Dynamo vervangen Oldsmobile

Bekijk de kosten voor een dynamo vervangen van uw Oldsmobile

20%

Korting

357,60 Vanaf prijs

298,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een dynamo vervangen voor Oldsmobile?

Dynamo vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 1.5 en 3 uur

Wanneer moet ik de dynamo vervangen?

Een dynamo laadt de accu op. Deze wordt via de v-snaar of een Multi-V-riem door de motor aangedreven. De dynamo moet worden vervangen als deze geen voldoende stroom meer levert voor het opladen van de accu.


Dynamo vervangen Oldsmobile

357,60 Vanaf prijs:

298,-

Nieuwe dynamo voor uw auto

6 maanden garantie

Inclusief arbeid

Inclusief milieutoeslag

Inclusief BTW

Dynamo vervangen

Hoe controleer ik of de accu van mijn auto aan vervanging toe is?

Bekijk in het dashboard van u auto of er een lampje brandt die aangeeft dat de dynamo moet worden vervangen. Geeft het dashboard niets aan, dan kunt u testen of de ruitenwissers langzamer werken dan normaal, je lichten zwakker schijnen en of de accu leeg loopt waardoor de auto mogelijk niet meer zal starten.


Dynamo vervangen voor Oldsmobile modellen

Veelgestelde vragen over een dynamo vervangen voor uw Oldsmobile

Wat gebeurt er als mijn dynamo niet tijdig wordt vervangen?

De dynamo is een van de belangrijkste onderdelen van de Oldsmobile . Uw dynamo zorgt er namelijk voor dat alle elektrische onderdelen van de Oldsmobile genoeg stroom krijgen om te doen wat zij moeten doen. De dynamo laadt daarnaast tijdens het rijden ook de accu op, zodat deze genoeg stroom heeft om de Oldsmobile de volgende keer te kunnen starten. Is de accu opgeladen, dan sluit de dynamo de toevoer van stroom naar de accu af en levert deze alleen nog stroom aan de Oldsmobile . Wanneer uw dynamo niet op tijd vervangen wordt, betekent dit automatisch dat de onderdelen in uw Oldsmobile niet genoeg spanning geleverd krijgen. Uw verlichting wordt zwakker, de radio werkt niet naar behoren en de ruitenwissers gaan langzamer heen en weer. Hebt u dit te laat door, dan komt er een indicator die onmisbaar is: uw auto start niet meer. De accu is dan volledig leeg en omdat deze niet meer opgeladen wordt door de dynamo, is er niet genoeg stroom om de auto te starten.


Waarom moet ik de dynamo van mijn Oldsmobile vervangen?

De dynamo is een onderdeel dat veel werk verzet. Het wordt aangedreven door een V-snaar of multiriem en zorgt voor spanning tijdens het rijden. Hoewel een dynamo vaak jaren mee zal gaan, komt er een moment waarop de levensduur van de dynamo opgebruikt is en deze vervangen moet worden. Wacht u hier niet te lang mee. Op het moment dat u het idee hebt dat de dynamo niet meer naar behoren werkt, is het tijd om een afspraak te maken bij ons. Rijdt u toch door, dan hebt u de kans dat u ergens stil komt te staan omdat de accu leeg is. En dat gebeurt altijd op de momenten dat u het echt niet kunt hebben – en er niemand in de buurt is met startkabels uiteraard. Het vervangen van de dynamo is overigens iets dat we niet aanraden om zelf te doen. De werking van de dynamo is essentieel, net als de werking van de riem die de dynamo aandrijft. We raden sterk aan om dit werk te laten doen door de professionals die direct kunnen kijken hoe het gesteld is met de overige onderdelen die hiermee verbonden zijn, zoals de accu van uw auto. Overigens is het soms niet eens nodig om de dynamo te vervangen: het opnieuw spannen van de riem kan het euvel in sommige gevallen ook verhelpen. Ook hier helpen we u graag bij.


Zijn er verschillende soorten dynamo’s voor Oldsmobile ?

Er zijn verschillende soorten dynamo’s. Vooral in de oudere Oldsmobile werden gelijkstroomdynamo’s gebruikt die op basis van gelijkstroom werkten. De moderne Oldsmobile zijn echter uitgerust met dynamo’s die op wisselstroom werken. Maar daar is niet alles mee gezegd. Alle verschillende Oldsmobile modellen hebben verschillende dynamo’s die ook lang niet altijd dezelfde vorm hebben. Dit onderdeel wordt namelijk vaak weggewerkt op een lastig te bereiken plek omdat dit onderdeel technisch gezien minder vaak kapotgaat én aangedreven moet worden door een snaar waarmee de mogelijkheden direct beperkt zijn. Het is van groot belang dat u een dynamo in de Oldsmobile laat zetten die geschikt is voor het type Oldsmobile dat u hebt. We helpen u hier graag bij verder en hebben tal van leveranciers waardoor we altijd de geschikte onderdelen kunnen vinden voor uw Oldsmobile . Een laatste verschil is het verschil tussen nieuwe en gereviseerde dynamo’s. Gereviseerde dynamo’s zijn dynamo’s die voorzien zijn van nieuwe onderdelen maar die deels ook uit oudere dynamo’s bestaan. Beide varianten hebben uiteraard hun voordelen en nadelen.


Wat zijn de kosten om een dynamo te vervangen voor Oldsmobile ?

Een dynamo vervangen begint bij een prijs rond de € 200. Dit heeft meer te maken met de arbeid dan de prijs van een dynamo zelf. Zoals we eerder al schreven, is de dynamo vaak moeilijk bereikbaar. Deze wordt daarnaast aangedreven door een riem of snaar, waardoor er altijd meer werk bij komt kijken omdat er voorzichtig en vaak omslachtig gewerkt moet worden. De prijs voor het vervangen van de dynamo is dus niet alleen afhankelijk van de prijs van uw dynamo, het heeft meer te maken met de plek waar uw dynamo gemonteerd is en hoe toegankelijk deze is. Gezien de aard van de klus en het feit dat de riem vrijgemaakt moet worden, kan het verstandig zijn om met de monteur te overleggen over de exacte mogelijkheden. Het vervangen van de riem is op zich een dure klus, net als het vervangen van de dynamo – maar u kunt flink wat geld besparen door deze klussen te combineren binnen één afspraak. Neemt u contact op met ons voor meer informatie en de mogelijkheden voor uw auto.


Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

De auto is een geweldig vervoersmiddel en u kunt altijd rekenen op uw favoriete Volkswagen, Audi, Peugeot, Nissan of een van de vele andere automerken...

Over Oldsmobile

In 3 stappen uw Dynamo vervangen geregeld voor uw Oldsmobile

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Oldsmobile Dynamo vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke