blog-image

oktober 5, 2019

Krakend geluid bij auto

Een krakend geluid is meestal storend om naar te luisteren, maar is niet altijd direct alarmerend. Toch is het verstandig om bij een krakend geluid langs een erkende garage te gaan, om er zeker van te zijn dat het geluid niet iets is dat gerepareerd moet worden. Wanneer u te lang doorrijdt met een defect onderdeel, kan dit namelijk voor nog meer schade zorgen dan er in eerste instantie was. 

Er kunnen verschillende soorten krakend geluid zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u een krakend geluid hoort wanneer u met de auto over een drempel gaat, maar ook dat u het krakende geluid alleen hoort bij sturen. 

Wanneer het krakende geluid te horen is bij een drempel, dan kan het goed zijn dat dit ligt aan de draagarmrubbers of de stabilisatorstang(rubbers). Wanneer dit de oorzaak is, zult u ook merken dat u vooral last heeft van het krakende geluid bij kouder weer. Het kan daarom ook goed zijn dat u de eerste paar drempels last heeft van het krakende geluid en dat het daarna weg lijkt te zijn. Wanneer u uw auto later weer opnieuw opstart, hoort u het krakende geluid weer. Het helpt vaak om de rubbers te vervangen, zodat deze weer goed strak om de stang heen zitten. Daarnaast kan het ook al helpen om wat siliconenspray bij de rubbers te sprayen. Het nadeel is alleen dat het een tijdelijke oplossing is en het krakende geluid dus vaak ook weer terugkomt. 

Een andere mogelijkheid is dat u het krakende geluid hoort aan de voorkant van de auto of bij de vering van de auto. Ook in dit geval is het vaak de stabilisatorrubbers wat u hoort. Om dit probleem te verhelpen is een voordelige reparatie mogelijk. 
Heeft uw auto ook last van een krakend geluid? Plan dan een diagnose in via ServiceRight Auto’s om te laten controleren of het krakende geluid gerepareerd moet worden. Wanneer u hier een akkoord op geeft, kan de garage ook direct de reparatie voor u uitvoeren. Zo kunt u snel weer heerlijk rondrijden in uw auto, zonder krakende geluiden!