blog-image

oktober 11, 2019

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe auto?

Bent u van plan om een nieuwe auto te kopen maar weet u nog niet waar u op moet letten? Dan biedt dit artikel u meer duidelijkheid! U kunt hier een checklist vinden met de punten waar u op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe auto. Wanneer u een nieuwe auto bij een dealer koopt, heeft u al meer begeleiding bij de aanschaf, maar wanneer u een tweedehands auto koopt, dan moet u vaak zelf meer regelen. 

Checklist auto kopen

U kunt deze handige checklist volgen bij de aanschaf van uw auto. Zo weet u zeker dat u niks over het hoofd ziet en er straks dus iets mis gaat.

  1. Het is goed om van tevoren te kijken naar wat uw wensen zijn voor de auto. Waarvoor gaat u de auto gebruiken? Voldoet de auto aan uw wensen? Is er genoeg ruimte of wilt u juist een goedkope auto? U moet hierbij ook alvast rekening houden met de wegenbelasting en de autoverzekering. Heeft u duidelijk voor ogen wat u wilt? Dan kunt u aan de slag met uw zoektocht!
  2. Kijk van tevoren goed waar u de auto aanschaft. Heeft u garantie op de auto? Of koopt u deze bij een particulier? Het is in dit geval altijd handig om een aankoopkeuring te doen. Zo weet u precies wat er eventueel mankeert aan de auto en waar u rekening mee kunt houden met de aankomende kosten. Maak ook altijd een proefrit in de auto, zodat u eventuele bijgeluiden kunt horen en ook voelt of de auto rijdt zoals u dat prettig vindt. 
  3. Als u er eenmaal uit bent en u weet precies welke auto u wilt hebben en u heeft ook nog eens de auto van uw dromen gevonden, dan is het tijd om de aankoop rond te maken. Heeft u al gedacht aan onderhandelen over de prijs? Wellicht dat u de auto met nog meer voordeel kunt aanschaffen! Wanneer u bij een garage de auto aanschaft, zal er een koopovereenkomst opgemaakt worden. Hierin staan alle details over de auto en de datum waarop de overschrijving plaats zal vinden. Hier moet ook de garantie in vermeld staan als er een garantie is. Let hier dus goed op!
  4. Vervolgens kunt u aan de slag met het overschrijven van het kentekenbewijs. U kunt dit doen bij de RDW kentekenloketten. Er zit er altijd wel een bij u in de buurt, dus u kunt van tevoren kijken waar u terecht kunt om de overschrijving in orde te maken. 
  5. Zodra de auto op uw naam staat, bent u verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zonder autoverzekering, mag u niet met de auto rijden. Regel dit dus direct! Een autoverzekering vergelijken van te voren is dus verstandig. Zo kunt u eenvoudig en snel zien welke autoverzekering er het beste bij u past. Tip: U kunt uw autoverzekering berekenen op Overstappen.nl

Wanneer u alle stappen heeft doorlopen, kunt u gaan genieten van uw auto! Heel veel rijplezier gewenst en we hopen dat u veel plezier heeft van de auto.