blog-image

oktober 1, 2019

Auto maakt bonkend geluid bij drempels

Hoort u een bonkend geluid wanneer u een drempel over gaat? Vaak is dit een klein defect en eenvoudig op te lossen, maar het moet uiteraard wel eerst duidelijk zijn waar het bonkende geluid dan precies vandaan komt. Zonder de auto te zien en het geluid ook daadwerkelijk te horen, is het lastig te zeggen wat het geluid exact kan veroorzaken. Er zijn uiteraard wel een paar oorzaken die veel voorkomen waar u dan ook aan kunt denken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de stabilisatorstang rubbers en beugels vervangen moeten worden. Het kan ook zijn dat de bouten van de stabilisatorstang afgebroken zijn of vervangen moeten worden. De reparatie van deze onderdelen zijn relatief goedkoop en kunt u eenvoudig laten uitvoeren door een erkende garage bij u in de buurt. 

Het kan ook zijn dat u een bonkend geluid hoort bij het sturen. Wanneer dit het geval is, zijn er meerdere opties die dit kunnen veroorzaken. Zo kan het zijn dat de fuseekogel kapot is of dat de wiellager speling heeft. Het kan ook zijn dat de schokdemper gebroken is of dat de aandrijfgas gerepareerd moet worden.

Hoort u een bonkend geluid achterin de auto? Het kan een van bovenstaande redenen zijn, maar het kan ook een gebroken veer zijn of een moer die los zit van de schokbreker. Het kan echter ook goed zijn dat de stabilisatorstang en/of rubbers vervangen/gerepareerd moeten worden. Dit kan een bonkend geluid aan de achterkant van de auto veroorzaken.Heeft uw auto ook last van een bonkend geluid en is het voor u lastig om te verklaren waar het geluid vandaan komt en wat er gedaan kan worden om dit te verhelpen? Plan dan een diagnose in via ServiceRight Auto’s en u kunt bij een garage bij u in de buurt terecht voor de diagnose en de eventuele reparatie.