Bobine vervangen

Bekijk de kosten van een bobine vervangen voor uw auto

20%

Korting

178,80 Vanaf prijs

149,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Hoe wordt een bobine vervangen?

Aankoopcheck voor auto's

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1 uur

Een bobine is een kastje die het stroom van de bougiekabels ontvangt. Door middel van stroomstoten kan een bobine de bougies laten vonken waarmee ontbranding in de cilinders mogelijk gemaakt wordt. Het woord bobine komt uit de Franse taal en betekent letterlijk ‘spoel’ of ‘klos’.

Bobine vervangen

178,80 Vanaf prijs:

149,-

Nieuwe bobine

6 maanden garantie

Minder stroomverlies

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Aankoopcheck voor auto's

De bobine levert de spanning die de bougies nodig hebben voor het ontsteken van de brandstof in de verbrandingsmotor. De bobine zet de lage spanning die het ontvangt om in de hoogspanning die nodig is voor een ontsteking. De meeste oude auto’s beschikken over één bobine, terwijl moderne auto’s meestal over een bobineblok met meerdere bobines beschikken.

Lees op deze pagina waarom het van belang is om een tijdig een bobine te vervangen en boek dit gelijk in tegen de laagste kosten bij een erkend autobedrijf!

Veelgestelde vragen over een bobine vervangen

Wat is een bobine?

Een bobine bevat twee spoelen die gemaakt zijn van koperdraad. Meestal bestaat een bobine uit twee spoelen, namelijk de primaire spoel die de lage spanning ontvangt en de secundaire spoel die zich bezighoudt met hoogspanning. De bobine werd in 1876 uitgevonden door de Belg Etienne Lenoir. In de loop der jaren heeft de bobine zich verder ontwikkeld tot de bobine die we vandaag de dag gebruiken. Een goed werkende bobine is noodzakelijk om de motor van de auto te starten. Maar wat kun je doen wanneer de bobine ineens stopt met werken? Het antwoord lees je hiernaast.

Wat zijn de kosten om een bobine te vervangen?

De kosten om een bobine te laten vervangen verschillen per auto en dealer. Rijd je in een moderne auto dan is de kans groot dat een bobine meer kost in vergelijking met oudere bobine’s. De kosten om een bobine te vervangen liggen tussen de 120 en 180 euro, afhankelijk van de bobine die je nodig hebt en hoeveel arbeid er nodig is om de bobine erin te plaatsen. Het is mogelijk om de bobine zelf te vervangen, maar dit raden we af. Alleen als je eerder aan auto’s gesleuteld hebt, zou je het zelf kunnen proberen. Het probleem is dat het bobineblok op meerdere cilinders aangesloten moet worden, iets wat niet onderschat mag worden.

Wanneer moet je een bobine laten vervangen?

Een bobine dient vervangen te worden wanneer deze plotseling niet meer werkt of wanneer de werking minder begint te worden. Wanneer een bobine niet meer werkt kan laagspanning niet meer omgezet worden in hoogspanning, waardoor er niet tot nauwelijks vonken afgegeven worden. Hierdoor zullen de cilinders niet gaan draaien en gaat de motor dus niet aan. Geeft de bobine minder vonken af dan zullen er minder cilinders gaan draaien, waardoor de kracht van de motor afneemt. Het is onverstandig om te rijden met een auto waarvan maar een aantal cilinders het doen. Een bobine is een belangrijk onderdeel in een auto. Maar wanneer je gebruik maakt van een versleten bodine kan dit veel ellende veroorzaken. Het is aan te raden om de kwaliteit van de bobine in de gaten te houden. Dit kun je zelf doen of je rijdt voor een controle langs de dealer. Ken je iemand die verstand heeft van auto’s dan kun je hem of haar er ook even naar laten kijken. Een controle eens in het halfjaar zou voldoende moeten zijn.

Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

Bobine vervangen in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Bobine vervangen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Bobine vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 uit 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke