Airco service

Bekijk de kosten van een airco service / vullen voor uw auto

20%

Korting

131,40 Vanaf prijs

109,50

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een airco service?

Aankoopcheck voor auto's

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1.5 uur

Wat houd een airco service in?

Wist u dat het koudemiddel van uw airco door verlies en/of verdamping jaarlijks met 8 tot 10% afneemt? Zodra het percentage onder de 70% komt, neemt de kans tot defect toe, wat vervolgens zal leiden tot HOGE reparatiekosten. Daarnaast neemt de koelcapaciteit af, waardoor de temperatuur in de auto minder snel daalt. Fabrikanten adviseren elke drie jaar een Airco Service te laten uitvoeren en te laten vullen.

Airco service

131,40 Vanaf prijs:

109,50

Complete airco service voor alle automerken

Vullen en recyclen van het koudemiddel van uw auto

Volgens officiële STEK-eisen

Eenvoudig online afspraak plannen

Aankoopcheck voor auto's

De meest voorkomende symptomen die aangeven dat u een airco service nodig heeft

  • Airco werkt niet
  • Airco blaast geen koude lucht
  • Klikgeluid uit de motorruimte

Ons Advies: Elke 3 jaar

  • Inclusief arbeid
  • Inclusief milieutoeslag
  • Inclusief BTW

Veelgestelde vragen over een airco service

Waarom de airco service?

Regelmatig onderhoud aan de airco in de auto zorgt ervoor dat deze niet kapotgaat. Dat is belangrijk, want het repareren of compleet laten vervangen van een airco kost veel meer geld dan regelmatig onderhoud aan de airco. Daarnaast is het van groot belang dat de airco niet droog komt te staan. Wordt een airco ingeschakeld waarin geen koudemiddel meer aanwezig is, dan gaat deze zeker stuk. Ook heeft een slechtwerkende airco een nadelig effect op het brandstofverbruik van de auto. Doorrijden zonder regelmatige service aan de airco kost dus in alle gevallen geld en kan ervoor zorgen dat de airco niet meer gebruikt kan worden. Net zoals dat een auto altijd een grote beurt nodig heeft. Een aircocheck kost slechts een paar tientjes en zorgt ervoor dat de specialist precies kan vertellen of er een airco service nodig is of dat er nog doorgereden kan worden met de auto zonder een service.

Wanneer kan ik het best de airco service laten uitvoeren?

Een airco service kan heel het jaar gedaan worden door de specialisten van ServiceRight Auto’s. Hoe vaak de service uitgevoerd moet worden, daarover verschillen de meningen. Zelf raden we aan om minstens eens per drie jaar een aircocheck te laten doen. Zo is direct duidelijk wat de staat van de airco is, of deze bijgevuld moet worden of dat er schoongemaakt moet worden. Door een aircocheck te boeken bij ons wanneer de auto een kleine beurt krijgt, weet u altijd waar u aan toe bent. Vergeet u niet de airco te laten onderhouden tijdens het rijden in de winter ook een paar keer te laten draaien? Door het systeem in gebruik te houden, verhoogt u de levensduur van uw airco. Dit is namelijk goed voor de leidingen en het koudemiddel, die op deze manier langer mee zullen gaan.

Hoe belangrijk is de airco service voor uw auto?

Naast uw comfort voegt een airco waarde toe aan uw auto. U moet uw airco volledig operationeel houden. In sommige systemen worden de koude en warme lucht gemengd om de gewenste temperatuurinstelling in de auto te bereiken. In deze gevallen als het airco-systeem uitvalt, kan niet alleen de koude temperatuur worden verlaagd, maar kan ook de volledige temperatuurregeling worden uitgeschakeld.

Wat is een airco herstel service?

Wanneer de airco niet werkt, wordt er eerst gekeken of de bestaande installatie te herstellen is. In sommige gevallen is het op druk brengen van het systeem al genoeg om te zien waar de problemen zitten. In andere gevallen is het op druk brengen van het systeem genoeg om de airco weer te laten werken. Blijkt er toch lekkage te zijn in een van de slangen van de airco, dan wordt gekeken of dit gerepareerd kan worden. Het repareren van de bestaande installatie is immers altijd voordeliger dan het vervangen van de airco.

Onderdelen binnen de airco die geregeld niet meer werken zijn de verdamper en de compressor. Het vervangen van de compressor is een prijzige reparatie, de verdamper vervangen is echter niet veel goedkoper. Deze reparaties moeten altijd uitgevoerd worden door een vakman zodat de airco optimaal werkt – en ook in de toekomst blijft werken. Merkt u een muffe lucht op uit de airco of is het vermogen van de airco ineens sterk afgenomen? Maak dan direct een afspraak voor airco herstel service. Hoe eerder u een afspraak boekt, hoe groter de kans is dat de airco gerepareerd kan worden.

Wat zijn de kosten voor de airco service?

Een airco check kost slechts een paar tientjes. Een complete airco service is uiteraard duurder. Bij een aircocheck wordt er namelijk alleen gekeken of er koudemiddel bijgevuld moet worden en of de airco nog werkt. Een airco service omvat het vullen en het recyclen van het koudemiddel. Op die manier weet u zeker dat uw airco het de komende tijd weer blijft doen. Hebt u meer problemen met de airco die tijdens de service zichtbaar worden? Dan nemen we contact met u op en kijken we samen naar de mogelijkheden. Onze standaardprijs voor een airco service is € 89,50. Bij het online boeken van een afspraak voor een airco service kunt u direct zien wat de actuele prijs is en wanneer u ingeboekt kan worden bij een van onze servicepunten.

R1234YF is een onverzadigde koolwaterstof dat wordt gebruikt als koudemiddel voor de airco service. Deze stof wordt gebruikt voor nieuwe auto’s. Deze stof is duurder dan het oude koudemiddel genaamd R134, waardoor de airco service op een hoger bedrag uitkomt voor de nieuwe auto’s

Het oude koudemiddel R134 wordt enkel gebruikt bij oude auto’s. Er is een verbod op R134 sinds 2018. Auto’s die sindsdien zijn geproduceerd zijn verplicht om gebruik te maken van de nieuwe stof R1234YF. De airco service prijs van € 99,50 is van toepassing op auto’s met het oude koudemiddel R134.

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een defecte airco?

  • Versleten compressor: als uw airco plotseling stopt met werken of vreemde geluiden begint te maken moet de compressor mogelijk worden vervangen. Een defecte compressor kan ook olie of koelmiddel lekkage veroorzaken die een gekwalificeerde monteur kan detecteren met kleurstoffen of een speciale infrarood sniffer die chloorfluorkoolwaterstof (CFC) gebaseerde gassen kan identificeren.
  • Gebroken condensor: wanneer er lucht komt uit het airco systeem, maar niet voldoende koel is kan dit wijzen op problemen met de condensor. Hoewel problemen met de elektrische koelventilator of de ventilatorkoppeling ook verantwoordelijk kunnen zijn. Gewoonlijk veroorzaakt weg resten schade aan de koelribben en doorvoerbuizen van de condensor, terwijl inwendig vuil de juiste condensor functie voorkomt door de stroom koelmiddel te beperken en de druk aan de hoge zijde te vergroten. Al deze gevallen resulteren in een verminderd vermogen voor de condensor om warmte over te dragen.
  • Defecte motor of weerstand van aanjager: Als het airconditioner-systeem geluid maakt wanneer u het inschakelt, maar geen lucht door uw ventilatieopeningen duwt of als de ventilator alleen op maximale snelheid werkt kan de aanjager motor of weerstand verantwoordelijk zijn.

Heeft u een van deze problemen neem dan gerust contact op met onze klantenservice of boek een afspraak in op onze website. U kunt uw airco laten repareren bij een van garages.

Gerelateerde diensten

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Gerelateerde blogs

De pollenfilter zuiver de aangezogen lucht voor ze in het interieur stroomt. Het houdt vaste delen tegen zoals roet, stof, vuildeeltjes, pollen en bacteriën. Een...

Wanneer de auto muf begint te ruiken of het gewoon echt stinkt in de auto, kan dit te maken hebben met iets dat ergens is...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Airco service in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Airco service geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Airco service?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Reviews

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

€29,50

APK NU tijdelijk voor € 29,50!

Inclusief RDW keuringsrapport
Inclusief afmeldkosten
Inclusief BTW

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke