V-snaar (multiriem) vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de V-snaar van uw auto

20%

Korting

102,- Vanaf prijs

85,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een V-snaar vervangen?

V-Snaar vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1.5 uur

Een V-snaar is verantwoordelijk voor de aandrijving van de dynamo, waterpomp, airco pomp en/of stuurbekrachtiging. Bij nieuwere auto’s wordt er vaak gesproken over een multiriem. In principe is dit een moderne versie van de V-snaar. 

V-snaar (multiriem) vervangen

102,- Vanaf prijs:

85,-

Nieuwe V-snaar

6 maanden BOVAG garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

V-Snaar vervangen

De multiriem is alleen breder, platter en heeft geen ribbeltjes. Eens in de zoveel tijd moet een V-snaar of een multiriem vervangen worden. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een versleten geleider of dynamo, een hoge luchtvochtigheid of een v-snaar die wegens ouderdom aan vernieuwing toe is.

Veelgestelde vragen over een V-snaar vervangen

Wat is een v-snaar?

Voor de lezers die het niet weten: een v-snaar zit aan de voorkant of aan de zijkant van het motorblok. Deze riem zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de dynamo aangedreven wordt. Bij moderne auto’s is de v-snaar ook verantwoordelijk voor de aandrijving van de stuurbekrachtigingspomp en de aircopomp. De v-snaar of multiriem is constant in beweging en dus gevoelig voor slijtage. Als de riem te slap wordt, heeft het te weinig kracht om de dynamo, waterpomp, stuurbekrachtiging en de airco aan te drijven.

Wanneer moet je een v-snaar laten vervangen?

Het is belangrijk dat de v-snaar of de multiriem vervangen wordt wanneer deze slap is geworden of een piepend geluid maakt. De dealer kan het best beoordelen wanneer een v-snaar of multiriem preventief vervangen moet worden. Zeker tijdens een APK keuring wordt een v-snaar regelmatig vervangen. Het kan ook zeker geen kwaad om regelmatig de spanning van de v-snaar te controleren. Dit kun je namelijk eenvoudig zelf doen. Druk de riem een centimeter in en je komt er direct achter hoe het met de spanning van de riem zit. Constateer je scheurtjes of rafeltjes in de riem? Dan is het belangrijk dat je de v-snaar direct laat vervangen. Het is mogelijk om een v-snaar zelf te vervangen, maar enige handigheid is dan wel een vereiste. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat een de v-snaar op de juiste manier geïnstalleerd wordt, is het beter om dit uit te besteden. Heb je een moderne auto dan raden we af het zelf te doen. Een multiriem drijft meerdere onderdelen in een auto aan, waardoor deze lastiger is om te vervangen.

Wat zijn de kosten van een v-snaar vervangen?

Het blijft lastig om de kosten voor vervanging van een v-snaar in te schatten. Dit verschilt per auto en per dealer. Er zijn verschillende soorten auto’s die gebruik maken van andere v-snaren of multiriemen. De prijzen hiervoor verschillen. Daarbij zal de ene dealer er langer mee bezig zijn dan een andere dealer. Informeer van te voren hoe hoog de kosten zullen zijn. De prijzen voor een multiriem of een v-snaar starten vanaf € 40 en het duurt gemiddeld een half uur tot anderhalf uur om deze te installeren. Het totale bedrag zal dus uitvallen tussen de 80 en 100 euro. Heb je vragen? Neem contact met ons op en wij doen ons best om jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Ook kunnen we jou helpen met het vinden van een geschikte autogarage in de buurt.

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

V-snaar vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw V-snaar (multiriem) vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw V-snaar (multiriem) vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke