Cabriodak reinigen

20%

Korting

70,80 Vanaf prijs

59,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een cabriodak reinigen?

Cabriodak reinigen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 1 en 2.5 uur

Het rijden met een cabriolet is natuurlijk een geweldige ervaring. Maar een cabrio brengt wel eisen met zich mee. Vooral op het gebied van het schoonmaken van het dak gaat het vaak mis. Dat kan ook niet anders, alle experts op de online fora hebben tal van tips die meer schade aan uw cabriodak toebrengen dan dat zij u verder helpen. 

Cabriodak reinigen

70,80 Vanaf prijs:

59,-

Schoon cabriodak

Aanslag reinigen van cabriodak

Inclusief impregneren

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Cabriodak reinigen

Het cabriodak reinigen hoeft echt geen lastige klus te zijn, op voorwaarde dat u er op tijd bij bent en de juiste handelingen verricht. U kunt het reinigen van het dak uiteraard ook uitbesteden wanneer dit beter uitkomt of u de hulp nodig heeft van een professional.

Onze cabriodak reinigen behandeling bestaat uit:

  • Het wassen van het cabriodak.
  • Het impregneren van het cabriodak.
  • Het verven van het cabriodak (tegen extra betaling).

Veelgestelde vragen over een cabriodak reinigen?

Kan ik mijn cabriodak reinigen met groene zeep?

Het reinigen van een cabriodak is secuur werk dat met de juiste zorg en de juiste middelen gedaan dient te worden. Middelen als groene zeep en allesreiniger kunnen het doek aantasten en beschadigen. Toch wordt het vaak als tip gegeven op online fora. Ongetwijfeld goedbedoeld, want het is nog steeds een advies dat meegegeven wordt door autoverkopers. De groene zeep is een van de middeltjes uit de tijd van grootmoeder. Het is een middeltje dat eigenlijk vrij weinig kwaad kan doen – totdat u het gebruikt op het dak van de cabrio.

Het zijn de vette eigenschappen die het probleem zijn. Wanneer u groene zeep gebruikt, merkt u dat uw handen na gebruik nog steeds vet zijn. Dat is ook het geval wanneer u dit gebruikt op het dak van uw cabrio. Er blijft een vettig laagje achter, wat de bron voor nieuwe problemen gaat worden. Zo kan hier makkelijk groene aanslag in komen, is het niet goed voor de stof van het dak zelf en is het een plek waar schimmels zich thuisvoelen.

Allesreiniger is een heel ander verhaal. Het gebruik van allesreiniger op stoffen delen van de auto is eigenlijk altijd fout. Bepaalde soorten allesreiniger zijn alleen te gebruiken op glazen of metalen oppervlakten. Zij bijten namelijk in stof. Gebruikt u dit middel op het dak van uw cabrio, dan merkt u in eerste instantie vrij weinig, totdat de stof begint te verkleuren en duidelijk dunner wordt.

Voor het reinigen van een cabriodak gebruikt u vooral water – en middelen die gemaakt zijn om het dak van uw cabriolet te reinigen. Weet u niet zeker welke middelen het beste zijn voor uw cabrio, neem dan even contact met ons op zodat we advies op maat kunnen geven.

Wat zijn de kosten van een cabriodak reinigen?

De kosten van het reinigen van een cabriodak zijn bijzonder uiteenlopend. Een dak van een cabrio reinigen die u net gekocht heeft nadat deze tien jaar in weer en wind gestaan heeft is uiteraard prijziger dan het reinigen van een cabriodak dat elk seizoen even goed onder handen genomen wordt. De kosten hangen af van de mate waarin het dak vuil is. Wanneer het dak eigenlijk niet meer schoon te maken is, moet dit vervangen worden. De kosten van het vervangen van een cabriodak beginnen bij € 1000 maar ook hier geldt: de prijs is afhankelijk van het dak van uw auto.

Daarmee is het vooral verstandig om het onderhoud met regelmaat uit te voeren. Bent u van plan om een cabrio aan te schaffen, controleer dan eerst het dak goed. Is het goed onderhouden? Is er geen vette laag aanwezig van groene zeep en zitten alle stiksels op het oog goed?

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer advies. Dan kan bij achterstallig onderhoud aan uw cabriodak zodat we samen kunnen kijken wat de beste oplossing is. Het kan ook wanneer u van plan bent een cabriolet te kopen en deze graag van tevoren geïnspecteerd wilt hebben. Tijdens onze aankoopkeuring kijken we namelijk ook naar het dak van de cabrio. We kunnen u dan direct vertellen hoe hoog de kosten zullen zijn voor het reinigen of vervangen van het dak – zodat u weet of de cabrio het waard is of niet.

Hoe kan ik de groene aanslag op mijn cabriodak voorkomen?

Groene aanslag voorkomen op een cabriodak is een veel besproken onderwerp. Het is namelijk bijzonder lelijk en daarnaast is het nog schadelijk voor het materiaal zelf ook.

Het begint allemaal bij het op tijd schoonmaken van het dak van de cabrio. Wanneer u de eerste vuilheden al direct van het dak verwijdert voordat hier nieuw vuil op komt te zitten, bent u de groene aanslag direct een stap voor. Het voorkomen van groene aanslag doet u daarnaast door geen groene zeep te gebruiken omdat deze een vette laag geeft.

De beste manier om de groene aanslag tegen te gaan, is het impregneren van het dak. Impregneren van een cabriodak is de manier om het dak te beschermen tegen de schadelijke uv-straling en zorgt ervoor dat vuil, hars en smeer niet meer in de stof zelf kunnen komen. Deze behandelingen zijn belangrijk voor het onderhoud en de levensduur van het dak. Het zijn tevens behandelingen die niet het eeuwige leven hebben. Het impregneren van een cabriodak moet met regelmaat gedaan worden om de werking te kunnen garanderen. Wilt u groene aanslag op het dak van uw cabrio voorkomen, dan is het verstandig om werk te maken van het impregneren.

Wilt u meer informatie over het schoonmaken of behandelen van het dak van uw cabrio? Of heeft u hulp nodig met het reinigen van een dak dat u zelf niet meer schoon krijgt? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij kunnen de auto zelfs voor u ophalen en terugbrengen wanneer het dak van uw cabrio weer helemaal in orde is. Komen onze monteurs problemen tegen tijdens het reinigen, dan wordt contact met u opgenomen zodat deze problemen desgewenst tegen een aantrekkelijk tarief verholpen kunnen worden.

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

ServiceRight autogarage in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Cabriodak reinigen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Cabriodak reinigen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke