blog-image

april 10, 2019

Hoe werkt een self service car wash?

Om optimaal gebruik te maken van een self service car wash, zijn er 12 stappen die u kunt volgen:

1. Parkeer uw auto in de car wash box

Trek uw auto in de garage-achtige baai en plaats deze in het midden. Als er een plek is gemarkeerd op de vloer om te parkeren gebruik die dan als richtlijn.

Zorg voor voldoende ruimte om rondom uw auto te kunnen lopen. Controleer ook of uw auto dicht genoeg bij de veldspuit ligt om beide zijden te wassen.

2. Check of u kunt betalen bij de car wash

Wees bereid om te betalen voor de car wash. Hoewel deze stap eenvoudig genoeg lijkt, nemen sommige machines contant geld en sommige nemen giraal geld. Zorg ervoor dat u bereid bent om de auto te wassen en geld in de machine te stoppen.

Als de machine een creditcard of betaalpas gebruikt, volgt u de stappen nauwkeurig om te voorkomen dat u meerdere keren moet opladen. Vermijd het gebruik van het apparaat als het er verdacht uitziet, vooral als dit van het creditcardtype is.

  • Opmerking : als de machine alleen muntjes neemt, kan er een wisselmachine in de buurt van de baaien zijn, maar u kunt deze het beste zelf meenemen.

3. Check de instellingen van de spuitmachine

Sommige spuit toestellen zijn erg eenvoudig en hebben slechts één of twee verschillende energie-instellingen. Anderen zijn geavanceerder en kunnen een reeks verschillende wasbeurten aanbieden voor het correct wassen van uw auto.

De basisinstellingen zijn als volgt, hoewel sommige wasbeurten er meer tussen toevoegen:

  • Wassen: met deze instelling wordt al het gemakkelijk verwijderde vuil en vuil van het voertuig verwijderd.
  • Zeep: Zeep reinigt dieper dan water kan en kan vuil, zout, vet en ander vuil grondig verwijderen van de weg die diep in het oppervlak van de auto ligt.
  • Spoelen: in deze instelling wordt alle zeep van de auto afgespoeld, zodat deze schoner dan ooit kan wegrijden.

Opmerking : sommige wasbeurten in de auto hebben een “voorwas” en een “was” -instelling. Als dit het geval is, let dan op dat de voorwas gedaan is vóór het wassen en waxen als laatste

4. Verwijder alle interieur onderdelen die u wilt wassen

Zodra u het door heeft over hoe de spuitmachine werkt en hoeveel de was zal kosten, leg dan alles uit het interieur dat u wilt wassen op de grond naast het voertuig.

Interieur onderdelen kunnen de vloermatten, aslade of verwijderbare opbergvakken zijn.

5. Stop geld in de car wash machine

Nu bent u klaar om geld in de machine te steken en te beginnen met wassen.

6. Begin met het wassen van de auto

Gebruik de instelling “Voorwas” – of “Was” als er geen “Voorwas” -instelling is – en spuit de hele auto van boven naar beneden.

Richt de spuit op afstand van uzelf en blijf op een redelijke afstand, meestal 1 meter van het voertuig staan.

Zorg ervoor dat elke zijde schoon is en dat er water in de wielkasten en aan de onderzijde van het voertuig komt. Spoel ook alle interieurstukken op de grond af.

7. Bedek de auto in zeep

Als alles nat is, stelt u de machine in op “wassen” of “zeep”, afhankelijk van de stap die de machine vervolgens zegt (verschillende merken kunnen de fasen anders noemen!). Bedek de auto van boven naar beneden in sop.

Als de interieurstukken erg vuil zijn, kunnen ze ook met zeep worden gewassen. Doe een paar passen over de auto om ervoor te zorgen dat deze zo zeepachtig mogelijk is.

8. Poets uw auto met een spons

Veel autowasstraten hebben daar een schuim spons voor en klaar voor gebruik.

Als dit het geval is, spoelt u de spons grondig af voordat u de auto ermee afveegt, omdat er vuil en zand in de spons kan zitten dat de verf kan krassen. Het is beter om uw eigen spullen mee te brengen of een nieuwe te kopen, maar dat is natuurlijk niet altijd praktisch.

Boen de hele auto leeg en zorg ervoor dat u minstens één keer over elke plek boent.

Auto wassen

9. Spoel de zeep van uw auto af

Nu kunt u de machine op “spoelen” zetten. Deze instelling spuit alleen water uit de veldspuit, dus spoel alle zeep van het oppervlak van het voertuig en van de binnenste delen van de vloer grondig af.

  • Tip : Overloop alles twee of drie keer om ervoor te zorgen dat de zeep wordt afgewassen anders kan de zeep kleine vlekken op de verf aanbrengen waardoor de auto vies lijkt.

10. Was de auto

Als de machine een “was” -instelling heeft die geen extra kosten met zich meebrengt, is het een goed idee om de auto tijdens deze instelling neer te spuiten.

Hoewel onnodig, bedekt de wax-setting het voertuig met een fijne waslaag die het oppervlak van de verf beschermt.

Als het extra kost, is het waarschijnlijk de toegevoegde kosten niet waard, tenzij de verf echt in nood is. Iemand die veel zout of grof vuil van hun verf afwast, wil misschien de wax spray.

  • Waarschuwing : spuit geen was op binnenstukken.

11. Gebruik de volledige tijd die het spuit toestel toelaat

Gebruik altijd de volledige duur van de tijd die het spuittoestel toelaat (het wordt automatisch uitgeschakeld als het klaar is) en gebruik een extra keer om alles grondig af te spoelen.

12. Droog alle interieur onderdelen

Droog interieur onderdelen eerst af voordat u ze terug in het voertuig plaatst.

Als u eenmaal de weg weet in een self service car wash, weet u precies hoe een auto goed schoongemaakt kan worden. Er zijn kleine verschillen, maar het basisidee is hetzelfde. Houd er rekening mee dat regelmatig wassen en waxen helpt de lak van een voertuig te behouden en dat het afbladderen van verf de waarde van een auto ernstig schaadt.

Via ServiceRight Auto’s kunt u ook gemakkelijk de car wash laten uitvoeren door een car cleaning bedrijf. Dit bespaart u de moeite om self deze stappen te volgen en u bent er zeker van dat de auto goed wordt schoongemaakt.