats van €190. Dit betekent dat u een korting ontvangt van maar liefst 20% wanneer u de grote beurt via ServiceRight Auto’s inplant. De exacte grote beurt auto kosten voor een grote beurt verschillen per merk, model en type auto die u bezit. Eventuele problemen kunnen tijdens de grote onderhoudsbeurt worden gesignaleerd en indien nodig na overleg met u worden verholpen. Wanneer u de exacte kosten wilt weten, kunt u online een grote beurt aanvragen. Wanneer u dit doet, zit u niet gelijk vast aan de afspraak. U kunt namelijk op elk moment ook nog de afspraak annuleren. De grote beurt kosten van uw auto kunt u bij ServiceRight Auto’s op de website opzoeken door uw kenteken in te voeren. 

Daarnaast kunt u via ServiceRight Auto’s profiteren van nog meer voordelen. U ontvangt niet alleen altijd een voordelige prijs voor uw grote beurt, maar ook u ontvangt ook een gratis APK wanneer u een grote beurt inplant via ServiceRight Auto’s. Tevens kunt u ook gebruik maken van een gratis haal en breng service. De garage die de grote beurt zal uitvoeren, zal ook uw auto ophalen en na de grote beurt en de eventuele APK keuring, zal de auto weer volledig gecontroleerd en gerepareerd teruggebracht worden. Het is ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen om de exacte kosten op te vragen. Dit kunt u doen op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 op het nummer 088-2222000.

Waarom zou ik geen kleine beurt nemen voor mijn auto?

U weet misschien wel dat u kunt kiezen tussen een kleine beurt en grote beurt, maar wat is eigenlijk precies het verschil en waarom zou u kiezen voor een grote beurt in plaats van een kleine beurt? Een kleine beurt is natuurlijk goedkoper dan een grote beurt, echter wordt de auto bij een grote beurt op veel meer verschillende punten gecontroleerd. De grootste verschillen zijn dat de auto bij een kleine beurt op zo’n 20 punten wordt gecontroleerd, terwijl dit bij een grote beurt zo’n 80 punten zijn. Daarnaast worden er bij een grote beurt meer vloeistoffen vervangen of ververst dan bij een kleine beurt. Kortom: uw auto krijgt een completer onderhoud en daarmee heeft u meer zekerheid dat de auto weer een tijdje door kan rijden zonder problemen. Uiteraard is dit nooit helemaal met zekerheid te zeggen, want er kan ook nog schade ontstaan nadat de kleine- of grote beurt is uitgevoerd. 

Het is belangrijk om regelmatig een grote beurt uit te laten voeren, aangezien er ook andere punten worden gecontroleerd dan bij bijvoorbeeld de verplichte APK keuring. Hiermee kunt u voorkomen dat de auto straks nog meer onderhoud nodig heeft omdat onderdelen vervangen moeten worden, terwijl dat voorkomen had kunnen worden als dit eerder opgemerkt was tijdens bijvoorbeeld een grote beurt. Wanneer u regelmatig een APK en grote beurt laat uitvoeren, dan is het wel mogelijk om tussendoor eens een kleine beurt uit te laten voeren. Dit geeft u nog een extra meetmoment om te controleren of uw auto nog steeds in orde en veilig is om in te rijden.

Het is per auto verschillend op welke punten er wordt gecontroleerd tijdens een grote beurt. Toch zijn er uiteraard wel een aantal standaard punten die bij elke auto worden gecontroleerd. Onderdelen worden enkel vervangen wanneer dit echt noodzakelijk is of wanneer de monteur inschat dat dit op korte termijn gedaan moet worden. Dit zal alleen in overleg gebeuren en de monteurs zullen geen onderdelen vervangen waarvan het nog niet nodig is.

Waarom een grote beurt combineren met een APK keuring?

Wanneer u via ServiceRight Auto’s een grote beurt inplant, dan ontvangt u een gratis APK keuring! Het kan natuurlijk voorkomen dat er bij de APK punten naar voren komen die vervangen moeten worden, die bij de grote beurt zitten inbegrepen. Er zijn daardoor overlappende werkzaamheden en het is natuurlijk zonde als u hiervoor dubbel moet betalen. Op deze manier hoeft u maar één keer voor deze werkzaamheden te betalen. De APK is namelijk gratis! Daarnaast vinden wij van ServiceRight Auto’s het ook erg belangrijk dat er regelmatig een grote beurt wordt uitgevoerd aan uw auto. Uw auto wordt hiermee op verschillende punten gecontroleerd en daarmee wordt ervoor gezorgd dat uw auto veilig blijft en u weer veilig de weg op kunt. Na een APK keuring in combinatie met een grote beurt kunt u ervan uit gaan dat u voorlopig weer de weg op kunt en de meeste punten van uw auto zijn nagekeken. 

Daarnaast profiteert u ook van het voordeel dat u tijd bespaart. U bent de auto maar één keer kwijt voor het onderhoud en u hoeft de auto dus niet meerdere keren weg te brengen naar de garage. Dit scheelt u niet alleen tijd in het wegbrengen en ophalen van de auto, maar op deze manier hoeft u ook niet te lang zonder auto te zitten. Bovendien profiteert u van meerdere voordelen als u de APK keuring en grote beurt combineert. U kunt namelijk gebruik maken van de gratis haal- en brengservice, maar het is ook vaak mogelijk om gebruik te maken van vervangend vervoer. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u niet zonder auto kan en dat u liever vervangend vervoer heeft. Geef dit bij de boeking aan, dan kunnen wij hier rekening mee houden.

Wanneer de garage eventuele reparatiepunten tegenkomt tijdens de APK keuring of de grote beurt, zal er altijd eerst contact met u opgenomen voordat de reparatie uitgevoerd zal worden. De monteurs zullen niet zomaar een reparatie uitvoeren die niet met u besproken is. Hierdoor komt u niet achteraf voor verrassingen te staan en weet u precies waar u aan toe bent en wat de exacte kosten voor het onderhoud zullen zijn. 

Waarom moet ik de grote beurt tijdig laten uitvoeren?

Bepaalde onderdelen zoals de remblokken, remschijven en de koppelingsplaat ondergaan de nodige slijtage tijdens het rijden en zijn niet gekoppeld aan een vaste vooraf bepaalde levensduur maar zijn vooral afhankelijk van u eigen rijstijl. Deze onderdelen worden tijdens de grote onderhoudsbeurt nagekeken en gecontroleerd op slijtage. De automonteur zal u in dit geval aanbevelen de onderdelen te vervangen om verdere onnodige schade te beperken of te vermijden. De schade die kan worden toegebracht is soms aanzienlijk en kan hoge kosten met zich meebrengen. Uw eigen veiligheid vooropgesteld, is het ook van groot belang om de grote beurt tijdig te laten uitvoeren.

Blijft de fabrieksgarantie van mijn auto gewaarborgd bij een grote onderhoudsbeurt?

Met een grote onderhoudsbeurt voor uw auto bij een van onze onafhankelijke garage blijft uw fabrieksgarantie alijd gewaarborgd. Sinds 2013 is dit als wet vastgesteld in de EU-wetgeving. De fabrieksgarantie van uw auto blijft gewaarborgd omdat onze onafhankelijke garages volgens de fabrieksvoorschriften te werk gaan. Uw krijgt bij elke onderhoud 3 maanden garantie op zowel onderdelen als de arbeid van onze garages. Het service interval wordt gereset en uw onderhoudsboekjes worden afgestempeld waarbij alle werkzaamheden worden bijgehouden. Het onderhoudsschema voor een grote beurt wordt vermeld in uw offerte. U ontvangt zo van ons een overzichtelijke en transparant beeld over wat uw auto onderhoud via ServiceRight inhoud en wat deze kost. Al het meerwerk aan uw auto wordt ten allen tijde vooraf met u besproken en pas daadwerkelijk uitgevoerd als u daar zelf goedkeuring voor heeft gegeven. Dit geldt ook voor werkzaamheden die niet binnen de fabrieksgarantie vallen. Via Serviceright blijft uw fabrieksgarantie ten alle tijde gewaarborgd en geniet u van de voordelige prijzen die Serviceright hanteert.

Gerelateerde diensten

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Om uw auto optimaal te laten presteren is het van belang om regelmatig de motorolie van uw auto te peilen en zo nodig te verversen....

Gerelateerde blogs

De APK is een belangrijk moment in het ‘leven van uw auto’. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is opgesteld om de veiligheid op...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Een grote beurt voor uw auto in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Grote beurt auto kosten geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Grote beurt auto kosten?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

€29,50

APK NU tijdelijk voor € 29,50!

Inclusief RDW keuringsrapport
Inclusief afmeldkosten
Inclusief BTW

BEKIJK & BOEK

-20%

Airco service NU 20% korting!

Vullen en recyclen
Volgens officiele STEK-Eisen
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke