Remblokken vervangen in Hulst

Bekijk de kosten voor het vervangen van uw remblokken in Hulst

20%

Korting

130,80 Vanaf prijs

109,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij het vervangen van remblokken in Hulst?

Trommelrem vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Wanneer het gaat om de veiligheid tijdens het rijden in de auto, dan wordt er gedacht aan airbags en veilig rijden. Maar de remmen spelen natuurlijk een rol die minstens zo groot is. Een hoge snelheid kunnen bereiken is prettig, maar het is nog veel prettiger wanneer de auto ook weer op tijd tot stilstand kan komen. Daarbij spelen de remschijven een grote rol, maar zonder remblokken gebeurt er weinig.

Remblokken vervangen in Hulst

130,80 Vanaf prijs:

109,-

Nieuwe remblokken

Voorkom slijtage

6 maanden garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Trommelrem vervangen

Het zijn de remblokken die u met uw rempedaal tegen de remschijven drukt om tot stilstand te komen. Dat betekent bijzonder veel frictie om tot stilstand te komen en dat betekent automatisch een hoge mate van slijtage. U kunt echter de dikte van de remblokken niet controleren. Zelf de remblokken vervangen is een bijzonder lastige klus die zeker niet aan te raden is. Onze experts in Hulst hebben al het gereedschap in huis om deze klus zo goed mogelijk te doen tegen aantrekkelijke prijzen. Maar hoe weet u wanneer de remblokken vervangen moeten worden en wat gebeurt er wanneer u dit niet doet?

Veelgestelde vragen over het vervangen van remblokken in Hulst

Wat gebeurt er wanneer remblokken niet tijdig worden vervangen?

De dikte van de remblokken bepaalt voor een groot deel de remkracht van de auto. U trapt met het rempedaal de remblokken op de remschijf immers. Hoe dikker de remblokken zijn, hoe meer remkracht er overgebracht wordt. Zijn de remblokken te ver versleten, dan neemt de remkracht van de auto af. Vervangt u dan nog steeds de remblokken niet, dan bestaat het risico dat de auto helemaal niet meer tot stilstand komt wanneer u rijdt en op de rem trapt. Niet vervangen van de remblokken kan daarnaast zorgen voor meer schade omdat de remblokken met steeds meer geweld op de remschijf gedrukt worden om te kunnen remmen. Daarnaast zorgen versleten remblokken voor onvoorspelbaar rijgedrag van de auto, zorgen zij voor afkeur bij de APK en kunnen zij een flinke bekeuring opleveren wanneer u aangehouden wordt. De politie kan namelijk makkelijk horen wanneer de remblokken versleten zijn, beter dan u zelf kunt horen in de auto. Het vervangen van de remblokken in Hulst is vele malen goedkoper dan de risico’s van door blijven rijden.

Hoe weet ik wanneer ik mijn remblokken moet vervangen?

Er is geen standaardlevensduur voor remblokken. Dit heeft vooral te maken met de verschillende manieren en milieus waarin een auto gebruikt kan worden. Rijdt u dagelijks in de stad met tal van verkeerslichten en zebrapaden waardoor er constant geremd moet worden? Dan zijn de remblokken veel sneller aan vervanging toe dan wanneer u uitsluitend op de snelweg rijdt. Een auto die vaak stilstaat heeft overigens extra aandacht voor de remmen nodig. Oxidatie op de remschijven en remblokken is zo mogelijk nog slechter voor de remmen en kunnen ervoor zorgen dat deze vast komen te zitten. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt zien dat de remblokken vervangen moeten worden. De eerste manier is door te kijken naar de indicatoren op het dashboard. Modernere auto’s hebben namelijk waarschuwingslampjes die aangeven wanneer er iets aan de hand is met de remmen. U kunt het ook horen. Een schavend of schurend geluid, wat sterk lijkt op het ijzer op ijzer geluid (wat het in feite ook is), is een duidelijk teken dat de remblokken of remschijven vervangen moeten worden. U merkt het uiteraard ook aan het rijgedrag van de auto. Hebt u het idee dat de rem niet meer naar behoren werkt, trekt de auto in een bepaalde richting of hebt u het idee dat de auto onvoorspelbaar reageert op het moment dat u remt? Dan is het hoog tijd om een afspraak te maken bij ons in Hulst

Wat zijn de kosten voor remblokken vervangen in Hulst?

Vanaf € 79 kunt u de remblokken laten vervangen in Hulst. De prijs is sterk afhankelijk van het model auto dat u hebt en de remblokken die gekozen worden. De remblokken van de betere merken zijn uiteraard de remblokken die gebruikt moeten worden. De prijzen van deze blokken liggen hoger, maar dit wordt gemakkelijk terugverdiend door de betere prestaties en de langere levensduur van de remblokken. De prijs van de reparatie kan hoger uitvallen wanneer u te lang doorgereden hebt met versleten remblokken. Daarom kijken we graag de overige delen van de remmen ook na om te garanderen dat u weer optimaal gebruik kunt maken van uw auto. U kunt hierbij denken aan de remschijven, maar ook aan het vervangen of aanvullen van de remvloeistof. De reparaties gaan uiteraard in overleg met u zodat u van tevoren precies weet wat het idee is en welke prijs hieraan verbonden is. Wilt u direct een prijsopgaaf laten maken voor het vervangen van uw remblokken in Hulst, neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op zodat we u een prijs op maat kunnen geven.

Wat is het verschil tussen de remblokken aan de voorzijde en achterzijde?

Het verschil tussen de remblokken aan de voorzijde en achterzijde van de auto is totaal afhankelijk van het model van de auto en de eventuele reparaties of aanpassingen in het verleden. Er zijn modellen waarbij de remblokken voor en achter gelijk zijn, maar dit is eerder uitzondering dan regel. Daarom is het van groot belang dat u altijd controleert welke remblokken u nodig hebt. We raden u sterk af om zelf de remblokken op de auto te monteren. Het is een precies karwei en de uitvoering van de klus bepaalt in hoge mate de veiligheid tijdens het rijden in de auto. U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, of om te horen of de remblokken aan de voorzijde en achterzijde gelijk zijn bij uw auto. Worden de remblokken vervangen aan een kant van de auto, dan moeten de remblokken op dezelfde as ook aan de andere kant vervangen worden. Op die manier blijft de auto namelijk gelijkmatig remmen en zijn de prestaties optimaal. Remblokken of remschijven mogen nooit aan een kant van de as vervangen worden zonder de andere kant ook te vervangen omdat de werking van de remmen van uw auto dan niet langer gegarandeerd kan worden.

Wat is de functie van de remblokken?

Er bestaan twee soorten remmen. De trommelremmen en de schijfremmen die door middel van een remklauw tegen de remblokken worden gedrukt als u op de rem drukt. De remblokken zorgen voor rem sterkte. Hierdoor worden grote krachten op de remschijven en de remblokken uitgeoefend. Deze remblokken zullen na een aantal kilometers de nodige slijtage ondergaan, dit is onvermijdelijk. Hierdoor zal de auto ook minder snel gaan remmen. De remblokken nemen telkens in millimeters af totdat ze aan vervanging toe zijn. U hoort dan vaak de piepende “ijzer op ijzer” geluid. Goedwerkende remblokken zijn van essentieel belang voor de veiligheid van zowel u als u medeweggebruikers.

Wanneer moeten de remblokken voor worden vervangen?

Uw rijgedrag heeft veel invloed op het slijten van uw remblokken. Vooral als u kleine ritten maakt binnen de stad en vaak op de rem moet, zullen uw remblokken sneller slijten dan wanneer u vaak op de snelweg zit om grotere afstanden af te leggen. Ook als u voorzichtig rijdt is het aangeraden om de remblokken regelmatig te controleren. Door het remmen, de bijkomende wrijving, de weersomstandigheden waardoor de remblokken aan warmte en vocht worden onderworpen zullen de remblokken toch gaan slijten. De remblokken worden natuurlijk gecontroleerd bij zowel de kleine als de grote beurt. Als er aanleiding voor is kunt u tussendoor de staat van uw remblokken altijd na laten kijken bij de autogarage. Het is ook een controle die u zelf kunt uitvoeren door bijvoorbeeld op een lege 50 kilometer weg op de rem te drukken en te kijken in welke mate de auto hierdoor tot stilstand wordt gebracht. Veel nieuwe auto’s zijn ook voorzien van een slijtage indicator die gaat piepen bij het remmen als de remblokken aan vervanging toe zijn. Als dat het geval is dan is het aangeraden om langs de autogarage in Hulst te gaan om de dikte van de remblokken te laten controleren. De remblokken zijn bij een dikte van nog maar 3 millimeter wel toe aan vervanging tenzij u alvorens een piepende en schrapende geluid hoort bij het rijden. Dat getuigt van ernstige slijtage waarbij de remblokken zo snel als mogelijk dienen te worden vervangen. Hoe vaak de remblokken vervangen moeten worden staat niet vastgesteld. Het zou natuurlijk makkelijker zijn als het voor u wordt aangegeven in de auto handleiding en bijgehouden in het onderhoudsboekje zoals dat gebeurt voor het vervangen van de distributieriem. Maar er zijn hier namelijk te veel verschillende factoren voor. Los van uw rijgedrag en frequentie hangt het er natuurlijk ook vanaf welke remblokken er worden gemonteerd. A-merk onderdelen zullen vanzelfsprekend een langere levensduur hebben.

Kan ik de remblokken zelf vervangen?

Als u een beetje van sleutelen houdt en het gaat u toevallig ook makkelijk af dan behoort het ook tot de mogelijkheid om de remblokken zelf te vervangen. Mocht het niet lukken dan kunt u natuurlijk altijd nog bij de autogarage in Hulst terecht. Het is allereerst belangrijk om de juiste kwalitatieve keuze te maken wat betreft de remblokken die u gaat gebruiken. De benodigdheden bij het vervangen van de remblokken zijn een krik om de wielen stuk voor stuk op te kunnen hijsen en een sleutel. Wij zullen u stapsgewijs uitleggen hoe u de remblokken zelf kunt vervangen als dat uw wens is en wat daarbij de aandachtspunten zijn. Om bij de remblokken te kunnen komen zult u eerst de wielen los moeten maken. Voordat u er een krik onder gooit is het handig om alle moeren eerst los te draaien. Vervolgens hijst u de auto op om het gehele wiel te verwijderen en goede toegang te krijgen tot de remmen. Als u dat heeft gedaan ziet u ook de hydraulische leiding die u overigens niet hoeft te verwijderen. De volgende stap is het loskoppelen van de remklauw. De remklauw demonteren gaat meestal vrij gemakkelijk. Dit geeft uw duidelijke zicht op de remblokken om een goede controle te kunnen uitvoeren. De remblokken dienen te worden vervangen bij een dikte van minder dan drie millimeters. Als de remblokken moeten worden vervangen dan kunt u die uit de houder halen om nieuwe remblokken te monteren. Smeer de nieuwe remblokken aan de achterkant in met hitte bestendige kopervet en ook de contactvlakken van de houder. Dit voorkomt het vervelende gepiep van de remblokken als u gaat rijden. De nieuwe remblokken dienen op exact dezelfde wijze te worden gemonteerd als de oude remblokken. Het kan zijn dat de nieuwe remblokken wat krapper zitten dan de oude. De nieuwe remblokken zijn natuurlijk iets dikker dan de oude. Dit maakt dat de remklauw moet worden teruggeduwd voordat hij kan worden gemonteerd. Gebruik hiervoor een waterpomptang. Het kan zijn dat uw speciaal gereedschap nodig hebt om de cilinder terug te stellen als de handrem ook op de remklauw staat gekoppeld. Om te voorkomen dat een van de cilinders bij een dubbele cilinder losschiet heeft u wel een c-klem nodig. Het is dan ook zaak om zorgvuldig te werk te gaan en uitkijken dat u het omhulsel van de cilinder geen schade toebrengt. Het rubberen omhulsel is makkelijk te beschadigen bij deze handeling. Nadat u de cilinder terug heeft geduwd moet het gemakkelijk zijn om de remblokken in de remklauw te monteren. Voer dit bij alle vier de wielen uit en controleer of de remmen naar behoren werken. Let er wel op dat u bij het terugduwen van de cilinder eerst de hoeveelheid remvloeistof controleert. Staat het niveau van de remvloeistof hoog en denkt u dat het kan gaan overstromen? Dan zult u daar eerst wat vloeistof van af moeten zuigen. Zorg er wel voor dat de remvloeistof niet onder de aangegeven minimum komt te liggen. De remmen zijn belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van uw medeweggebruikers. Als u twijfelt over uw bekwaamheid om dit allemaal zorgvuldig uit te voeren, neem dan geen risico’s en breng de auto naar een autogarage in Hulst om de remblokken daar te laten vervangen.

Over Hulst

Hulst is een plaats gelegen in Zeeland. Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland. De provincie grenst aan de Nederlandse provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en de Belgische provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen

Gerelateerde diensten

Wanneer het gaat om de prestaties van de auto, dan gaat het vaak om het op snelheid komen en het vermogen van de auto. Maar...

Gerelateerde blogs

Er zijn weinig problemen zó ontzettend irritant als piepende remmen tijdens het rijden. Het geeft onrust omdat er constant geluid van de remmen komt en...

In 3 stappen uw Remblokken vervangen geregeld in Hulst

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's in Hulst voor uw Remblokken vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke