Roetfilter vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van uw roetfilter

20%

Korting

597,60 Vanaf prijs

498,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een roetfilter vervangen?

Roetfilter vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 2.5 en 5 uur

Om ervoor te zorgen dat de uitlaatgassen van dieselmotoren aan de Europese emissie eisen voldoen zijn zij voorzien van een roetfilter. De filter zorgt ervoor dat de kleine deeltjes roet die vrij komen bij de verbranding worden opgevangen in het uitlaatsysteem waar het roetfilter is gevestigd. Een dieselmotor laat heel veel kleine deeltjes roet vrij bij de verbranding. Deze kleine roetdeeltjes worden vervolgens in het roetfilter opgevangen maar een roetfilter kan niet al deze deeltjes blijven opslaan.

Roetfilter vervangen

597,60 Vanaf prijs:

498,-

Nieuwe roetfilter voor uw auto

6 maanden BOVAG garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Roetfilter vervangen

Door te regenereren wordt de roetfilter geleegd om nieuwe roetdeeltjes op te vangen en tijdelijk op te slaan. Het proces van regenereren verloopt als volgt; een drukverschil sensor doet metingen voor en nadat de uitlaatgassen bij het roetfilter terechtkomen om er vervolgens voor te zorgen dat middels elektronica de uitlaatgassen in het roetfilter worden verbrand. Alle roetdeeltjes worden op hoge temperatuur verbrand en veranderen in as die wel door het filter kan.

Veelgestelde vragen over een roetfilter vervangen

Wat zijn de kosten om een roetfilter te vervangen?

Een roetfilter kan na een bepaald aantal kilometers verstopt raken of stuk gaan. Het is soms ook niet duidelijk hoe het komt dat een roetfilter stuk of verstopt is. Als u vooral kleine ritten maakt binnen het centrum en niet vaak de snelweg op gaat dan kan het zijn dat het roetfilter daardoor bijvoorbeeld verstopt raakt. Omdat u dan geen lange ritten maakt wordt de temperatuur niet hoog genoeg om het roet in het roetfilter te verbranden en tot as te vormen. Als een expert bijvoorbeeld na een afkeuring bij de APK keuring, heeft bepaald dat het roetfilter dient te worden vervangen dan moet er nog worden besloten of er een mogelijkheid is om het roetfilter te reinigen of te vervangen. Het verschil in de kosten kan enorm verschillen. Uiteraard zullen de kosten daarnaast worden bepaald aan de hand van uw type auto en het filter dat daarin past. Vraag gerust een geheel vrijblijvende offerte aan voor uw auto via info@serviceright-autos.nl of bel snel met onze klantenservice op 088 2222 000.

Is het verplicht om een roetfilter te vervangen?

Het roetfilter zorgt voor een beter milieu en is tevens een stuk beter voor onze gezondheid. Het is niet altijd noodzakelijk om het roetfilter te laten vervangen, een andere optie is om het te laten reinigen. Het reinigen heeft een aantal voordelen om te overwegen als uw roetfilter verstopt is. Een van onze specialisten zal eerst moeten bepalen of dit wel een optie is.

Wanneer moet je een roetfilter laten vervangen?

Een roetfilter gaat over het algemeen zo een 150.000 tot 200.000 kilometer mee en gaat uiteindelijk stuk of raakt verstopt. Als het roetfilter van uw auto verstopt is dan merkt u dat aan het verminderde vermogen van uw auto en een verhoogde brandstofverbruik. Bij sommige auto’s gaat er een lampje branden op het dashboard zodra uw roetfilter verstopt is. De auto kan ook gaan roken en stinken. In sommige gevallen gaat de auto zelfs schokken, stotteren of een brommend geluid maken. Daarnaast kan de auto in noodloop gaan of het oliepeil kan gaan stijgen. Er zijn dus verschillende aanwijzingen van een verstopte roetfilter en het kan veel problemen met zich meebrengen. Als uw roetfilter verstopt zit dan zijn er twee oplossingen mogelijk. U kunt ervoor kiezen om het roetfilter te laten vervangen of eventueel te laten reinigen. Als het mogelijk is om het roetfilter te laten reinigen dan zijn daar vaak wel een aantal voordelen aan verbonden. Het is vaak een stuk sneller en voordeliger om het roetfilter te laten reinigen. Het reinigen zorgt er weer voor dat het roetfilter makkelijk ongeveer 100.000 kilometer goed functioneert.

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

Alle onderdelen aan de auto slijten en kunnen op een gegeven moment kapotgaan. In sommige gevallen is het bijzonder lastig om erachter te komen dat...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Roetfilter vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Roetfilter vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Roetfilter vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke