Audi koppeling vervangen

Bekijk de kosten voor de koppeling vervangen van uw Audi

20%

Korting

382,- Vanaf prijs:

318,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een Audi koppeling vervangen?

Koppeling vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 4 en 8 uur

Wat houd mijn koppeling in?

De koppeling is een mechanische verbinding tussen het vliegwiel, die aan de motorkant zit, en een as die gekoppeld zit aan de versnellingsbak (ook wel prise-as genoemd). Alle delen die hiertussen zitten (zoals de koppelingsplaat, de drukgroep en het koppelingslager) behoren tot de koppeling.


Koppeling vervangen Audi

382,- Vanaf prijs:

318,-

Nieuwe koppeling voor uw auto

6 maanden garantie

Soepel schakelen

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Koppeling vervangen

Hoe controleer ik of de koppeling van mijn Audi versleten is en wat zijn de kosten?


• Start uw auto
• Zet de auto stevig op de handrem
• Zorg dat de auto in zijn 3e versnelling staat.
• Laat de koppeling opkomen


1) Slaat vrijwel direct af, dan is de koppeling nog in goede staat.


2) Slaat vrij laat of helemaal niet af, dan is de koppeling aan vervanging toe.


3) Weet je niet zeker of het goed ging in zijn 3, herhaal dan dezelfde stappen in de 4e versnelling.


Veelgestelde vragen over een Audi koppeling vervangen

Waarom moet ik mijn koppeling vervangen?

Moeite met schakelen? Een slippende koppeling of zelfs een branderige lucht bij het optrekken? Ja, ook de koppeling van uw Audi heeft de nodige slijtage ondergaan en is blijkbaar aan vervanging toe. Ernstige slijtage kan zich bij 100.000 tot 150.000 al voordoen, afhankelijk van uw eigen rijstijl. Om vermogen op de wielen van de Audi over te brengen maakt de koppeling een mechanische verbinding met de versnellingsbak. De koppeling is duidelijk een belangrijk onderdeel van de Audi die bestaat uit een aantal onderdelen. Het is dan ook van belang te achterhalen waar het slijtage zich onderhevig heeft gemaakt zodat het probleem verholpen kan worden en uw weer snel rijplezier kunt hebben met uw Audi .


Wat is een koppeling?

De koppeling is een mechanische verbinding tussen het vliegwiel, die aan de motorkant zit, en een as die gekoppeld zit aan de versnellingsbak (ook wel prise-as genoemd). Alle delen die hiertussen zitten (zoals de koppelingsplaat, drukgroep en het koppelingslager) behoren tot de koppeling.


Wanneer moet een koppeling vervangen worden voor uw Audi ?

Er zijn verschillende aanwijzingen voor het vervangen van uw koppeling. Het kan zijn dat uw koppeling gaat slippen omdat de mechanische verbinding tussen de motor en de versnellingsbak slechter wordt. Het kan ook zijn dat de motor veel meer toeren maakt bij het optrekken terwijl de versnelling van de auto bij het optrekken juist verzwakt. Een andere mogelijkheid is dat de auto simpelweg verslechterd bij het schakelen. Ook de koppelingspedaal kan zwaarder worden en of hoger komen te zitten. Soms komt het zelfs voor dat uw een branderig luchtje ruikt bij het optrekken. Dit wordt wel eens een verbrande koppeling of koppelingsplaten genoemd. Dit zijn allemaal aanwijzingen van een versleten koppeling. Over het algemeen is een koppeling tussen de 150.000 en 250.000 kilometer wel toe aan vervanging. Dit verschilt natuurlijk per type Audi en de rijstijl van elke bestuurder. Bij het vervangen van de koppeling wordt net als bij het vervangen van de distributieriem ook vaak de transmissieolie vervangen. Een aantal veelvoorkomende bijkomstige reparaties zijn de vervanging van het vliegwiel, de krukas ringen, aandrijfas keringen en de hydraulische druklager. Daar wordt altijd naar gekeken en indien nodig ook vervangen in overleg. Schakelproblemen worden over het algemeen veroorzaakt door verkeerd ontkoppelen of een probleem in de versnellingsbak zelf. Meestal gaat het hierbij dan ook om een defecte drukgroep.


Wat zijn de kosten van een koppeling vervangen voor Audi ?

Het is altijd verstandig om bij het vervangen van de koppeling meteen alle onderdelen te vervangen. Dit valt over het algemeen voordeliger uit op langere termijn omdat u extra onnodige arbeidskosten vermijdt bij een volgend defect van een onderdeel van de koppeling van uw Audi . Tenzij u anders vraagt zal de garage dan ook aanraden om de complete koppelingsset te vervangen. De bijkomstige vervanging van een vliegwiel, krukas ringen, aandrijfas keringen of de hydraulische druklager kan voor een aanzienlijke meerprijs zorgen. Zeker als het gaat om de vliegwiel. Voorheen bestond het vliegwiel uit één geheel. De metalen schijf bestaat tegenwoordig bij de meerderheid van de dieselmotoren en steeds vaker ook bij de benzinemotoren, uit verschillende delen. Dit wordt een 2-massavliegwiel of 2-delig vliegwiel genoemd. Het vervangen van een koppeling kan aardig wat tijd in beslag nemen. De onderdelen en de arbeidstijden verschillen per type Audi enorm. Het is dan ook lastig een inschatting te maken voor het vervangen van een koppeling van een bepaalde Audi . Uiteraard kunt u ook, net als voor de distributieriem, koppakking of een dynamo en andere grote reparaties, zeker een vrijblijvende offerte opvragen bij ServiceRight via de mail, de chat of telefonisch bij de klantenservice op 0882222 000 en van de tijdelijke 20% korting genieten.


Kan ik de koppeling zelf vervangen voor Audi ?

Natuurlijk kunt u zelf inschatten of u capabel genoeg bent om een dergelijke klus uit te voeren. Houd er wel rekening mee dat de koppeling zoals bekend, zelf uit verschillende onderdelen bestaat en daarnaast ook veel komt kijken bij het vervangen van een koppeling. Zo heb je namelijk ook te maken met mogelijk bijkomende onderdelen die dienen te worden vervangen. Dit maakt vanzelfsprekend ook dat u zeker verstand van zaken moet hebben om zo een koppeling te kunnen vervangen en ook voorbereid moet zijn op eventuele vervolg handelingen die moeten worden verricht. Niet te spreken over de middelen die nodig zijn voor de gehele klus.


Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

De motor brengt de wielen van de auto in beweging door middel van tandwielen. Deze tandwielen zitten in de versnellingsbak en zijn uiteraard van groot...

De cardanas vormt bij achterwielenaandrijving de verbinding tussen versnellingsbak en differentieel. Soms is deze as gedeeld uitgevoerd waardoor een tussenlanger noodzakelijk is. Om trillingen te...

Over Audi

Audi streeft ernaar de beste technologieën op de verwachtingen van de klant af te stemmen. Vandaar ook de slogan "voorsprong door techniek". De duitse automerk Audi produceert sinds 1909 al innoverende, kwalitatieve en sportieve auto's. In 1909 richtte August Horch een eigen autofabriek. Audi ontstond uit een samenwerking van Horch, DKW, Audi en Wanderer. De logo met de vier aangesloten ringen is hier symbool voor. In 1965 werd ook deze holding overgenomen door Volkswagen. Als gevolg hiervan werden in de loop der jaren de audi 50, 60 en 80 geproduceerd. De Audi 50 werd ook als Volkswagen polo op de markt gebracht evenals de volkswagen passat die resulteerde op basis van de audi 80. Tot de dag van vandaag behoort Audi nog tot de Volkswagen AG. Ook Seat en Lamborghini zijn samen met porsche aangesloten zusterbedrijven. In 1989 doet Audi haar status en ambitie eer aan door het ontwikkelen van TDI (Turbodiesel Direct Injection). Deze motorsysteem houdt in dat de brandstof bij elke cilinder door een individuele pomp in de cilinder wordt gespoten. In 1980 presenteerde Audi de succesvolle vierwielaandrijving. Er volgden nog meer innoverende technologieën. De multitronic, tiptronic en S tronic zijn daar voorbeelden van die het mogelijk maakten om zowel handmatig als automatisch te schakelen. In 2008 won de Audi "space frame" de prijs voor uitvinder van het jaar. Daarnaast ontwikkelde audi de milieuvriendelijke autolak-spuit procedé. In 1983 richtte Audi dochtermaatschappij Quattro Gmbh op die zich bezighoudt met accessoires van Audi. Quattro produceert sinds 1996 ook sportieve getunede audi-modellen waaronder de RS- modellen.

In 3 stappen uw Koppeling vervangen geregeld voor uw Audi

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Audi ‌‌Koppeling vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

9.5 uit 3157 klantenbeoordelingen

Acties bij ServiceRight Auto’s

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
BOVAG garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke