blog-image

oktober 6, 2019

Rammelend geluid auto

U bent aan het rijden en ineens hoort u een rammelend geluid uit uw auto komen. In eerste instantie is dit natuurlijk vaak schrikken, want een geluid die een auto niet hoort te maken, zorgt vaak voor een reparatie waar u niet op heeft gerekend. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk erachter te komen wat het rammelende geluid veroorzaakt, zodat dit verholpen kan worden. Doorrijden met een defect aan de auto kan er namelijk voor zorgen dat de auto nog verder defect gaat en de kosten alleen maar zullen oplopen. Helemaal wanneer het rammelende geluid vanuit de motor komt, is het belangrijk dat hier zo spoedig mogelijk naar gekeken wordt. Oorzaken van het rammelende geluid van de auto kan onder andere zijn: fusee speling, versleten rubbers of een klem van het remblok dat los zit. 

Het kan ook een hele simpele oplossing zijn. Check bijvoorbeeld of er niks los zit in de achterbak zoals het reservewiel. Wanneer het bij het dashboard vandaan lijkt te komen, kan het ook zijn dat er iets los zit in het dashboardkastje. Misschien ligt hier iets los in, waardoor u een rammelend geluid hoort zodra u gaat rijden. Door dit eerst even te checken, kunt u in elk geval uitsluiten dat het iets simpels is dat eenvoudig is op te lossen.

Rammelend geluid onder auto

Wanneer het geluid echt onder de auto vandaan komt, is het helaas vaak niet zo simpel als een los slingerend onderdeel in het dashboardkastje. Door de auto op de brug te plaatsen bij de garage, is het voor de monteur eenvoudiger te achterhalen wat er precies mis is met de auto. Zo kan het rammelende geluid bijvoorbeeld de uitlaat zijn die los zit onder de auto (of een flexibel deel van de uitlaat). Door het geluid te horen en de auto te bekijken, kan de monteur vaak al snel vaststellen waar het probleem precies vandaan komt.

Maakt uw auto ook een rammelend geluid en wilt u graag laten onderzoeken door een erkende garage bij u in de buurt wat er mis is met de auto? Maak dan via ServiceRight Auto’s een afspraak voor een diagnose