Autobanden wisselen

Bekijk de kosten van het wisselen van de banden voor uw auto

20%

Korting

95,94 Vanaf prijs

79,95

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij autobanden wisselen?

All Season autobanden

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1 uur

Waarom is banden wisselen belangrijk?

Slijtage aan banden kan tijdens het rijden gevaarlijke situaties opleveren. Wanneer u zich in onverwachte en lastige situaties bevind (zoals scherpe bochten, glad wegdek of een noodstop) bieden versleten banden minder grip. Vooral op natte ondergronden is het oppassen geblazen. De achterkant van uw auto zal dan vele malen sneller wegglijden van de voorkant. Door voldoende profiel op de banden heeft u een betere wegligging.

Autobanden wisselen

95,94 Vanaf prijs:

79,95

All season banden

Zomerbanden

Winterbanden

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

All Season autobanden

Wanneer moet ik mijn banden wisselen?

Een band heeft een wettelijke minimum profieldiepte van 1,6 millimeter. Wij adviseren u echter uw banden bij uiterlijk 2 mm te vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat we de banden wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij contact met u opnemen en de band alleen met uw toestemming vervangen. U kunt ook zelf het profiel van uw banden eenvoudig controleren met behulp van een profielmeter.  

Veelgestelde vragen over autobanden wisselen

Waarom banden balanceren nadat autobanden verwisseld zijn?

Balanceren na elke wissel van uw banden geeft maximaal rijcomfort. Zo worden hinderlijke trillingen in het stuur en in de ophanging van de auto voorkomen. Naast extra rijcomfort en veiligheid gaan gebalanceerde banden langer mee en dat levert natuurlijk besparing op.

Wat zijn de kosten van autobanden wisselen?

Autobanden wisselen kan al vanaf € 70 per band (maar kijk vooral of er een actie is op dit moment!). De prijs voor de autobanden vervangen is uiteraard inclusief het demonteren van de oude banden, het balanceren van de nieuwe banden op de velg en de montage van de nieuwe banden op de auto. Op die manier weet u zeker dat alle stappen geregeld worden voor een complete prijs. Aangezien de banden direct gebalanceerd worden én op de juiste spanning gebracht worden, kunt u direct in de auto stappen en wegrijden zonder dat u iets hoeft te doen. Autobanden laten wisselen regelt u snel en gemakkelijk via onze website. Hebt u toevallig nieuwe banden nodig en wilt u advies hebben over de beste merken of de beste banden voor uw auto en uw rijgedrag? Neem dan vooraf even contact met ons op zodat we u een aanbod op maat kunnen doen met banden die passen bij uw wensen.

Kan ik mijn autobanden wisselen van links naar rechts?

Nee, u kunt uw banden niet van links naar rechts wisselen. De manier waarop de banden op de velg gemonteerd zijn, bepaalt aan welke kant van de auto de banden gemonteerd moeten worden. Het loopvlak van elke autoband heeft namelijk een rijrichting. Hierop zijn geen uitzonderingen. Het loopvlak is bijvoorbeeld gemaakt om water af te voeren tijdens het rijden en bepaalt in hoge mate de grip, het geluidsemissieniveau en de remweg tijdens het rijden. Monteert u een wiel op de verkeerde plek, dan rijdt deze band dus in feite achteruit, waardoor alle prestaties tegenvallen. U kunt de rijrichting van de autobanden overigens gewoon zelf zien. Nagenoeg alle autobanden zijn voorzien van een pijl op de wang aan de buitenzijde van de band. De pijl moet met de klok mee draaien. Doet de pijl dit niet, dan is de band aan de verkeerde kant van de auto gemonteerd. Is dit het geval? Bekijk dan welke band aan de andere kant ook verkeerd gemonteerd is. Is die er niet? Dan moet de autoband op de velg gedraaid worden. U kunt in dit geval het best alle banden na laten kijken om te zien of er geen problemen ontstaan zijn in de tussentijd.

Kan ik mijn autobanden wisselen van voor naar achter?

Ja, u kunt banden van voor naar achteren wisselen en andersom. Dit wordt vaak gedaan om ‘slechtere’ banden alsnog een seizoen mee te laten gaan voordat alle vier autobanden vervangen worden. Let u er wel op dat de ‘slechtere’ banden ook aan de eisen moeten voldoen. Anders begaat u nog steeds een verkeersovertreding. Doorgaans wordt ervoor gekozen om de betere banden aan de voorzijde van de auto te monteren omdat u hier vaak de aangedreven as hebt én de meeste grip wilt hebben tijdens het rijden. De meningen hierover verschillen echter sterk. Daarom is het verstandig om gewoon eens in gesprek te gaan met een monteur. Deze kan aan de hand van het soort auto, de aandrijving van de auto en uw wensen een advies op maat geven. Ook wanneer u slechts twee nieuwe autobanden wilt bestellen en twee van de bestaande banden wilt behouden op de achteras kunt u hierover advies inwinnen bij de experts. De autobanden bepalen het grootste gedeelte van het comfort en de veiligheid tijdens het rijden; daarmee is het goed om hier gewoon wat extra aandacht aan te besteden.

Kan ik mijn autobanden wisselen aan huis?

Ja, met onze service rond het halen en brengen van auto’s kunnen we de autobanden gewoon aan huis wisselen voor u. U kunt uiteraard ook een andere locatie kiezen zodat uw banden gewisseld worden tijdens het werk bijvoorbeeld – of wanneer u zelf niet thuis bent maar de auto wel kunt laten staan. Op die manier kunt u op elk gewenst moment uw banden laten wisselen zonder dat u hiernaar om hoeft te kijken. Wanneer onze monteurs precies weten wat u wilt – of u kunnen bereiken om eventueel te overleggen – kunnen de banden snel en gemakkelijk gewisseld worden. Aangezien we landelijke dekking hebben en alleen samenwerking met erkende bedrijven, weet u zeker dat uw auto in goede handen is. Ook wanneer deze mee moet naar de garage zelf wanneer er onverhoopt uitdagingen zijn bij het vervangen van de banden. Uiteraard werken we in overleg met u, ook tijdens het wisselen van de banden wanneer hier problemen voorkomen. Doorgaans is het echter gewoon een kwestie van een tijd en kunt u gewoon weer achter het stuur kruipen wanneer onze experts klaar zijn met het demonteren van de banden, het balanceren van de nieuwe banden op de velg en het monteren van de nieuwe banden op uw auto.

Gerelateerde diensten

Waarom zomerbanden wisselen? Met versleten zomerbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Het is daarom goed om in de zomer met...

Waarom winterbanden wisselen? Met versleten winterbanden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden.

Waarom is autobanden vervangen zo belangrijk? Met versleten banden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Daarnaast moeten banden ook de juiste...

Gerelateerde blogs

Een juiste bandenspanning is een kwestie van veiligheid, brandstofbesparing en levensduur van de banden. Te weinig spanning in de voorbanden geeft aanleiding tot onder stuur....

Aquaplaning is het moment waarop de auto het contact met het wegdek verliest omdat het overtollige water op de weg niet meer door de banden...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Autobanden wisselen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Autobanden wisselen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Autobanden wisselen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke