Distributieketting vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de distributieketting van uw auto

20%

Korting

574,80 Vanaf prijs

479,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een distributieketting vervangen?

Distributieketting vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 6 en 12 uur

Een distributieketting of distributieriem drijft de nokkenas aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. Deze riem wordt vaak verward met een multiriem of een v-snaar die de dynamo, waterpomp, aircopomp en stuurbekrachtiging aandrijven. Het grote verschil is dat je de multiriem van de buitenkant van de motor kunt zien en de distributieketting niet.

Distributieketting vervangen

574,80 Vanaf prijs:

479,-

Nieuwe distributieketting

6 maanden garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Distributieketting vervangen

Deze ketting is gemaakt van een sterk materiaal aangezien het in staat moet zijn om een hoge trekkracht op te kunnen vangen. Daarom is een distributieketting gemaakt van een sterk soort rubber of kunststof. Bovenop de riem zie je tanden waarmee slippen voorkomen wordt.

Veelgestelde vragen over een distributieketting vervangen

Wat is het verschil tussen een distributieriem en distributieketting?

Ondanks dat een distributieriem en ketting dezelfde functie hebben, zit er toch verschil in de werking. Bij een distributieriem heb je intervallen voor controle en vervanging. Dit gebeurd automatisch naar een bepaald aantal kilometers of een bepaald aantal jaren. Het voordeel van een distributieketting is dat deze duurzamer is en langer mee gaat. Het nadeel van een ketting is dat de niet preventief vervangen of gecontroleerd wordt, waardoor deze altijd kan breken. De motoren in moderne auto’s worden steeds compacter en dus ingewikkelder, en dus gaan distributiekettingen uit oude auto’s vaak langer mee.

Wanneer moet je een distributieketting laten vervangen?

Het is belangrijk dat je een distributieketting tijdig vervangt. Doe je dit niet dan kan dit grote gevolgen hebben voor de motor. Het vervangen van een distributieriem of een ketting is een stuk goedkoper dan de reparatie aan je motor die volgt wanneer je deze niet tijdig vervangen hebt. De levensduur van een distributieketting hangt van verschillende factoren af, zoals weersomstandigheden, gebruiksomstandigheden, onderhoud en de spanning van de riem. Vaak wordt er gevraagd bij welke kilometer afstand de distributieketting vervangen moet worden. Op deze vraag is helaas geen duidelijk antwoord te geven, aangezien dit verschilt per auto. We raden je in dit geval aan om contact op te nemen met de dealer van de auto. Is de distributieriem al geknapt dan is het belangrijk dat je niet meer verder rijdt en er direct een nieuwe in laat plaatsen.

Wat zijn de kosten om een distributieketting te vervangen?

De kosten om een distributiekanaal te vervangen verschillen nogal. Heeft u een moderne auto dan bent u vaak meer euro’s kwijt dan wanneer u gebruik maakt van een oudere auto. Daarbij kunt u weer kiezen uit gebruikte en nieuwe onderdelen. Zorg er bij gebruikte onderdelen wel voor dat u deze laat testen, zodat u zeker weet dat deze in een goede conditie verkeren. Daarbij heeft de ene dealer meer tijd nodig om een distributieriem te installeren dan de ander. Kent u iemand die handig is of heeft u zelf verstand van auto’s dan kunt u de distributieketting of riem zelf vervangen. Heeft u geen ervaring met auto’s en weet u er weinig vanaf dan raden we u aan om de vervanging van een distributieriem uit te besteden aan een autogarage of een kennis/vriend die veel verstand heeft van auto’s.

Wat is de levensduur van een distributieketting?

De levensduur van een distributieketting verschilt per auto. De een rijdt bijvoorbeeld dagelijks 100 kilometer in de auto, terwijl een ander slechts één keer per week de auto gebruikt om een klein stukje te rijden. Het is daarom ook vaak logisch dat de levensduur van een distributieketting wordt aangegeven in het aantal kilometers in plaats van het aantal jaar. Het is immers voor iedereen een ander moment wanneer het aantal kilometers wordt bereikt. Het is daarom belangrijk om regelmatig de distributieketting te laten controleren, om er op deze manier zeker van te zijn dat de distributieketting nog goed is. Wanneer de distributieketting vervangen moet worden, kunt u dit het beste zo snel mogelijk laten doen voordat er eventueel andere schade aan de auto/motor ontstaat. Toch is er wel een gemiddelde waar u rekening mee kunt houden. Meestal gaat een distributieketting zo’n 100.000 a 150.000 kilometer mee. Hierna moet de distributieketting vaak vervangen worden. Het is namelijk zo dat wanneer u de distributieketting langer gebruikt, de ketting niet meer goed zijn werk doet. Mocht u twijfelen of de distributieriem vervangen moet worden, dan kunt u dit altijd laten controleren bij een garage. Het is uiteraard mogelijk om hiervoor een afspraak in te plannen via ServiceRight Auto’s. De erkende garage die bij ServiceRight is aangesloten zal voor u controleren of uw distributieketting al aan vervanging toe is. Wanneer dit nog niet zo is, kunnen zij vaak wel een inschatting geven van wanneer dit wel ongeveer het geval zou zijn, zodat u ook rekening kunt houden met de kosten die hierbij komen kijken. Wanneer de distributieketting inderdaad al aan vervanging toe is, kunt u deze ook gelijk laten vervangen zodat u weer veilig de weg op kunt en er geen verdere schade ontstaat aan de auto.

Kan ik de distributieketting zelf vervangen?

Uiteraard is het mogelijk om een distributieketting ook zelf te vervangen, maar hierbij is technisch inzicht wel noodzakelijk. Het is een lastige klus dus wij raden alleen aan hier zelf mee aan de slag te gaan als u over de juiste kennis beschikt. Doordat elke auto net iets anders in elkaar zit, is het lastig hier één beschrijving voor te geven. Het is daarom raadzaam om hier documentatie over op te zoeken die hoort bij uw auto.

Wanneer u zelf een distributieketting gaat vervangen, heeft u echter geen recht op garantie. Mocht er dus toch iets misgaan, dan kunnen de kosten uiteindelijk een stuk hoger oplopen dan wanneer u dit direct bij een garage laat doen. Twijfelt u of u een distributieketting zelf kan vervangen? Neem dan geen risico en laat dit door een specialist uitvoeren.

 

Gerelateerde diensten

Een distributieketting of distributieriem drijft de nokkenas aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. Deze riem wordt vaak verward met een multiriem...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

Bent u op zoek naar of uw auto een distributieriem of distributieketting nodig heeft? Bekijk in het onderstaande tabel om te zien of uw auto...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Distributieketting vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Distributieketting vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Distributieketting vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke