Olie verversen

Bekijk de kosten van het olie verversen voor uw auto

20%

Korting

128,16 Vanaf prijs

106,80

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij olie verversen?

Auto reparatie

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1 uur

Om uw auto optimaal te laten presteren is het van belang om regelmatig de motorolie van uw auto te peilen en zo nodig te verversen. De motorolie is namelijk uitermate belangrijk voor de werking van uw motor en de levensduur. Zonder genoeg olie zal uw auto niet of heel stroef gaan rijden. Olie verversen wordt daarom standaard gedaan bij een kleine beurt en dus ook bij een grote beurt.

Olie verversen

128,16 Vanaf prijs:

106,80

Nieuwe olie

Optimale prestaties door uw auto

6 maanden garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Auto reparatie

De juiste motorolie en de juiste hoeveelheid zijn vereist voor een goede smering van de motor en het beperken van eventuele slijtage. Vervuilde olie kan voor schade zorgen aan uw auto motor en moet daarom regelmatig worden ververst. Plan via ServiceRight Auto’s snel een afspraak in om uw motorolie te laten verversen en de goede prestaties van uw auto te behouden.

Veelgestelde vragen over olie verversen

Wat houdt olie verversen in?

De motorolie zorgt voor goede prestaties van uw auto motor en een verlenging van de levensduur. Naast de motorolie is uw auto ook voorzien van een oliefilter om de olie schoon te houden en de motor te koelen. Ondanks de oliefilter komt er toch nog vuil bij de motorolie dat op den duur zorgt voor slijtage, slechte wrijving, corrosie en slechte koeling van de auto motor. Schone motorolie zorgt daarnaast voor het schoonmaken van de oliecircuit, de motor en het afdichten tussen cilinderwand en zuiger. Tot slot is de motorolie noodzakelijk voor de goede loop van bewegende onderdelen. De motorolie en oliefilter worden dan ook in combinatie vervangen. Er gaat per type auto verschillende olie in. Er zal dan ook de juiste olie moeten worden gebruikt bij de juiste auto. Daarnaast is het ook belangrijk om de juiste hoeveelheid bij te vullen. Er is een minimum en een maximum die moeten worden aangehouden. Het overschrijden van de maximumniveau kan net zo schadelijk zijn en voor lekkages zorgen. De interval van het verversen van de motorolie verschilt ook per auto en is terug te vinden in uw auto handleiding. Het is afgeraden om meer dan een jaar met dezelfde motorolie te rijden. Bij overtollig gebruik kan er sprake zijn van een lekkage. U kunt zien dat het dus belangrijk is om de olie tijdig te verversen en ongemakkelijkheden te voorkomen.

Wanneer moet de motorolie worden ververst?

In uw auto handleiding staat hoe vaak de motorolie moet worden ververst. Dit verschilt natuurlijk per auto. Het is in ieder geval niet aangeraden om meer dan een jaar met dezelfde motorolie te rijden en als de auto minder dan 1000 kilometer doet met een halve liter motorolie dan is er wellicht sprake van een lek. Het kan eventueel ook zijn dat de olietank niet goed is afgesloten. Het verbruik van te veel motorolie kan verschillende oorzaken hebben. Verkeerde olie gebruik, overbelasting, vervuilde kleppen, de weersomstandigheden of een versleten motor kunnen bijvoorbeeld de oorzaak zijn. Ook uw rijgedrag kan hierin een rol spelen. Kijk daarom ook onder de auto voor eventuele lekkende olie en peil regelmatig uw motorolie. Zo houdt u zelf ook bij of het tijd is om de olie te verversen. Aangezien het ook van uw rijgedrag afhangt kunt u helaas niet alleen van uw auto handleiding afgaan. Bij bepaalde reparaties zoals het vervangen van de koppakking van uw auto is het noodzakelijk om ook meteen de olie te verversen. Als deze reparatie recent bij uw auto is uitgevoerd kunt u er vanuit gaan dat de olie reeds is ververst.

Wat zijn de kosten voor het verversen van de motorolie?

Omdat elke auto verschillend is en om een andere soort olie en andere hoeveelheid olie vraagt kan de prijs voor het verversen van de olie per auto nogal verschillen. Olie verversen kosten verschillen daarom nou eenmaal. In grotere auto’s gaat immers meer olie dan kleinere auto’s. Sommige auto’s hebben speciale oliën nodig. Er is ook weer een verschil tussen de olie verversen bij een aantal benzine of diesel auto’s. Olie die goed past bij uw type motor en motor verbruik zorgt voor een betere vermogen en een motor die soepeler loopt. Door het gebruiken van een verkeerde motorolie kan de benzineverbruik van uw auto ook omhoog gaan.

Wanneer is het nodig om olie te verversen?

Olielampje gaat branden

Het waarschuwingslampje voor laag oliepeil gaat branden wanneer de oliepeil lager wordt dan in de oliebak. Dit waarschuwingslampje verschilt per voertuig. Op de meeste lijkt dit op een oliekan met een druppeltje uit de uitloop. Als dit lampje een paar seconde brandt na het starten van de auto dan moet de auto direct geïnspecteerd worden, omdat de oliepeil te laag is in de auto. Dit kan leiden tot een schade aan de onderdelen en dure onnodige auto reparaties.

Olielekkage

Olielekkage kan optreden in vrijwel elk onderdeel van het oliesysteem in de auto. De meest voorkomende problemen zijn lekkende of falende oliepot pakking. Naarmate pakkingen en afdichting ouder worden hebben ze meer de neiging om te falen en krimpen om alle olie uit het systeem en laten ontsnappen. Een lekkende pakking kan snel een dure reparatie worden als dit niet meteen wordt aangepakt.

Hoe controleer ik mijn motorolie peil?

Het regelmatig laten controleren van uw motoroliepeil is van groot belang en gelukkig iets dat u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Het is aan te raden om dit te doen nadat u de motor ongeveer een uur niet heeft laten draaien. Zo is de olie in de carter gezakt en kunt u de motor even warm laten draaien voordat u de olie gaat peilen. Voor de goede beeldvorming is het ook belangrijk dat de auto recht staat, ga dus bijvoorbeeld niet op een helling staan. Allereerst haalt u de peilstok eruit en maakt hem schoon met een doekje om hem vervolgens weer terug te stoppen in de motor. Na enkele seconden kunt u de oliepeilstok er weer uithalen en controleren of de oliepeil stand tussen de aangegeven minimum en maximum van de oliepeilstok zit. Als de oliepeil stand net tegen het minimum of onder het minimum staat moet er olie worden bijgevuld. Het bijvullen dient op lage tempo en zorgvuldig te worden gedaan zodat u ook niet de maximum overschrijdt. Na het bijvullen wacht u nog even om de olie te laten zakken en peilt dan nog een laatste keer om te controleren of alles goed is gegaan.

Wat is het verschil tussen synthetische en minerale olie?

Het lijkt misschien erg simpel, olie verversen voor de auto, maar er zijn verschillende soorten oliën en het is belangrijk om te weten wat de juiste olie is. Er is niet per se een betere variant van de olie, maar het is wel zo dat u de juiste olie voor uw auto moet hebben om zo de motor van uw auto zo goed mogelijk te laten lopen. Wanneer u een oude auto heeft, is de kans groot dat u een minerale olie moet gebruiken en wanneer u net een nieuwe auto heeft aangeschaft, is de kans groot dat u een synthetische olie nodig heeft. Wanneer u niet weet wat voor olie er past bij uw auto, kunt u dit altijd navragen bij de garage. Wanneer u een afspraak inplant om de olie te laten verversen, zorgt de garage er uiteraard voor dat de juiste olie voor uw auto wordt gebruikt.

Minerale olie is over het algemeen het goedkoopst en dat komt voornamelijk omdat dit het type olie is waarbij het minst wordt toegevoegd. De olie wordt verhit en er worden enkele dopes toegevoegd.

Synthetische olie is de olie waarbij er het meeste aantal dopes worden toegevoegd. Voor de nieuwere auto’s is dit de beste olie vanwege het aantal toerentallen die zulke auto’s maken.

De juiste olie zorgt ervoor dat alle bewegende delen in een motor smeert en hierdoor loopt uiteindelijk de motor dus ook beter. Tevens houdt het de motor schoon en gaat het slijtage tegen.

Kan ik het verversen van mijn olie ook zelf doen?

Het verversen van de motorolie is niet hetzelfde als het vervangen van een distributieriem of een koppeling. Beide zijn voorbeelden van reparaties die om enige vakmanschap en ervaring vragen. Het verversen van de olie is daarentegen geen onderhoud waar u uitzonderlijk technisch voor moet zijn aangelegd. Men kan zich wel afvragen of het gezien de kosten en de moeite die daar tegenover staat, niet gemakkelijker is om het toch bij een autogarage te laten doen. Bij de autogarage staat er immers een brug om het werk al veel gemakkelijker te maken. De monteur kan hier makkelijk onder staan om de eventuele zwarte kunststof plaat te verwijderen en de olie af te tappen via de aftapplug. In sommige gevallen is daar een speciale sleutel voor nodig. Deze sleutel zal de automonteur in de autogarage voor het grijpen hebben. Daarbij komt ook dat de afgelopen olie bij de autogarage meteen kan worden gedumpt. Hou rekening met deze ongemakkelijkheden als u ervoor kiest om zelf de motorolie te verversen en de oliefilter te vervangen. De gemiddelde duur van het verversen van de olie is een half uur tot een uur bij de autogarage. Hou er ook rekening mee dat zelf verversen van de olie meer tijd bij u in beslag kan nemen als u geen brug en eventuele speciale gereedschap tot uw beschikking heeft.

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

Olielekkage is een vervelend en gevaarlijk probleem. Wanneer u merkt dat uw auto olielekkage heeft, dan is het verstandig om direct in te grijpen. Allereerst...

Een brandend olielampje is niet altijd direct reden voor zorgen, maar het betekent wel dat er actie ondernomen moet worden. De meeste mensen denken bij...

Koelvloeistoflekkage is een vervelend probleem aan de auto. Koelvloeistof heeft namelijk een belangrijke werking: deze vloeistof zorgt ervoor dat de motor altijd op de optimale...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

ServiceRight autogarage in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Olie verversen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Olie verversen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke