Land Rover distributieketting vervangen

Bekijk de kosten voor een distributieketting vervangen van uw Land Rover

20%

Korting

459,- Vanaf prijs:

383,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een distributieketting vervangen voor Land Rover?

Distributieketting vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 3 uur en 30 minuten

Een distributieketting of -riem drijft de nokkenas aan die vervolgens weer de in en uitlaat kleppen bedienen. Deze riem wordt vaak verward met een multiriem of een v-snaar die de dynamo, waterpomp, aircopomp en stuurbekrachtiging aandrijven. Het grote verschil is dat je de multiriem van de buitenkant van de motor kunt zien en de distributieketting niet.


Distributieketting vervangen Land Rover

459,- Vanaf prijs:

383,-

Nieuwe distributieketting

6 maanden garantie

Inclusief arbeid

Inclusief BTW

Distributieketting vervangen

Deze ketting is gemaakt van een sterk materiaal aangezien het in staat moet zijn om een hoge trekkracht op te kunnen vangen. Daarom is een distributieketting gemaakt van een sterk soort rubber of kunststof. Bovenop de riem zie je tanden waarmee slippen voorkomen wordt.


Veelgestelde vragen over een distributieriem vervangen voor Land Rover

Wat is het verschil tussen een distributieriem en distributieketting?

Ondanks dat een distributieriem en ketting dezelfde functie hebben, zit er toch verschil in de werking. Bij een distributieriem heb je intervallen voor controle en vervanging. Dit gebeurd automatisch naar een bepaald aantal kilometers of een bepaald aantal jaren. Het voordeel van een distributieketting is dat deze duurzamer is en langer mee gaat. Het nadeel van een ketting is dat de niet preventief vervangen of gecontroleerd wordt, waardoor deze altijd kan breken. De motoren in een moderne Land Rover worden steeds compacter en dus ingewikkelder, en dus gaan distributiekettingen uit oude auto’s vaak langer mee.


Wanneer moet je een distributieketting laten vervangen voor een Land Rover ?

Het is belangrijk dat je een distributieketting tijdig vervangt. Doe je dit niet dan kan dit grote gevolgen hebben voor de motor. Het vervangen van een distributieriem of een ketting is een stuk goedkoper dan de reparatie aan je motor die volgt wanneer je deze niet tijdig vervangen hebt. De levensduur van een distributieketting hangt van verschillende factoren af, zoals weersomstandigheden, gebruiksomstandigheden, onderhoud en de spanning van de riem. Vaak wordt er gevraagd bij welke kilometer afstand de distributieketting vervangen moet worden. Op deze vraag is helaas geen duidelijk antwoord te geven, aangezien dit verschilt per Land Rover . We raden je in dit geval aan om contact op te nemen met de dealer van de Land Rover . Is de distributieriem al geknapt dan is het belangrijk dat je niet meer verder rijdt en er direct een nieuwe in laat plaatsen.


Wat zijn de kosten om een distributieketting te vervangen voor een Land Rover ?

De kosten om een distributiekanaal te vervangen verschillen nogal. Heb je een moderne Land Rover dan ben je vaak meer euro’s kwijt dan wanneer je gebruik maakt van een oudere Land Rover . Daarbij kun je weer kiezen uit gebruikte en nieuwe onderdelen. Zorg er bij gebruikte onderdelen wel voor dat je deze laat testen, zodat je zeker weet dat deze in een goede conditie verkeren. Daarbij heeft de ene dealer meer tijd nodig om een distributieriem te installeren dan de ander. Ken je iemand die handig is of heb je zelf verstand van Land Rover dan kun je de distributieketting of riem zelf vervangen. Heb je geen ervaring met Land Rover en weet je er weinig vanaf dan raden we jou aan om de vervanging van een distributieriem uit te besteden aan een autogarage of een kennis/vriend die veel verstand heeft van Land Rover .


Gerelateerde diensten

Wanneer moet ik mijn auto distributieriem vervangen? Wanneer de distributieriem van uw auto niet op tijd vervangen wordt, kan deze knappen, waardoor de motor vastloopt...

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Gerelateerde blogs

Bent u op zoek naar of uw auto een distributieriem of distributieketting nodig heeft? Bekijk in het onderstaande tabel om te zien of uw auto...

Over Land Rover

Land Rover is het oudste terreinwagenmerk ter wereld op de Amerikaanse Willys Jeep na. Land Rover ontleent zijn naam aan de verwachting dat hij veel op het land gebruikt zou worden. De eerste brochure die had de titel "The Land Rover for the farmer, the countryman and general industrial use".

In 3 stappen uw Distributieketting vervangen geregeld voor uw Land Rover

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto’s voor uw Land Rover ‌‌Distributieketting vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. FOCWA & RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft ten alle tijden gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight Auto's

9.5 uit 3228 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto’s

€7,50

Winterbanden wisselen voor € 7,50 per band

€ 7,50 per band
Veilig rijden in de winter
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

€29,50

APK NU tijdelijk voor € 29,50!

Inclusief RDW keuringsrapport
Inclusief afmeldkosten
Inclusief BTW

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke