Distributieketting vervangen in Rotterdam

Bekijk de kosten voor het vervangen van de distributieketting van uw auto in Rotterdam

20%

Korting

459,- Vanaf prijs:

383,-

Weet ik niet.

Gratis haal- en brengservice

6 maanden garantie

Vaste voordeelprijs

Wat wordt er gedaan bij het vervangen van een distributieketting in Rotterdam?

Distributieketting vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 3 uur en 30 minuten

Een distributieketting of -riem drijft de nokkenas aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. Deze riem wordt vaak verward met een multiriem of een v-snaar die de dynamo, waterpomp, aircopomp en stuurbekrachtiging aandrijven. Het grote verschil is dat je de multiriem van de buitenkant van de motor kunt zien en de distributieketting niet.

Distributieketting vervangen in Rotterdam

459,- Vanaf prijs:

383,-

Nieuwe distributieketting

6 maanden garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Distributieketting vervangen

Deze ketting is gemaakt van een sterk materiaal aangezien het in staat moet zijn om een hoge trekkracht op te kunnen vangen. Daarom is een distributieketting gemaakt van een sterk soort rubber of kunststof. Bovenop de riem zie je tanden waarmee slippen voorkomen wordt.

Veelgestelde vragen over het vervangen van een distributieketting in Rotterdam

Wat is het verschil tussen een distributieriem en distributieketting?


Ondanks dat een distributieriem en ketting dezelfde functie hebben, zit er toch verschil in de werking. Bij een distributieriem heb je intervallen voor controle en vervanging. Dit gebeurt automatisch naar een bepaald aantal kilometers of een bepaald aantal jaren. Het voordeel van een distributieketting is dat deze duurzamer is en langer mee gaat. Het nadeel van een ketting is dat de niet preventief vervangen of gecontroleerd wordt, waardoor deze altijd kan breken. De motoren in moderne auto’s worden steeds compacter en dus ingewikkelder, en dus gaan distributiekettingen uit oude auto’s vaak langer mee.


Wanneer moet je een distributieketting laten vervangen?


Het is belangrijk dat je een distributieketting tijdig vervangt. Doe je dit niet dan kan dit grote gevolgen hebben voor de motor. Het vervangen van een distributieriem of een ketting is een stuk goedkoper dan de reparatie aan je motor die volgt wanneer je deze niet tijdig vervangen hebt. De levensduur van een distributieketting hangt van verschillende factoren af, zoals weersomstandigheden, gebruiksomstandigheden, onderhoud en de spanning van de riem. Vaak wordt er gevraagd bij welke kilometer afstand de distributieketting vervangen moet worden. Op deze vraag is helaas geen duidelijk antwoord te geven, aangezien dit verschilt per auto. We raden je in dit geval aan om contact op te nemen met de dealer van de auto in Rotterdam. Is de distributieriem al geknapt dan is het belangrijk dat je niet meer verder rijdt en er direct een nieuwe in laat plaatsen in Rotterdam.


Wat zijn de kosten om een distributieketting te vervangen?


De kosten om een distributiekanaal te vervangen in Rotterdam verschillen nogal. Heb je een moderne auto dan ben je vaak meer euro’s kwijt dan wanneer je gebruik maakt van een oudere auto. Daarbij kun je weer kiezen uit gebruikte en nieuwe onderdelen. Zorg er bij gebruikte onderdelen wel voor dat je deze laat testen, zodat je zeker weet dat deze in een goede conditie verkeren. Daarbij heeft de ene dealer meer tijd nodig om een distributieriem te installeren dan de ander. Ken je iemand die handig is of heb je zelf verstand van auto’s dan kun je de distributieketting of riem zelf vervangen. Heb je geen ervaring met auto’s en weet je er weinig vanaf? Dan raden we jou aan om de vervanging van een distributieriem uit te besteden aan een autogarage in Rotterdam of een kennis/vriend die veel verstand heeft van auto’s.


Over Rotterdam

Rotterdam is de 2e bekendste stad van Nederland. Dit is de hoofdstad van Zuid-Holland. De stad staat ook bekend om de grootste haven van Nederland. Daarnaast bevindt zich in deze stad ook veel ServiceRight garages.

Gerelateerde diensten

Wanneer moet ik mijn auto distributieriem vervangen? Wanneer de distributieriem van uw auto niet op tijd vervangen wordt, kan deze knappen, waardoor de motor vastloopt...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

In 3 stappen uw Distributieketting vervangen geregeld in Rotterdam

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s in Rotterdam voor uw Distributieketting vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

€7,50

Winterbanden wisselen voor € 7,50 per band

€ 7,50 per band
Veilig rijden in de winter
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke