blog-image

februari 18, 2019

Hoe kan ik het best vogelpoep van mijn auto verwijderen?

Vuil op de auto is ontzettend vervelend, zeker wanneer u trots bent op uw auto. Vogelpoep, boomhars en insecten zijn nog veel schadelijker. Zij zijn niet alleen vervelend voor het uiterlijk voor de auto, deze vuilheden beschadigen de lak ook nog eens. Zeker vogelpoep vreet zich met gemak bij warm weer in de lak en het verwijderen van vogelpoep wordt vaak op de verkeerde manier gedaan. Legt u er een spons op en begint u direct te boenen, dan beschadigt u de lak alleen maar verder waardoor er zelfs complete krassen kunnen ontstaan. 

Wanneer u het op de juiste manier wilt doen, spoelt u eerst de auto af zodat andere vuilheden zoals zand van de lak af zijn. Vervolgens legt u een erg natte spons op de vogelpoep zodat de poep week wordt. Daarna kan de poep gemakkelijk van de auto gehaald worden, al blijft het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om de auto niet te beschadigen. Wees wel grondig, de vele eiwitten en chemische troep in de poep van de vogels blijft namelijk gewoon doorvreten wanneer u niet alle poep van de auto krijgt.

Heeft u veel meer vuil op de auto en wilt u gebruik kunnen maken van alle professionele middelen om de auto eens echt schoon te maken? Dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een goede carwash bij u in de buurt. Hier vindt u gemakkelijke manieren om de auto snel schoon te krijgen, inclusief water, shampoo en sponsen. Trek er gerust wat extra tijd voor uit, wanneer u eenmaal bezig bent is het lastig om te stoppen voordat heel de auto glanst.

Hoe kan ik het best voorkomen dat er vogelpoep op mijn auto komt?

Het voorkomen van vogelpoep op de auto is bijzonder lastig. Totdat u ziet dat de meeste auto’s ‘getroffen worden’ door vogelpoep wanneer zij stilstaan. Het niet parkeren onder bomen is een sterk begin, omdat de vogels meestal op de takken gaan zitten. Wilt u het nog beter doen, dan zet u de auto altijd op een plek met uitsluitend lucht boven de auto. Geen takken, geen dakgoten en geen kabels, want dat zijn allemaal plekken waar vogels graag gaan zitten – en op de auto kunnen poepen.

Nog veel beter is het natuurlijk om de auto thuis in een garage of carport te zetten. Wanneer u die mogelijk heeft, is dat de beste optie die er is omdat het de hele auto beter beschermt tegen alle mogelijke invloeden van buitenaf. Heeft u geen carport, dan kunt u er eventueel voor kiezen om een autohoes aan te schaffen. Deze hoeft u uiteraard niet altijd te gebruiken. Autohoezen tegen vogelpoep worden vooral gebruikt op het moment dat de vogels bijzonder actief zijn (bepaalde weken in de lente en de herfst) en daarnaast worden de hoezen uitsluitend gebruikt bij de nieuwere auto’s.

Klinkt dat als bijzonder veel moeite voor weinig resultaat? Neem dan eens contact met ons op om te kijken naar de alternatieven. Zo hebben we beschermende middelen die over de lak aangebracht worden, waardoor de vogelpoep niet direct in de lak van de auto kan bijten. Dit werkt uiteraard ook tegen boomhars, insecten en andere vuilheden die op de auto kunnen komen. U maakt hier het beste gebruik van na een carwash, omdat er dan niets tussen de lak en de beschermende laag komt te zitten waardoor het effect optimaal is.