Bmw koppakking vervangen

Bekijk de kosten voor een koppakking vervangen van uw Bmw

20%

Korting

598,- Vanaf prijs:

498,-

Weet ik niet.

Gratis haal- en brengservice

6 maanden garantie

Vaste voordeelprijs

Wat wordt er gedaan bij een Bmw koppakking vervangen?

De gemiddelde duur van deze dienst: 8 uur

Wat doet een koppakking precies?

Een cilinderkoppakking is de afdichting voor de olie, het koelvloeistof, en het compressiemiddel tussen het motorblok en de cilinderkop. Deze hoogwaardige cilinder-pakking dient op een nauwkeurig en speciale manier gemonteerd dient te worden.


Koppakking vervangen Bmw

598,- Vanaf prijs:

498,-

Nieuwe koppakking voor uw auto

6 maanden garantie

Voorkom lekke koppakkingen

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Hoe weet ik of de koppakking aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?

Een motor met een lekke koppakking loopt op minder cilinders en zal op den duur stuk gaan. De koppakking kan na verloop van tijd gaan lekken en zal dan vervangen moeten worden.


Veelgestelde vragen over een Bmw koppakking vervangen

Waarom moet ik mijn koppakking vervangen?


Het vervangen van de koppakking is een reparatie dat vaak wordt uitgevoerd bij een lekke koppakking. Een veelvoorkomend probleem is dan ook dat de koppakking lek blijkt te zijn. De koppakking zorgt ervoor dat er geen olie, koelvloeistof en compressiemiddel bij het motorblok terecht kan. Als dat wel gebeurt dient de koppakking zo snel als mogelijk te worden gerepareerd en zonodig vervangen. Een lek in de koppakking kan betekenen dat er vloeistof in de motor loopt waardoor deze ook stuk kan gaan. Een kapotte motor is een veel meer ingewikkelde en duurdere probleem om op te lossen. Het is dan ook zaak om er vroegtijdig bij te zijn als een lekke koppakking zich voordoet.


Wat is de koppakking?


Een cilinderkoppakking is de afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. De koppakking is de afdichting voor de olie, het koelvloeistof en het compressiemiddel tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit op zijn beurt de kleppendeksel. De kleppendeksel pakking wordt ook wel eens verwart met de koppakking. Deze hoogwaardige cilinder-pakking dient op een nauwkeurig en speciale manier gemonteerd te worden.


Wanneer moet de koppakking vervangen worden voor Bmw ?


Een motor met een lekke koppakking loopt op minder cilinders en zal op den duur stuk gaan. De koppakking kan na verloop van tijd gaan lekken en zal dan vervangen moeten worden.


Wat zijn de kosten van koppakking vervangen voor Bmw ?


Anders dan de APK keuring, kleine onderhoudsbeurt of zelfs een grote beurt is het vervangen van een lekke koppakking toch een vrij lastige en tijdrovende reparatie. Natuurlijk hangt het er ook vanaf op welke wijze de koppakking uiteindelijk defect blijkt te zijn. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat er olie bij het koelwater terecht komt waardoor het koelwater zich tot een witte smurrie vormt. Er kan ook water bij de olie terecht komen die te zien is aan de hand van een witte drek bij de oliepeilstok. Daarnaast is er de opzichtige bekende situatie waarbij de witte rook uit de uitlaat komt. Dit is te zien wanneer een lek ontstaat en er koelwater bij de cilinder terecht komt. Het is ook aangeraden de compressie te meten om erachter te komen of de koppakking tussen twee cilinders defect is. Bij een te lage tot geen compressie bij 2 cilinders is de koppakking hoogstwaarschijnlijk tussen twee cilinders kapot. Dit zijn een aantal mogelijkheden waarop de koppakking stuk gaat maar over het algemeen is het zaak om de gehele koppakking te vervangen. De kosten hiervan verschillen per Bmw . Net als voor het vervangen van de distributieriem en koppeling kunt u gerust een geheel vrijblijvende offerte opvragen bij ServiceRight via de mail, de chat of telefonisch bij de klantenservice op 088 2222 000 en geniet van de tijdelijke 20% korting.


Kan ik de koppakking zelf vervangen voor Bmw ?


Zo een hoogwaardige cilinder-pakking dient op een nauwkeurige en speciale manier te worden gemonteerd. Dit vraagt dan ook speciale apparatuur om de reparatie op de juiste wijze te verrichten. Voor het vervangen van de koppakking zijn er een hoop handelingen die alvorens moeten worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het losmaken van de accuklem, het aftappen van het koelsysteem, verwijderen van de inlaat en uitlaat spruitstuk etc. Daarbij is het belangrijk dat de distributieriem op tijd staat voor het demonteren. Het vervangen van een koppakking betekent natuurlijk dan ook dat u verstand van zaken moet hebben, speciaal apparatuur en een garage met een brug om aan de Bmw te kunnen werken. Alhoewel het voor de liefhebber als een leuke avontuur kan worden ervaren, is het toch een lastige ingreep. Al lijkt het kostenbesparend om een poging te wagen, als u niet over de juiste kennis en middelen beschikt zal de reparatie geheid voor onnodige extra kosten zorgen.


Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Om uw auto optimaal te laten presteren is het van belang om regelmatig de motorolie van uw auto te peilen en zo nodig te verversen....

Gerelateerde blogs

Koelvloeistoflekkage is een vervelend probleem aan de auto. Koelvloeistof heeft namelijk een belangrijke werking: deze vloeistof zorgt ervoor dat de motor altijd op de optimale...

Olielekkage is een vervelend en gevaarlijk probleem. Wanneer u merkt dat uw auto olielekkage heeft, dan is het verstandig om direct in te grijpen. Allereerst...

Wanneer u de auto start, is het in feite de startmotor die u het teken geeft dat de motor gestart moet worden. De startmotor is...

Over Bmw

Het bedrijf vierde op 7 maart 2016 haar 100-ste verjaardag en werd opgericht in 1916. In 1912 richt de duitse ingenieur Karl Friedrich Rapp een vliegtuigmotorenfabriek op onder de naam Rapp Motorenwerke Gmbh. Het fabriek werd in de Beierse Stad München gevestigd. In 1916 neemt Gustav Otto het bedrijf over van Karl Rapp en voegt het samen met zijn eigen bedrijf genaamd Aerowerke Gustav Otto. Waarna de fusie heeft geleid tot het ontstaan van het nieuwe bedrijf onder de naam Bayerische Flugzeug Werke. Dit bedrijf wordt ook aangemerkt als het begin van BMW. In 1918 veranderde de naam ook in Bayerische Motoren Werke (BMW). Na de Eerste Wereldoorlog stapte BMW over op spoorweg remmen omdat het in Duitsland verboden werd om nog vliegtuigen te produceren. In 1928 nam BMW het bedrijf Eisenbach en hield zich sindsdien ook bezig met de autoproductie. Eerst alleen de dixie en de austin en vanaf 1933 werden de eigen unieke modellen van BMW gebouwd. BMW was tijdens de tweede wereldoorlog onontbeerlijk voor de duitse strijdkrachten met de levering van vliegtuigmotoren, motorfietsen en allerlei andere voertuigen. Tegen het einde van de tweede wereldoorlog kregen de BMW fabrieken het dan ook zwaar te verduren. De wederopbouw werd na de oorlog gemaakt met de populaire BMW motorfietsen en de bouw van een kleine auto met drie wielen, de BMW Isetta. In de autoproductie maakte BMW in 1961 een doorbraak met de BMW 1500 en vervolgens in 1977 met de achterwiel aangedreven 323i. Sindsdien werd de achterwielaandrijving de kenmerk van alle BMW-modellen. In 1985 werd de All-Wheel Drive geïntroduceerd en in 2003 de intelligente All-Wheel Drive systeem. De xDrive werd eerst toegepast op de BMW SUV's en vervolgens ook steeds meer op alle andere modellen. BMW heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een bekend en niet weg te denken Wereldmerk. Deze holding heeft zichzelf sterk uitgebreid met het dochtermerk Mini. Daarnaast is BMW in bezit van de Rolls-Royce merkrechten en mag daarom ook modellen uitbrengen ondanks dat Volkswagen de naam en logo in eigendom heeft. "Plezier door rijden" is waar BMW voor pleit en zorgt hiervoor met verscheidene exclusieve modellen. zowel in uiterlijk, gevoel als het eigen geluid van elke BMW motor.

In 3 stappen uw Koppakking vervangen geregeld voor uw Bmw

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Bmw ‌‌Koppakking vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Airco service NU 20% korting!

Vullen en recyclen
Volgens officiele STEK-Eisen
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke