blog-image

november 9, 2022

Veel voorkomende Seat Ibiza problemen

Deze auto is inmiddels alweer 26 jaar een best verkopende auto’s in Europa. De Ibiza zorgt maar liefst voor 40% procent van de totale verkopen van dit Spaanse merk. 

Met een groot aantal Seat Ibiza op de weg, is het ook redelijk bekend wat nou de meest voorkomende problemen bij deze auto?

Bent u op zoek naar een goede tweedehands Ibiza, of bent u een eigenaar en wilt u weten wat  Seat Ibiza bekende problemen zijn? Lees dan verder. 

Wat zijn veel voorkomende problemen bij een de Bocanegra?

Seat Ibiza Bocanegra problemen:

 • Distributieriem moet vervangen worden.

Het kan zijn dat de distributieriem vervangen moet worden van de Ibiza Bocanegra. Kijk eerst wanneer de distributieriem het laatst vervangen is. Is het langer dan 30.000km? Dan moet deze sowieso vervangen worden. 

Een distributieriem is een met vezels versterkte, getande aandrijfriem. Met de distributieriem kan de krukas de nokkenassen in de cilinderkop aandrijven. Dit gebeurt met de helft van de omwentelingen per minuut van de krukas. 

Het is een belangrijk deel van de auto en zeker de moeite waard om te laten controleren.

Er is inmiddels een terugroep actie geweest, controleer goed of uw auto onder deze regeling valt, of al is gecontroleerd. 

Welke problemen komen veel voor bij een Seat Ibiza 1.4 TSI?

Seat Ibiza 1.2 TSI problemen

 • Defect aan Distributieketting

Bij deze motor komt het voor dat de distributieketting uit kan rekken. Net zoals de Bocanegra is dit een veel voorkomend probleem bij deze motoren van de Volkswagen groep. 

Hoe kunt u weten dat de distributieketting vervangen moet worden? Hoort u een ratelend geluid uit het motorblok tijdens een koude start? Het geluid van de distributieketting is eigenlijk goed te vergelijken met het geluid van een losse fietsketting.

Hoort u dit dan is het goed mogelijk dat de distributieketting vervangen moet worden.

Er is inmiddels een terugroep actie geweest vanuit de fabriek, controleer goed of uw auto onder deze regeling valt, of al is gecontroleerd. Zo niet laat dan zo snel mogelijk de distributieketting vervangen. 

Dit is ook een Seat Ibiza 2001 probleem, een Seat Ibiza 2003 probleem en een Seat Ibiza 2004 probleem. 

Welke problemen kunnen zich afspelen bij een Seat Ibiza 1.4 16V?

Seat Ibiza 1.4 16V problemen, Seat Ibiza 1.4 16V 2002 problemen en Seat Ibiza EGR problemen andere modellen. 

 • Defect EGR klep

Defecten aan de EGR klep zijn een veel voorkomend probleem bij veel auto’s. Ook bij de Seat Ibiza 1.4 16V motor. 

De EGR klep zorgt ervoor dat de motor meer stikstof uit de uitlaatgassen haalt, en dat deze hierdoor schoner uit de uitlaat komt. Werkt deze niet dan wordt de uitstoot veel hoger. 

Een niet werkende EGR klep kan er voor zorgen dat u een aantekening krijgt bij een APK keuring. Het is dus de moeite om dit na te laten kijken

De symptomen van een niet werkende EGR klep zijn bijvoorbeeld dat de auto niet soepel loopt, het motorcontrole lampje brand of een verlies van vermogen.

Wat zijn voorkomende problemen bij een Seat Ibiza 1.2 benzine?

Seat Ibiza 1.2 benzine problemen en Seat Ibiza 2009 Problemen

 • Problemen met de benzine filter

Een brandstoffilter is er om fijnstof en waterdeeltjes uit de tank te filteren. Dit zodat het niet in de verstuivers van de motor terechtkomt. Zodra de brandstoffilter verstopt raakt door vuil, zal de functie van de brandstoffilter achteruit gaan en dus minder brandstof doorlaten.

Bij de Seat Ibiza 1.2 Benzine motoren en bij Seat Ibiza 2009 benzine modellen kan het zo zijn dat deze sneller verstopt raken of helemaal niet meer functioneren. 

U kunt de brandstoffilters makkelijk en snel laten vervangen door een Serviceright Auto Servicepunt. 

Dit is ook een Seat Ibiza 2010 probleem. 

Welke problemen kunnen zich veel optreden bij een Seat Ibiza 1.2 TDI?

Seat Ibiza st 1.2 TDI problemen/ Seat Ibiza 1.2 TDI problemen 

 • Teruggeroepen door dieselgate

Bij Dieselgate, of het emissieschandaal, kwam naar voren dat Volkswagen een software trucje had uitgevoerd waarbij de uitlaatgassen bij tests beter leken dan dat ze eigenlijk waren. Alle auto’s die met deze software uitgerust waren zijn terug geroepen door Volkswagen. 

Heeft u uw auto net gekocht en bent u er niet zeker van dat deze nieuwe software heeft gekregen? Laat dan uw auto uitlezen bij een Serviceright Auto Servicepunt. 

Met welke problemen kan een Seat Ibiza 1.4 TDI te maken krijgen?

Seat Ibiza 1.4 TDI problemen

 • Schade aan de waterpomp

Schade aan de waterpomp kan funest zijn voor uw auto. De waterpomp zorgt ervoor dat uw auto op een constante temperatuur blijft. Deze ligt meestal rond de 90 graden Celcius. Op deze temperatuur loopt de auto optimaal. 

Als er schade is aan de waterpomp, of deze werkt helemaal niet meer, zal de auto dus niet optimaal lopen. In het ergste geval kan de auto oververhitten. 

Ziet u dat uw auto erg warm loopt? Of de temperatuur schiet omhoog? Wacht dan niet en maak zo snel mogelijk een afspraak om uw waterpomp te laten controleren

Dit is ook een Seat Ibiza 2005 probleem en een Seat Ibiza 2006 probleem. 

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij een Seat Ibiza 6J?

Seat Ibiza 6J problemen

 • Probleem dat de kleppen niet goed werken of afgesteld zijn. Laag olie niveau als gevolg. 

Door een productie fout kan het zo zijn dat de kleppen van de motor niet helemaal perfect afgesteld staan. Hierdoor zal de auto meer olie verbruiken en heeft de auto een laag olieniveau. 

U merkt dit als het olielampje gaat branden. Laat uw auto dus controleren voordat dit een erger probleem wordt. U kunt de kleppen laten controleren en af laten stellen bij een Serviceright Auto Servicepunt, u kunt dit ook in combinatie doen met een grote beurt

Welke problemen kunnen zich afspelen bij een Seat Ibiza Cupra 1.4 TSI?

Seat Ibiza Cupra 1.4 TSI problemen

 • Seat Ibiza versnellingsbak problemen met DSG door gebruik van verkeerde olie. 

Door het gebruik van synthetische olie in de versnellingsbak kan de olie kristalliseren. Hierdoor kunnen de mechanische delen kapot gaan. Er is een wereldwijde terugroep actie geweest van Volkswagen en Seat voor dit probleem.  

De oplossing is het vervangen van de olie in de versnellingsbak door een minerale olie. Controleer eerst of uw auto al behandeld is. Zo niet, breng de auto dan langs bij een Serviceright Auto Servicepunt.

Wat zijn voorkomende problemen bij een Seat Ibiza 1.2 TDI turbo?

Seat Ibiza 1.2 TDI turbo problemen

 • Er zijn problemen bekend met de turbo van deze motor. 

Merkt u een terugval in vermogen in uw Seat Ibiza 1.2 TDI? Trekt de auto veel minder snel op? Of hoort u vreemde geluiden uit de motor komen? Dan kan het zijn dat er een probleem is met de turbo. Een bekend probleem bij de Seat Ibiza 1.2 TDI. 

U kunt de turbo laten controleren en eventueel laten vervangen bij een Serviceright Servicepunt. 

Welke problemen kunnen zich veel optreden bij een Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive?

Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive problemen

 • EGR klep defect

Defecten aan de EGR klep zijn een veel voorkomend probleem bij veel auto’s. Ook bij de Seat Ibiza 1.2 Ecomotive

De EGR klep zorgt ervoor dat de motor meer stikstof uit de uitlaatgassen haalt, en dat deze hierdoor schoner uit de uitlaat komt. Werkt deze niet dan wordt de uitstoot veel hoger. 

Een niet werkende EGR klep kan er voor zorgen dat u een aantekening krijgt bij een APK keuring. Het is dus de moeite om dit na te laten kijken

De symptomen van een niet werkende EGR klep zijn bijvoorbeeld dat de auto niet soepel loopt, het motorcontrole lampje brand of een verlies van vermogen.

Met welke problemen kan een Seat Ibiza 1.9 TDI te maken krijgen?

Seat Ibiza 1.9 TDI problemen

 • Waterpomp lek

Het is een veel voorkomend probleem dat de waterpomp lek kan gaan. Dit zorgt er voor dat koelwater uit het motor gedeelte kan lekken. 

Er zijn verschillende redenen voor dit probleem. Onder andere kunnen het de pakkingen zijn rond de waterpomp die lekken. Waarschijnlijker is dat de waterpomp zelf lekt. 

U kunt uw waterpomp laten controleren bij uw dichtstbijzijnde Serviceright Servicepunt.