Auto uitlezen

Bekijk de kosten voor het uitlezen van uw auto

20%

Korting

34,80 Vanaf prijs

29,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij auto's uitlezen?

Aankoopkeuring

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.25 en 1 uur

Uw auto wordt uitgelezen met de nieuwste apparatuur en storingen worden vastgesteld. Nadat de auto is uitgelezen wordt er een diagnose vastgesteld en ontvangt u een uitlees rapport en een bijhorend reparatie advies.

Auto uitlezen

34,80 Vanaf prijs:

29,-

Lagere kosten

Kortere reparatietijd

Lagere milieubelasting

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Aankoopkeuring

Wat houdt auto uitlezen in en wat zijn de kosten?

De elektronica speelt een grote rol. Uw auto beschikt over verschillende elektronische componenten en sensoren die van belang zijn om uw auto te kunnen starten, veilig mee te kunnen rijden en uw auto te bewaken tegen diefstal.

Veelgestelde vragen over auto's uitlezen

Wanneer kan ik het best mijn auto laten uitlezen?

U heeft een flauw vermoeden wat er stuk is aan uw auto, maar weet u dit wel zeker? Wellicht is het probleem al goed te verhelpen met een kleine ingreep omdat de auto een storing heeft en blijven hoge kosten bespaard gebleven. Leg het probleem van uw auto aan ons voor en onze experts zullen deskundig uw auto uitlezen. Zo weet u exact wat de verwachte kosten van de auto reparaties aan uw auto zullen zijn.

Ons advies voor een diagnose:

  • Bij defecte onderdelen
  • Bij meldingen op het dashboard
  • Bij twijfel van een defect onderdeel

 

Wat zijn de kosten van een auto uitlezen

Een auto uitlezen kan al vanaf € 66 inclusief het ophalen en terugbrengen van de auto. Door de auto uit te laten lezen tegen dit scherpe tarief weet u direct wat er aan de hand is met de auto. Dat kan bij storingsmeldingen op het dashboard, maar ook wanneer de auto op een bepaald moment ‘vreemd’ gereageerd heeft. De storingen worden namelijk onthouden door het systeem. Tijdens het uitlezen van de auto komen dus niet alleen de huidige problemen naar voren, maar ook ongewone situaties in het verleden. Het kan zijn dat er een tijdelijke storing was die gewoon gewist kan worden. In andere gevallen geeft de auto tijdens het uitlezen aan wat er moet gebeuren. Het eenvoudig wissen van storingsmeldingen op het dashboard is dan ook niet verstandig. Onze monteurs kijken graag wat er precies aan de hand is en geven u een scherpe offerte aan de hand van de informatie die tijdens het uitlezen ingewonnen wordt. Het uitlezen van de auto kan uiteraard ook gecombineerd worden met het geven van een beurt of een reparatie om de kosten lager uit te laten vallen.

Welke apparatuur wordt er gebruikt voor auto uitlezen?

Een auto wordt uitgelezen door gebruik te maken van OBD (OnBoardDiagnostics) apparatuur. Er is zowel OBD1 als OBD2 apparatuur, het is afhankelijk van de auto die u heeft welk apparaat er daadwerkelijk gebruikt moet worden. Wanneer u de auto wilt laten uitlezen, zorgen wij er uiteraard voor dat dit bij een garage gebeurd waar ze ervaring hebben met uw auto en ook over de juiste apparatuur beschikken. Het is daarom ook van groot belang voor ons om te weten wat voor auto u heeft. Het is daarbij niet alleen belangrijk om te weten welk merk auto u heeft, maar ook welk type en wat het kenteken is. Met deze informatie kunnen wij achterhalen welk apparatuur voor uw auto geschikt is en bij welke garage bij u in de buurt dit het best uitgevoerd kan worden. Zo is het bijvoorbeeld zo dat wanneer u een benzine auto rijdt, de auto’s die voor 2001 gemaakt zijn, uitgelezen moeten worden door OBD1 en de auto’s na 2001 met OBD2. Wanneer het een diesel auto betreft, ligt dit iets anders. In dit geval is het zo dat wanneer de auto uit 2004 komt of eerder, deze uitgelezen kan worden met OBD1 apparatuur en wanneer de auto van na 2004 is, hier OBD2 apparatuur voor nodig is. Er is ook de juiste software nodig om de auto uit te kunnen lezen. Wanneer u een afspraak maakt via ServiceRight Auto’s, kunt u er vanuit gaan dat de garages over de juiste apparatuur beschikken.

Aan de hand van het uitlezen van de auto kan een diagnose worden gedaan door de garage. Zij kunnen vaststellen of er daadwerkelijk iets defect is aan de auto en wat dit dan exact is. Daarnaast kan de garage er ook voor zorgen dat de auto direct gerepareerd wordt wanneer u dit wenst.

Wanneer kan ik mijn auto laten uitlezen?

Het is uiteraard altijd mogelijk om uw auto uit te laten lezen. Het is uiteraard niet nodig wanneer u niets merkt aan de auto en deze gewoon goed rijdt. Wanneer u verwacht dat er iets niet goed is met de auto, en het is niet duidelijk wat er precies mankeert aan de auto, dan is het uiteraard mogelijk om de auto te laten uitlezen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er lampjes zijn gaan branden in het dashboard, maar het daarmee niet duidelijk is wat er is met de auto. Dit is vaak het geval wanneer het motorlampje gaat branden. De auto geeft aan dat er iets mis is met de motor, maar niet exact wat er mis is. Het is hierdoor lastig voor u om aan te geven wat er gedaan moet worden met de auto en het is mogelijk om duidelijkheid te scheppen wanneer u de auto laat uitlezen. Uiteraard is het niet alleen het motorlampje wat vaak voor veel onduidelijkheid zorgt, maar het kan bijvoorbeeld ook zijn dat het ABS lampje gaat branden. Kortom: als er onduidelijkheid is wat er mis is met de auto, dan kunt u de auto uit laten lezen.

Het is mogelijk om via ServiceRight Auto’s een afspraak te maken om de auto te laten uitlezen. Wij zorgen ervoor dat u terecht kunt bij een garage bij u in de buurt. Vaak kunt u al snel terecht bij een garage om de auto te laten uitlezen. Door de juiste apparatuur te gebruiken en de vele ervaring, is het voor de garages vaak snel gedaan om de auto uit te laten lezen. Aan de hand van het uitlezen van de auto, zal er vastgesteld worden waarom het lampje is gaan branden en wat er gerepareerd moet worden aan de auto. Wanneer u dit wenst, kan de garage de reparatie voor u uitvoeren. Wanneer u dit niet wilt, is het uiteraard ook mogelijk om enkel de auto uit te laten lezen.

Welke foutcodes kunnen er komen uit het uitlezen van de auto?

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van OBD apparatuur om de auto uit te lezen, dan komen hier foutcodes uit. De foutcode zegt vervolgens iets over wat er defect is en wat er gerepareerd moet worden aan de auto. Er zijn wel bijna 4000 foutcodes die de apparatuur kan aangeven en dit betekent dus ook dat er erg veel opties zijn wat er mis kan zijn met de auto. Het is daarom ook verstandig om de auto uit te laten lezen wanneer er een lampje brandt waarvan de betekenis niet direct duidelijk is, zodat ook de juiste reparatie vervolgens gedaan wordt aan de auto.

Als voorbeeld hebben wij een aantal foutcodes op een rij gezet, zodat u een beeld heeft van de foutmeldingen die uit het uitlezen van de auto kunnen komen.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van OBD2 uitleesapparatuur, kunnen de volgende foutcodes ontstaan:

 • P0001 Regeling brandstofhoeveelheid, circuit onderbroken
 • P0148 Fout in aanvoersysteem brandstof
 • P0420 Katalysator onjuiste werking
 • P0000 Geen fout
 • P0228 Gasklep/pedaal positiesensor, signaal te sterk

Zoals eerder gezegd, zijn er vele verschillende foutcodes en er zijn dan ook veel mogelijkheden voor wat er mis zou kunnen zijn met uw auto. Gelukkig hoeft u niet al deze foutcodes uit uw hoofd te leren. De bovengenoemde voorbeelden hebben wij enkel voor u opgeschreven, zodat u ook weet hoe de foutcodes eruit zien en wat de betekenis kan zijn van een bepaalde foutcode. Uiteraard weet de garage die het onderhoud en/of de reparaties voor uw auto uitvoert, ook wat de foutcodes inhouden. U brengt uw auto naar de garage om de auto uit te laten lezen en zij geven vervolgens aan welke foutcode eruit is gekomen en wat dit exact betekent. Zij kunnen dit voor u eenvoudig uitleggen. Een foutcode kan namelijk voor u misschien nog wat onduidelijk overkomen. U wilt waarschijnlijk enkel weten wat er gerepareerd moet worden en hoeveel dit zal gaan kosten. Wanneer de garage de foutcode in handen heeft, kunnen zij dit ook direct aan u vertellen. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat zij eerst de auto kunnen uitlezen. Met enkel de informatie van een brandend lampje in het dashboard, is het niet mogelijk om aan te geven wat er defect is.

Wilt u ook een afspraak maken om uw auto uit te laten lezen? Dan kunt u dit eenvoudig doen via ServiceRight Auto’s. Maak direct online uw afspraak voor het uitlezen van uw auto, of bel op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 naar 088-2222000 om de afspraak voor het uitlezen van uw auto in te plannen.

Gerelateerde diensten

Aankoopkeuring is zeker zijn van je aankoop. Voor u is het belangrijk dat de auto aan de verwachting voldoet. Tevens wilt u niet voor verassingen...

Wat houdt een diagnose in en wat zijn de kosten? De elektronica speelt een grote rol. Uw auto beschikt over verschillende elektronische componenten en sensoren...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Gerelateerde blogs

P0171 is een code en betekent dat het brandstofsysteem op de eerste laag van de motor mager loopt of dat er een vacuüm lek is...

Deze diagnostische probleem code is een generieke aandrijflijn code. Het wordt als een generiek beschouwd, omdat het van toepassing is op alle  modellen en merken...

De motor brengt de wielen van de auto in beweging door middel van tandwielen. Deze tandwielen zitten in de versnellingsbak en zijn uiteraard van groot...

Wanneer uw auto een schurend geluid maakt, is het mogelijk dat uw remblokken en remschijven aan vervanging toe zijn. Vaak is het zo dat u...

Heeft uw auto last van een ratelend of tikkend geluid? Dit geluid kan verschillende oorzaken hebben en het is verstandig om een specialist uw auto...

Hoort u een bonkend geluid wanneer u een drempel over gaat? Vaak is dit een klein defect en eenvoudig op te lossen, maar het moet...

Maakt uw auto een kloppend geluid? Dit is uiteraard erg vervelend, maar het kan vele oorzaken hebben. Zo hoeft het niet altijd een grote reparatie...

Maakt uw auto achterin een brommend geluid en heeft u geen idee wat dit kan zijn? Een brommend geluid achterin de auto kan verschillende oorzaken...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Auto uitlezen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Auto uitlezen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Auto uitlezen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke