Alfa Romeo koppakking vervangen

Bekijk de kosten voor een koppakking vervangen van uw Alfa Romeo

20%

Korting

598,- Vanaf prijs:

498,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een Alfa Romeo koppakking vervangen?

De gemiddelde duur van deze dienst: 8 uur

Wat doet een koppakking precies?

Een cilinderkoppakking is de afdichting voor de olie, het koelvloeistof, en het compressiemiddel tussen het motorblok en de cilinderkop. Deze hoogwaardige cilinder-pakking dient op een nauwkeurig en speciale manier gemonteerd dient te worden.


Koppakking vervangen Alfa Romeo

598,- Vanaf prijs:

498,-

Nieuwe koppakking voor uw auto

6 maanden garantie

Voorkom lekke koppakkingen

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Hoe weet ik of de koppakking aan vervanging toe is en wat zijn de kosten?

Een motor met een lekke koppakking loopt op minder cilinders en zal op den duur stuk gaan. De koppakking kan na verloop van tijd gaan lekken en zal dan vervangen moeten worden.


Veelgestelde vragen over een Alfa Romeo koppakking vervangen

Waarom moet ik mijn koppakking vervangen?

Het vervangen van de koppakking is een reparatie dat vaak wordt uitgevoerd bij een lekke koppakking. Een veelvoorkomend probleem is dan ook dat de koppakking lek blijkt te zijn. De koppakking zorgt ervoor dat er geen olie, koelvloeistof en compressiemiddel bij het motorblok terecht kan. Als dat wel gebeurt dient de koppakking zo snel als mogelijk te worden gerepareerd en zonodig vervangen. Een lek in de koppakking kan betekenen dat er vloeistof in de motor loopt waardoor deze ook stuk kan gaan. Een kapotte motor is een veel meer ingewikkelde en duurdere probleem om op te lossen. Het is dan ook zaak om er vroegtijdig bij te zijn als een lekke koppakking zich voordoet.


Wat is de koppakking?

Een cilinderkoppakking is de afdichting tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit weer de kleppendeksel. De koppakking is de afdichting voor de olie, het koelvloeistof en het compressiemiddel tussen het motorblok en de cilinderkop. Op de cilinderkop zit op zijn beurt de kleppendeksel. De kleppendeksel pakking wordt ook wel eens verwart met de koppakking. Deze hoogwaardige cilinder-pakking dient op een nauwkeurig en speciale manier gemonteerd te worden.


Wanneer moet de koppakking vervangen worden voor Alfa Romeo ?

Een motor met een lekke koppakking loopt op minder cilinders en zal op den duur stuk gaan. De koppakking kan na verloop van tijd gaan lekken en zal dan vervangen moeten worden.


Wat zijn de kosten van koppakking vervangen voor Alfa Romeo ?

Anders dan de APK keuring, kleine onderhoudsbeurt of zelfs een grote beurt is het vervangen van een lekke koppakking toch een vrij lastige en tijdrovende reparatie. Natuurlijk hangt het er ook vanaf op welke wijze de koppakking uiteindelijk defect blijkt te zijn. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden. Het kan zijn dat er olie bij het koelwater terecht komt waardoor het koelwater zich tot een witte smurrie vormt. Er kan ook water bij de olie terecht komen die te zien is aan de hand van een witte drek bij de oliepeilstok. Daarnaast is er de opzichtige bekende situatie waarbij de witte rook uit de uitlaat komt. Dit is te zien wanneer een lek ontstaat en er koelwater bij de cilinder terecht komt. Het is ook aangeraden de compressie te meten om erachter te komen of de koppakking tussen twee cilinders defect is. Bij een te lage tot geen compressie bij 2 cilinders is de koppakking hoogstwaarschijnlijk tussen twee cilinders kapot. Dit zijn een aantal mogelijkheden waarop de koppakking stuk gaat maar over het algemeen is het zaak om de gehele koppakking te vervangen. De kosten hiervan verschillen per Alfa Romeo . Net als voor het vervangen van de distributieriem en koppeling kunt u gerust een geheel vrijblijvende offerte opvragen bij ServiceRight via de mail, de chat of telefonisch bij de klantenservice op 088 2222 000 en geniet van de tijdelijke 20% korting.


Kan ik de koppakking zelf vervangen voor Alfa Romeo ?

Zo een hoogwaardige cilinder-pakking dient op een nauwkeurige en speciale manier te worden gemonteerd. Dit vraagt dan ook speciale apparatuur om de reparatie op de juiste wijze te verrichten. Voor het vervangen van de koppakking zijn er een hoop handelingen die alvorens moeten worden uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld het losmaken van de accuklem, het aftappen van het koelsysteem, verwijderen van de inlaat en uitlaat spruitstuk etc. Daarbij is het belangrijk dat de distributieriem op tijd staat voor het demonteren. Het vervangen van een koppakking betekent natuurlijk dan ook dat u verstand van zaken moet hebben, speciaal apparatuur en een garage met een brug om aan de Alfa Romeo te kunnen werken. Alhoewel het voor de liefhebber als een leuke avontuur kan worden ervaren, is het toch een lastige ingreep. Al lijkt het kostenbesparend om een poging te wagen, als u niet over de juiste kennis en middelen beschikt zal de reparatie geheid voor onnodige extra kosten zorgen.


Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Om uw auto optimaal te laten presteren is het van belang om regelmatig de motorolie van uw auto te peilen en zo nodig te verversen....

Gerelateerde blogs

Koelvloeistoflekkage is een vervelend probleem aan de auto. Koelvloeistof heeft namelijk een belangrijke werking: deze vloeistof zorgt ervoor dat de motor altijd op de optimale...

Olielekkage is een vervelend en gevaarlijk probleem. Wanneer u merkt dat uw auto olielekkage heeft, dan is het verstandig om direct in te grijpen. Allereerst...

Wanneer u de auto start, is het in feite de startmotor die u het teken geeft dat de motor gestart moet worden. De startmotor is...

Over Alfa Romeo

Alfa Romeo is een Italiaanse automerk met een sportieve imago. Behalve sportwagens heeft Alfa Romeo ook gezinsauto's geproduceerd. Er worden jaarlijks zo een 150.000 auto's door Alfa geproduceerd. Alfa Romeo is in 1910 ontstaan onder leiding van Nicola Romeo. Oorspronkelijk produceerde het bedrijf vliegtuigen en tractoren. Daarnaast werden ook spoorwegmaterialen geproduceerd. Nicola Romeo vernoemde het bedrijf naar zichzelf die al bekend stond als ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Alfa Romeo heeft grote naamsbekendheid gemaakt door succesvol mee te doen aan verschillende auto races. De Alfa Romeo racewagens werden destijds gemarkeerd met een embleem, een klavertje vier (Quadrifoglio Verde). In 2009 is het embleem wederom geïntroduceerd. In de jaren 50 ging Alfa Romeo zich richten op de productieauto's. In 1954 werd de Guilietta geproduceerd. Daarna volgde een geslaagde productie van de Giulia in een nieuwe fabriek die in 1963 werd geopend in Arese. Andere succesvolle producties waren de Alfa 156 in september 1997 en de Alfa 147 die in 2001 werd verkozen tot auto van het jaar. Sinds de jaren 70 heeft Alfa Romeo wat problemen gekend waarna deze in 1984 werd overgenomen door het merk Fiat. Onder het moederbedrijf Fiat behoudt Alfa Romeo de sportieve imago.

In 3 stappen uw Koppakking vervangen geregeld voor uw Alfa Romeo

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Alfa Romeo ‌‌Koppakking vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

9.5 uit 3228 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

€7,50

Winterbanden wisselen voor € 7,50 per band

€ 7,50 per band
Veilig rijden in de winter
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

€29,50

APK NU tijdelijk voor € 29,50!

Inclusief RDW keuringsrapport
Inclusief afmeldkosten
Inclusief BTW

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke