Fuseekogel vervangen

Bekijk de kosten voor het vervangen van de fuseekogel van uw auto

20%

Korting

139,20 Vanaf prijs

116,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een fuseekogel vervangen?

Fuseekogel vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1.5 uur

Een kapotte fuseekogel moet worden vervangen wanneer als gevolg van slijtage, speling ontstaat tussen de kogel en de fusee. Dit is soms te horen als de fuseekogel een krakend geluid maakt bij in of uit veren. Een knik in het stuur bij het insturen is ook een herkenbaar symptoom van een versleten fuseekogel. Toch blijft het lastig in te schatten of een fuseekogel aan vervanging toe is.

Fuseekogel vervangen

139,20 Vanaf prijs:

116,-

6 maanden BOVAG garantie

Nieuwe fuseekogel voor uw auto

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Fuseekogel vervangen

De beste manier om dit te controleren is op de brug of doormiddel van een krik. Als de auto wordt opgehesen is de speling tussen fuseestuk en draagarm makkelijker zichtbaar. Een expert kan door een kijkje te nemen en eventueel een testje uit te voeren, vaststellen of de fuseekogel dient te worden vervangen. Het kan ook zijn dat de fuseekogel hoes lekt of scheurt. Dit houdt in dat er alsnog vuil bij de fuseekogel komt waardoor die sneller gaat slijten. Een gescheurde hoes kan dan ook reden genoeg zijn om de fuseekogel te moeten vervangen.

Veelgestelde vragen over een fuseekogel vervangen

Wat zijn de kosten om een fuseekogel te vervangen?

Als u op tijd bent met het vervangen van een fuseekogel kunnen de kosten in verhouding erg meevallen. Rijden met een kapotte fuseekogel kan voor ernstige schade zorgen aan de gekoppelde onderdelen waardoor de kosten erg hoog kunnen oplopen. Maar het vervangen van de fuseekogel is niet voor niets een eis. Het is namelijk levensgevaarlijk om te blijven rijden met een kapotte of versleten fuseekogel. Als er te veel speling ontstaat tijdens het rijden kan de kogel afbreken van het fusee waarna u de macht over het stuur kwijt raakt met alle gevolgen van dien. Laat een van onze experts controleren en vaststellen of het gehele fuseekogel dient te worden vervangen. U krijgt vervolgens meteen een kostenplaatje mee voor de nodige reparatie. Vraag indien u op de hoogte bent van de schade meteen een offerte aan, uiteraard kosteloos en geheel vrijblijvend. Neem snel contact op met onze klantenservice via 088 2222 000 of mail naar info@serviceright-autos.nl.

Wat is een fuseekogel?

De fuseekogel zit tussen de draagarm en het fuseestuk waar die voor de beweegbare verbinding zorgt. De fuseekogel vangt de draagarm op bij het in en uitveren en de draaiende beweging die wordt gemaakt bij het sturen. Om de fuseestuk met de draagarmen te verbinden wordt 1 of meerdere fuseekogels gebruikt. Het verschil hierin hangt af van de wielophanging die bij het desbetreffende auto is toegepast. Meestal gaat het om 1 fuseestuk die met 1 kogel verbonden is met de draagarm. De fuseekogel is voorzien van een rubber hoes om de vet vast te houden die de kogel smeert en tegen viezigheid/vuil en vocht beschermt. De vet die de hoes vast houdt is van groot belang tegen slijtage en de goede conditie tijdens de levensduur van de fuseekogel. Doordat het vet een laag vormt tussen de kogel en de fuseekogel ontstaat een scheiding met een goede wrijving die vermijdt dat de 2 metalen delen niet in contact komen. Dit contact zou voor ernstige schade zorgen aan beide delen. De fuseekogel wordt wel eens vergeleken met de menselijke gewrichten, denk hierbij aan de schoudergewricht die in een kom draait. De fuseekogel heeft de functie om voor veel bewegingsvrijheid te zorgen waarbij zware krachten worden opgevangen. Een niet te missen onderdeel die weliswaar aan slijtage onderhevig is.

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

De kogelgewrichten zijn een onderdeel van de voorwielophanging van een auto. De voorwielophanging is een complex geheel van schakels, verbindingen, bussen en lagers waarmee uw...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Fuseekogel vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Fuseekogel vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Fuseekogel vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke