blog-image

oktober 29, 2019

APK check op kenteken

Bent u benieuwd wanneer uw auto weer APK gekeurd moet worden en bent u de exacte datum even kwijt? Geen probleem! Middels onze kentekencheck kunt u eenvoudig achterhalen wanneer uw auto APK gekeurd moet worden. Vul dus snel uw kenteken in op de kentekenplaat en u ziet direct wanneer uw APK vervalt en wanneer nodig kunt u ook direct een nieuwe APK inplannen. Wilt u een APK keuring laten uitvoeren? Plan hier uw APK keuring in.

Hoe kan ik de APK vervaldatum checken?

Het meest eenvoudige is de kentekencheck op ServiceRight Auto’s gebruiken om de APK vervaldatum van uw auto te controleren. U vult op de kentekenplaat uw eigen kenteken in en u ziet direct wat de APK vervaldatum is. Wanneer u dit wenst, is het ook mogelijk om direct een APK in te plannen. Dit hoeft u uiteraard alleen te doen wanneer het ook nodig is om weer een APK te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om een APK al van tevoren in te plannen. Wanneer u weet dat de APK over een paar maanden vervalt, kunt u nu alvast een afspraak inplannen. Op deze manier hoeft u er niet meer aan te denken en weet u ook zeker dat er een plek is op de datum naar uw keuze bij een garage bij u in de buurt! Om de APK vervaldatum te kunnen bekijken, is het wel noodzakelijk om het kenteken te weten. Alleen op deze manier kunnen wij u voorzien van de juiste APK vervaldatum. 

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden?

Het is mogelijk om te kijken wanneer de APK gekeurd moet worden middels de kentekencheck. In principe moet de auto elk jaar APK gekeurd worden. Dit zal dus elk jaar rond dezelfde periode zijn. Het kan uiteraard zijn dat u niet meer weet wanneer de periode was dat u als laatst een APK heeft laten uitvoeren en dat u daardoor de APK datum wilt checken. Dit is uiteraard mogelijk! Het enige dat u hiervoor nodig heeft is het kenteken van de auto. Bij een APK is het dus anders dan bij bijvoorbeeld een grote- en kleine beurt. Deze onderhoudsbeurten zijn niet verplicht, maar worden wel aangeraden om zo de auto zo goed mogelijk te onderhouden. Een grote- en kleine beurt worden dan ook aangeraden na een bepaalde kilometerstand of na zoveel jaar wanneer de kilometerstand niet gehaald wordt. Een APK dient dus elk jaar te worden uitgevoerd.

Kan ik mijn auto ook eerder laten keuren dan de APK vervaldatum?

Het is inderdaad ook mogelijk om de auto al eerder te laten keuren dan de APK vervaldatum. Sterker nog: dit is zelfs aan te raden. Het is vaak niet verstandig om te wachten tot het laatste moment, omdat u niet weet waar u tegenaan loopt met de keuring. Het is al mogelijk om de APK uit te laten voeren twee maanden voor de APK vervaldatum. Hierdoor heeft u iets meer ruimte wanneer u weet dat er onderdelen vervangen moeten worden. Plan dus ruim van tevoren uw APK in, zodat u zeker weet dat de APK op tijd is uitgevoerd en u niet straks (tijdelijk) zonder auto hoeft te zitten.

Waar kan ik mijn auto APK laten keuren?

Enkel garages met een RDW-erkenning mogen een APK uitvoeren. Via ServiceRight Auto’s kunt u terecht bij deze garages en kunt u eenvoudig een afspraak inplannen om de APK uit te laten voeren. Het is dus niet voor elke garage mogelijk om een APK uit te voeren, of om de auto af te melden. Daarnaast worden er regelmatig controles gedaan bij de garages om er op deze manier voor te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Via ServiceRight Auto’s weet u zeker dat u bij een juiste garage terecht kunt die de APK voor u kan uitvoeren.