Nissan remblokken vervangen

Bekijk de kosten voor remblokken vervangen van uw Nissan

20%

Korting

130,80 Vanaf prijs

109,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij Nissan remblokken vervangen?

Trommelrem vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Wanneer het gaat om de veiligheid tijdens het rijden in de auto, dan wordt er gedacht aan airbags en veilig rijden. Maar de remmen spelen natuurlijk een rol die minstens zo groot is. Een hoge snelheid kunnen bereiken is prettig, maar het is nog veel prettiger wanneer de auto ook weer op tijd tot stilstand kan komen. Daarbij spelen de remschijven een grote rol, maar zonder remblokken gebeurt er weinig.


Remblokken vervangen Nissan

130,80 Vanaf prijs:

109,-

Nieuwe remblokken

Voorkom slijtage

6 maanden garantie

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Trommelrem vervangen

Het zijn de remblokken die u met uw rempedaal tegen de remschijven drukt om tot stilstand te komen. Dat betekent bijzonder veel frictie om tot stilstand te komen en dat betekent automatisch een hoge mate van slijtage. U kunt echter de dikte van de remblokken niet controleren. Zelf de remblokken vervangen is een bijzonder lastige klus die zeker niet aan te raden is. Onze experts hebben al het gereedschap in huis om deze klus zo goed mogelijk te doen tegen aantrekkelijke prijzen. Maar hoe weet u wanneer de remblokken vervangen moeten worden en wat gebeurt er wanneer u dit niet doet?


Veelgestelde vragen over Nissan remblokken vervangen

Wat gebeurt er wanneer remblokken niet tijdig worden vervangen voor Nissan ?

Niet vervangen van de remblokken kan daarnaast zorgen voor meer schade omdat de remblokken met steeds meer geweld op de remschijf gedrukt worden om te kunnen remmen. Daarnaast zorgen versleten remblokken voor onvoorspelbaar rijgedrag van de Nissan zorgen zij voor afkeur bij de APK en kunnen zij een flinke bekeuring opleveren wanneer u aangehouden wordt. De politie kan namelijk makkelijk horen wanneer de remblokken versleten zijn, beter dan u zelf kunt horen in uw Nissan . Het vervangen van de remblokken is vele malen goedkoper dan de risico’s van door blijven rijden.


Hoe weet ik wanneer ik mijn remblokken moet vervangen voor Nissan ?

Er is geen standaardlevensduur voor remblokken. Dit heeft vooral te maken met de verschillende manieren en milieus waarin een Nissan gebruikt kan worden. Rijdt u dagelijks in de stad met tal van verkeerslichten en zebrapaden waardoor er constant geremd moet worden? Dan zijn de remblokken veel sneller aan vervanging toe dan wanneer u uitsluitend op de snelweg rijdt. Een Nissan die vaak stilstaat heeft overigens extra aandacht voor de remmen nodig. Oxidatie op de remschijven en remblokken is zo mogelijk nog slechter voor de remmen en kunnen ervoor zorgen dat deze vast komen te zitten. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt zien dat de remblokken vervangen moeten worden. De eerste manier is door te kijken naar de indicatoren op het dashboard. Modernere Nissan hebben namelijk waarschuwingslampjes die aangeven wanneer er iets aan de hand is met de remmen. U kunt het ook horen. Een schavend of schurend geluid, wat sterk lijkt op het ijzer op ijzer geluid (wat het in feite ook is), is een duidelijk teken dat de remblokken of remschijven vervangen moeten worden. U merkt het uiteraard ook aan het rijgedrag van de Nissan . Hebt u het idee dat de rem niet meer naar behoren werkt, trekt de Nissan in een bepaalde richting of hebt u het idee dat de Nissan onvoorspelbaar reageert op het moment dat u remt? Dan is het hoog tijd om een afspraak te maken bij ons.


Wat zijn de kosten voor remblokken vervangen bij een Nissan ?

Vanaf € 79 kunt u de remblokken laten vervangen. De prijs is sterk afhankelijk van het model Nissan dat u hebt en de remblokken die gekozen worden. De remblokken van de betere merken zijn uiteraard de remblokken die gebruikt moeten worden. De prijzen van deze blokken liggen hoger, maar dit wordt gemakkelijk terugverdiend door de betere prestaties en de langere levensduur van de remblokken. De prijs van de reparatie kan hoger uitvallen wanneer u te lang doorgereden hebt met versleten remblokken. Daarom kijken we graag de overige delen van de remmen ook na om te garanderen dat u weer optimaal gebruik kunt maken van uw Nissan . U kunt hierbij denken aan de remschijven, maar ook aan het vervangen of aanvullen van de remvloeistof. De reparaties gaan uiteraard in overleg met u zodat u van tevoren precies weet wat het idee is en welke prijs hieraan verbonden is. Wilt u direct een prijsopgaaf laten maken voor het vervangen van uw remblokken, neemt u dan vooral vrijblijvend contact met ons op zodat we u een prijs op maat kunnen geven.


Wat is het verschil tussen de remblokken aan de voorzijde en achterzijde bij een Nissan ?

Het verschil tussen de remblokken aan de voorzijde en achterzijde van de Nissan is totaal afhankelijk van het model van de Nissan en de eventuele reparaties of aanpassingen in het verleden. Er zijn modellen waarbij de remblokken voor en achter gelijk zijn, maar dit is eerder uitzondering dan regel. Daarom is het van groot belang dat u altijd controleert welke remblokken u nodig hebt. We raden u sterk af om zelf de remblokken op de Nissan te monteren. Het is een precies karwei en de uitvoering van de klus bepaalt in hoge mate de veiligheid tijdens het rijden in de Nissan . U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, of om te horen of de remblokken aan de voorzijde en achterzijde gelijk zijn bij uw Nissan . Worden de remblokken vervangen aan een kant van de Nissan , dan moeten de remblokken op dezelfde as ook aan de andere kant vervangen worden. Op die manier blijft de Nissan namelijk gelijkmatig remmen en zijn de prestaties optimaal. Remblokken of remschijven mogen nooit aan een kant van de as vervangen worden zonder de andere kant ook te vervangen omdat de werking van de remmen van uw Nissan dan niet langer gegarandeerd kan worden.


Wanneer moeten de remblokken worden vervangen bij een Nissan ?

Uw rijgedrag heeft veel invloed op het slijten van uw remblokken. Vooral als u kleine ritten maakt binnen de stad en vaak op de rem moet, zullen uw remblokken sneller slijten dan wanneer u vaak op de snelweg zit om grotere afstanden af te leggen. Ook als u voorzichtig rijdt is het aangeraden om de remblokken regelmatig te controleren. Door het remmen, de bijkomende wrijving, de weersomstandigheden waardoor de remblokken aan warmte en vocht worden onderworpen zullen de remblokken toch gaan slijten. De remblokken worden natuurlijk gecontroleerd bij zowel de kleine als de grote beurt. Als er aanleiding voor is kunt u tussendoor de staat van uw remblokken altijd na laten kijken bij de autogarage. Het is ook een controle die u zelf kunt uitvoeren door bijvoorbeeld op een lege 50 kilometer weg op de rem te drukken en te kijken in welke mate de Nissan hierdoor tot stilstand wordt gebracht. Veel nieuwe Nissan zijn ook voorzien van een slijtage indicator die gaat piepen bij het remmen als de remblokken aan vervanging toe zijn. Als dat het geval is dan is het aangeraden om langs de autogarage te gaan om de dikte van de remblokken te laten controleren. De remblokken zijn bij een dikte van nog maar 3 millimeter wel toe aan vervanging tenzij u alvorens een piepende en schrapende geluid hoort bij het rijden. Dat getuigt van ernstige slijtage waarbij de remblokken zo snel als mogelijk dienen te worden vervangen. Hoe vaak de remblokken vervangen moeten worden staat niet vastgesteld. Het zou natuurlijk makkelijker zijn als het voor u wordt aangegeven in de Nissan handleiding en bijgehouden in de onderhoudsboekje zoals dat gebeurt voor het vervangen van de distributieriem. Maar er zijn hier namelijk te veel verschillende factoren voor. Los van uw rijgedrag en frequentie hangt het er natuurlijk ook vanaf welke remblokken er worden gemonteerd. A-merk onderdelen zullen vanzelfsprekend een langere levensduur hebben.


Gerelateerde diensten

Wanneer het gaat om de prestaties van de auto, dan gaat het vaak om het op snelheid komen en het vermogen van de auto. Maar...

Gerelateerde blogs

Er zijn weinig problemen zó ontzettend irritant als piepende remmen tijdens het rijden. Het geeft onrust omdat er constant geluid van de remmen komt en...

Over Nissan

Nissan Motor Co., Ltd de Japanse autofabrikant. Van 1932 tot en met 1983 werden er ook auto's onder de naam Datsun verkocht. Nissan is na Toyota een van de grotere automobielfabrikanten.

In 3 stappen uw Remblokken vervangen geregeld voor uw Nissan

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Nissan Remblokken vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke