Bmw koppeling vervangen

Bekijk de kosten voor de koppeling vervangen van uw Bmw

20%

Korting

382,- Vanaf prijs:

318,-

Weet ik niet.

Gratis haal- en brengservice

6 maanden garantie

Landelijke dekking

Wat wordt er gedaan bij een BMW koppeling vervangen?

Koppeling vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 5 uur en 30 minuten

Wat houd mijn koppeling in?

De koppeling is een mechanische verbinding tussen het vliegwiel, die aan de motorkant zit, en een as die gekoppeld zit aan de versnellingsbak (ook wel prise-as genoemd). Alle delen die hiertussen zitten (zoals de koppelingsplaat, de drukgroep en het koppelingslager) behoren tot de koppeling.


Koppeling vervangen BMW

382,- Vanaf prijs:

318,-

Nieuwe koppeling voor uw auto

6 maanden garantie

Soepel schakelen

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Koppeling vervangen

Hoe controleer ik of de koppeling van mijn BMW versleten is en wat zijn de kosten?


• Start uw auto
• Zet de auto stevig op de handrem
• Zorg dat de auto in zijn 3e versnelling staat.
• Laat de koppeling opkomen


1) Slaat vrijwel direct af, dan is de koppeling nog in goede staat.


2) Slaat vrij laat of helemaal niet af, dan is de koppeling aan vervanging toe.


3) Weet je niet zeker of het goed ging in zijn 3, herhaal dan dezelfde stappen in de 4e versnelling.


Veelgestelde vragen over een BMW koppeling vervangen

Waarom moet ik mijn koppeling vervangen?

Moeite met schakelen? Een slippende koppeling of zelfs een branderige lucht bij het optrekken? Ja, ook de koppeling van uw BMW heeft de nodige slijtage ondergaan en is blijkbaar aan vervanging toe. Ernstige slijtage kan zich bij 100.000 tot 150.000 al voordoen, afhankelijk van uw eigen rijstijl. Om vermogen op de wielen van de BMW over te brengen maakt de koppeling een mechanische verbinding met de versnellingsbak. De koppeling is duidelijk een belangrijk onderdeel van de BMW die bestaat uit een aantal onderdelen. Het is dan ook van belang te achterhalen waar het slijtage zich onderhevig heeft gemaakt zodat het probleem verholpen kan worden en uw weer snel rijplezier kunt hebben met uw BMW .


Wat is een koppeling?

De koppeling is een mechanische verbinding tussen het vliegwiel, die aan de motorkant zit, en een as die gekoppeld zit aan de versnellingsbak (ook wel prise-as genoemd). Alle delen die hiertussen zitten (zoals de koppelingsplaat, drukgroep en het koppelingslager) behoren tot de koppeling.


Wanneer moet een koppeling vervangen worden voor uw BMW ?

Er zijn verschillende aanwijzingen voor het vervangen van uw koppeling. Het kan zijn dat uw koppeling gaat slippen omdat de mechanische verbinding tussen de motor en de versnellingsbak slechter wordt. Het kan ook zijn dat de motor veel meer toeren maakt bij het optrekken terwijl de versnelling van de auto bij het optrekken juist verzwakt. Een andere mogelijkheid is dat de auto simpelweg verslechterd bij het schakelen. Ook de koppelingspedaal kan zwaarder worden en of hoger komen te zitten. Soms komt het zelfs voor dat uw een branderig luchtje ruikt bij het optrekken. Dit wordt wel eens een verbrande koppeling of koppelingsplaten genoemd. Dit zijn allemaal aanwijzingen van een versleten koppeling. Over het algemeen is een koppeling tussen de 150.000 en 250.000 kilometer wel toe aan vervanging. Dit verschilt natuurlijk per type BMW en de rijstijl van elke bestuurder. Bij het vervangen van de koppeling wordt net als bij het vervangen van de distributieriem ook vaak de transmissieolie vervangen. Een aantal veelvoorkomende bijkomstige reparaties zijn de vervanging van het vliegwiel, de krukas ringen, aandrijfas keringen en de hydraulische druklager. Daar wordt altijd naar gekeken en indien nodig ook vervangen in overleg. Schakelproblemen worden over het algemeen veroorzaakt door verkeerd ontkoppelen of een probleem in de versnellingsbak zelf. Meestal gaat het hierbij dan ook om een defecte drukgroep.


Wat zijn de kosten van een koppeling vervangen voor BMW ?

Het is altijd verstandig om bij het vervangen van de koppeling meteen alle onderdelen te vervangen. Dit valt over het algemeen voordeliger uit op langere termijn omdat u extra onnodige arbeidskosten vermijdt bij een volgend defect van een onderdeel van de koppeling van uw BMW . Tenzij u anders vraagt zal de garage dan ook aanraden om de complete koppelingsset te vervangen. De bijkomstige vervanging van een vliegwiel, krukas ringen, aandrijfas keringen of de hydraulische druklager kan voor een aanzienlijke meerprijs zorgen. Zeker als het gaat om de vliegwiel. Voorheen bestond het vliegwiel uit één geheel. De metalen schijf bestaat tegenwoordig bij de meerderheid van de dieselmotoren en steeds vaker ook bij de benzinemotoren, uit verschillende delen. Dit wordt een 2-massavliegwiel of 2-delig vliegwiel genoemd. Het vervangen van een koppeling kan aardig wat tijd in beslag nemen. De onderdelen en de arbeidstijden verschillen per type BMW enorm. Het is dan ook lastig een inschatting te maken voor het vervangen van een koppeling van een bepaalde BMW . Uiteraard kunt u ook, net als voor de distributieriem, koppakking of een dynamo en andere grote reparaties, zeker een vrijblijvende offerte opvragen bij ServiceRight via de mail, de chat of telefonisch bij de klantenservice op 0882222 000 en van de tijdelijke 20% korting genieten.


Kan ik de koppeling zelf vervangen voor BMW ?

Natuurlijk kunt u zelf inschatten of u capabel genoeg bent om een dergelijke klus uit te voeren. Houd er wel rekening mee dat de koppeling zoals bekend, zelf uit verschillende onderdelen bestaat en daarnaast ook veel komt kijken bij het vervangen van een koppeling. Zo heb je namelijk ook te maken met mogelijk bijkomende onderdelen die dienen te worden vervangen. Dit maakt vanzelfsprekend ook dat u zeker verstand van zaken moet hebben om zo een koppeling te kunnen vervangen en ook voorbereid moet zijn op eventuele vervolg handelingen die moeten worden verricht. Niet te spreken over de middelen die nodig zijn voor de gehele klus.


Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

De motor brengt de wielen van de auto in beweging door middel van tandwielen. Deze tandwielen zitten in de versnellingsbak en zijn uiteraard van groot...

De cardanas vormt bij achterwielenaandrijving de verbinding tussen versnellingsbak en differentieel. Soms is deze as gedeeld uitgevoerd waardoor een tussenlanger noodzakelijk is. Om trillingen te...

Over BMW

Het bedrijf vierde op 7 maart 2016 haar 100-ste verjaardag en werd opgericht in 1916. In 1912 richt de duitse ingenieur Karl Friedrich Rapp een vliegtuigmotorenfabriek op onder de naam Rapp Motorenwerke Gmbh. Het fabriek werd in de Beierse Stad München gevestigd. In 1916 neemt Gustav Otto het bedrijf over van Karl Rapp en voegt het samen met zijn eigen bedrijf genaamd Aerowerke Gustav Otto. Waarna de fusie heeft geleid tot het ontstaan van het nieuwe bedrijf onder de naam Bayerische Flugzeug Werke. Dit bedrijf wordt ook aangemerkt als het begin van BMW. In 1918 veranderde de naam ook in Bayerische Motoren Werke (BMW). Na de Eerste Wereldoorlog stapte BMW over op spoorweg remmen omdat het in Duitsland verboden werd om nog vliegtuigen te produceren. In 1928 nam BMW het bedrijf Eisenbach en hield zich sindsdien ook bezig met de autoproductie. Eerst alleen de dixie en de austin en vanaf 1933 werden de eigen unieke modellen van BMW gebouwd. BMW was tijdens de tweede wereldoorlog onontbeerlijk voor de duitse strijdkrachten met de levering van vliegtuigmotoren, motorfietsen en allerlei andere voertuigen. Tegen het einde van de tweede wereldoorlog kregen de BMW fabrieken het dan ook zwaar te verduren. De wederopbouw werd na de oorlog gemaakt met de populaire BMW motorfietsen en de bouw van een kleine auto met drie wielen, de BMW Isetta. In de autoproductie maakte BMW in 1961 een doorbraak met de BMW 1500 en vervolgens in 1977 met de achterwiel aangedreven 323i. Sindsdien werd de achterwielaandrijving de kenmerk van alle BMW-modellen. In 1985 werd de All-Wheel Drive geïntroduceerd en in 2003 de intelligente All-Wheel Drive systeem. De xDrive werd eerst toegepast op de BMW SUV's en vervolgens ook steeds meer op alle andere modellen. BMW heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een bekend en niet weg te denken Wereldmerk. Deze holding heeft zichzelf sterk uitgebreid met het dochtermerk Mini. Daarnaast is BMW in bezit van de Rolls-Royce merkrechten en mag daarom ook modellen uitbrengen ondanks dat Volkswagen de naam en logo in eigendom heeft. "Plezier door rijden" is waar BMW voor pleit en zorgt hiervoor met verscheidene exclusieve modellen. zowel in uiterlijk, gevoel als het eigen geluid van elke BMW motor.

In 3 stappen uw Koppeling vervangen geregeld voor uw BMW

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw BMW ‌‌Koppeling vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

9.5 uit 3228 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

€7,50

Winterbanden wisselen voor € 7,50 per band

€ 7,50 per band
Veilig rijden in de winter
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke