APK Keuring

Bekijk de kosten van de APK keuring voor uw auto

20%

Korting

58,80 Vanaf prijs

49,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een APK keuring?

APK keuring voor auto's

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1 uur

Wettelijk verplicht: Elk jaar

Wat wordt er gekeurd aan mijn voertuig en wat zijn de kosten?

De belangrijkste punten van de APK. Tijdens de APK komen veiligheids- en milieuaspecten van het voertuig aan bod. Hieronder een aantal punten waarop gelet wordt bij de keuring van uw voertuig:

1. Verkeersveiligheid:


Remmen, Wielophanging, Schokdempers, Banden, Stuurinrichting, Verlichting, Carrosserie

APK Keuring

58,80 Vanaf prijs:

49,-

Inclusief keuringsrapport

Inclusief arbeid

Inclusief afmeldkosten

Inclusief BTW

Exclusief roetmeting (voor diesel ouder dan 2007)

APK keuring voor auto's

2. Milieu:


Uitlaatgassen, Roetmeting (dieselmotoren), Viergasmeting (benzinemotoren)

3. Algemeen:

Kentekenbewijs deel I, Voertuigidentificatienummer, Gebruikte brandstof Na afloop van de APK keuring krijgt uw voertuig een keuringsrapport. Hierop staat of uw voertuig is goedgekeurd of afgekeurd, inclusief een overzicht van de reparatie- en afkeurpunten.

Veelgestelde vragen over een APK keuring

Wanneer en hoe vaak moet een auto een APK keuring?

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Voor deze datum moet de auto weer opnieuw goedgekeurd zijn. De auto moet wettelijk verplicht 1 keer per jaar een keuring hebben gehad. De vervaldatum van de APK-keuring wordt aangegeven zodra u uw kenteken heeft ingevuld in het kenteken formulier van onze website. Als de APK van de auto is verlopen moet u direct een keuring inplannen. Wij nemen het op ons om ervoor te zorgen dat uw auto APK gekeurd wordt afgeleverd bij u thuis of bij u op kantoor door middel van onze haal- en breng service (in combinatie met kleine of grote beurt).

De duur van de keuring is tussen 0,5 en 1 uur, de keuring is dus klaar terwijl u wacht! U kunt rustig plaats nemen met een kop koffie en wachten tot de keuring klaar is. Uiteraard is het ook mogelijk om later de auto op te halen na de keuring.

Keuren tot twee maanden vooraf?

U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. Na een keuring kan ervoor worden gekozen om een kleine beurt te laten uitvoeren, dit kan geboekt worden via onze website ServiceRight-Autos.nl. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum. Het is helaas niet mogelijk om een APK zonder afspraak uit te laten voeren. Het is daarom verstandig om direct een afspraak in te plannen!

Wat wordt er gecheckt bij een APK keuring?

Bij een APK keuring worden er verschillende onderdelen gecontroleerd. De APK is voor elke auto verplicht om er zeker van te zijn dat de auto veilig de weg op kan. Het is echter geen garantie dat uw auto geen andere reparatie meer nodig heeft in de periodes tussen de APK’s, maar het geeft wel een extra stuk zekerheid. Daarnaast biedt het ook meer zekerheid dat de onderdelen die gecontroleerd worden, in elk geval nog een tijdje mee kunnen. Vaak geven de garages ook van tevoren al aan wanneer zij een onderdeel zien die nog niet direct vervangen moet worden, maar bijvoorbeeld de kans groot is dat dit bij een volgende keuring wel vervangen moet worden. Hierdoor kunt u rekening houden met de komende kosten voor de volgende keuringen en heeft u al een idee wat er vervangen zou moeten worden.

Tijdens een APK wordt de auto onder andere op de volgende onderdelen gecontroleerd: de remmen (remblokken & remschijven), de schokdempers, verlichting, autobanden en stuurinrichting. Naast de punten die direct aan de auto te zien zijn, worden ook twee andere onderdelen gecontroleerd, namelijk: uitstoot van uitlaatgassen en de registratie (zoals bijvoorbeeld de kilometerstand). Heeft u een specifiek onderdeel waarvan u twijfelt of dit nog in orde is? Dan kunt u dit ook navragen bij de garage of zij dit direct tijdens de APK ook kunnen controleren, wanneer dit niet standaard in de routine is verwerkt. Het is ook mogelijk dat u al weet dat er onderdelen vervangen moeten worden dat wordt gecontroleerd tijdens een APK controle. In dat geval kunt u bijvoorbeeld zelf al maatregelen nemen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u merkt dat de verlichting niet meer goed werkt. U kunt zelf alvast de verlichting vervangen, zodat dit niet tijdens de APK nog vervangen hoeft te worden. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld de banden. U kunt deze zelf alvast op spanning zetten en ook het profiel controleren. Wanneer u twijfelt, zal de garage sowieso de controle tijdens de APK uitvoeren. Het is bijna onmogelijk om de volledige auto te controleren tijdens een keuring en daarom is het ook belangrijk om regelmatig andere onderhoudsbeurten in te plannen. Tijdens bijvoorbeeld een grote beurt worden er een aantal andere punten gecontroleerd die niet tijdens een APK worden gecontroleerd.

Personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s?

Drie of vier jaar nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

Wat zijn de kosten van een APK-keuring?

U ontvangt bij ServiceRight Auto’s een gratis APK in combinatie met een kleine beurt of grote beurt voor uw auto. Indien u deze dienst bij ons los wilt afnemen kost het € 49. De gemiddelde prijs bij de lokale garages komt neer op € 58,80. U betaalt dus bij ServiceRight de minste kosten voor een APK keuring. U kunt de APK laten uitvoeren bij een van onze auto monteurs. Wij zorgen ervoor dat dit gebeurt bij de dichtstbijzijnde garage in uw omgeving. ServiceRight Auto’s werkt enkel met erkende garages

Hoe is een goedkope APK keuring via ServiceRight mogelijk?

Door de landelijke prijsafspraken met onze APK-servicepunten is een goedkope APK via ServiceRight mogelijk. Bij deze goedkope APK keuring wordt net als bij elk andere APK keuring alle controles uitgevoerd. Deze goedkope keuring is inclusief BTW en afmeldkosten.

Waarvoor staat de afkorting APK?

Het woord APK staat voor algemene periodieke keuring.

Waarom is een APK verplicht?

Het is u misschien wel bekend dat een APK verplicht is, maar de reden hiervan is nog niet voor iedereen helemaal duidelijk. De keuring is verplicht vanaf dat uw auto 3 jaar oud is. Tijdens deze APK wordt gecontroleerd of uw auto nog steeds voldoet aan de veiligheids- en milieueisen. U ziet de APK misschien elk jaar weer als een last, toch is het erg belangrijk dat de APK uitgevoerd blijft worden. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook erg belangrijk voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Het is niet voor iedereen mogelijk om een auto APK te keuren. De monteurs moeten keurmeester zijn om de keuring uit te kunnen voeren. Daarnaast worden er ook regelmatig steekproeven gehouden om er zeker van te zijn dat iedereen zich aan de regels blijft houden en de auto’s op een eerlijke manier door iedereen gekeurd worden. Alleen op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat de regelgeving nageleefd wordt en er ook daadwerkelijk wordt bijgedragen aan de milieu- en verkeersveiligheid. Naast de APK, is het ook raadzaam om andere onderhoudsbeurten regelmatig uit te laten voeren. Hoewel enkel de APK verplicht is, is het voor uw eigen veiligheid toch belangrijk dat de auto op verschillende onderdelen regelmatig wordt gecontroleerd. Daarnaast is het ook zo dat u hiermee voorkomt dat de auto stukke onderdelen krijgt doordat er met reparaties te lang gewacht wordt. Hiermee voorkomt u vaak ook juist nog hogere rekeningen. Draag dus zorg voor uw auto en laat het onderhoud goed uitvoeren! Kortom: een APK is dus verplicht om ervoor te zorgen dat het milieu wordt beschermd en er wordt gedacht aan de veiligheid op de weg. Door voor elke auto (ouder dan 3 jaar) de APK verplicht te stellen, kan er een kleine bijdrage geleverd worden aan deze zaken.
Wanneer uw auto niet APK gekeurd is, is het dus ook niet toegestaan om te rijden in de auto. De auto moet dus APK goedgekeurd zijn. Wanneer de auto is afgekeurd, dient u eerst de benodigde reparaties uit te laten voeren en daarna is het pas weer toegestaan om in de auto te rijden. Meer informatie leest u in dit blog over de APK regelgeving.

Gerelateerde diensten

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Gerelateerde blogs

De APK is een belangrijk moment in het ‘leven van uw auto’. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is opgesteld om de veiligheid op...

Is uw APK verlopen of verloopt deze bijna? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een nieuwe APK in te plannen. Bent u benieuwd...

Bent u benieuwd wanneer uw auto weer APK gekeurd moet worden en bent u de exacte datum even kwijt? Geen probleem! Middels onze kentekencheck kunt...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

APK keuring in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw APK Keuring geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw APK Keuring?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Airco service NU 20% korting!

Vullen en recyclen
Volgens officiele STEK-Eisen
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke