Bmw bobine vervangen

Bekijk de kosten voor een bobine vervangen van uw Bmw

20%

Korting

178,80 Vanaf prijs

149,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij een BMW bobine vervangen?

Aankoopcheck voor auto's

De gemiddelde duur van deze dienst: Tussen 0.5 en 1 uur

Een bobine is een kastje die het stroom van de bougiekabels ontvangt. Door middel van stroomstoten kan een bobine de bougies laten vonken waarmee ontbranding in de cilinders mogelijk gemaakt wordt. Het woord bobine komt uit de Franse taal en betekent letterlijk ?spoel? of ?klos?.


Bobine vervangen BMW

178,80 Vanaf prijs:

149,-

Nieuwe bobine

6 maanden garantie

Minder stroomverlies

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Aankoopcheck voor auto's

De bobine levert de spanning die de bougies nodig hebben voor het ontsteken van de brandstof in de verbrandingsmotor. De bobine zet de lage spanning die het ontvangt om in de hoogspanning die nodig is voor een ontsteking. De meeste oude auto’s beschikken over één bobine, terwijl moderne auto’s meestal over een bobineblok met meerdere bobines beschikt.


Lees op deze pagina waarom het van belang is om een tijdig een bobine te vervangen bij een BMW en boek dit gelijk in tegen de laagste kosten bij een erkend autobedrijf!


Veelgestelde vragen over een BMW bobine vervangen

Wat is een bobine?

Een bobine bevat twee spoelen die gemaakt zijn van koperdraad. Meestal bestaat een bobine uit twee spoelen, namelijk de primaire spoel die de lage spanning ontvangt en de secundaire spoel die zich bezighoudt met hoogspanning. De bobine werd in 1876 uitgevonden door de Belg Etienne Lenoir. In de loop der jaren heeft de bobine zich verder ontwikkeld tot de bobine die we vandaag de dag gebruiken. Een goed werkende bobine is noodzakelijk om de motor van de BMW te starten. Maar wat kun je doen wanneer de bobine ineens stopt met werken? Het antwoord lees je hiernaast.


Wat zijn de kosten om een bobine te vervangen voor een BMW ?

De kosten om een bobine te laten vervangen verschillen per BMW en dealer. Rijd je in een moderne BMW dan is de kans groot dat een bobine meer kost in vergelijking met oudere bobine’s. De kosten om een bobine te vervangen liggen tussen de 120 en 180 euro, afhankelijk van de bobine die je nodig hebt en hoeveel arbeid er nodig is om de bobine erin te plaatsen. Het is mogelijk om de bobine zelf te vervangen, maar dit raden we af. Alleen als je eerder aan een BMW gesleuteld hebt, zou je het zelf kunnen proberen. Het probleem is dat het bobine blok op meerdere cilinders aangesloten moet worden, iets wat niet onderschat mag worden.


Wanneer moet je een bobine voor een BMW laten vervangen?

Een bobine dient vervangen te worden wanneer deze plotseling niet meer werkt of wanneer de werking minder begint te worden. Wanneer een bobine niet meer werkt kan laagspanning niet meer omgezet worden in hoogspanning, waardoor er niet tot nauwelijks vonken afgegeven worden. Hierdoor zullen de cilinders niet gaan draaien en gaat de motor dus niet aan. Geeft de bobine minder vonken af dan zullen er minder cilinders gaan draaien, waardoor de kracht van de motor afneemt. Het is onverstandig om te rijden met een auto waarvan maar een aantal cilinders het doen. Een bobine is een belangrijk onderdeel in een BMW . Maar wanneer je gebruik maakt van een versleten bodine kan dit veel ellende veroorzaken. Het is aan te raden om de kwaliteit van de bobine in de gaten te houden. Dit kun je zelf doen of je rijdt voor een controle langs de dealer. Ken je iemand die verstand heeft van BMW dan kun je hem of haar er ook even naar laten kijken. Een controle eens in het halfjaar zou voldoende moeten zijn.


Gerelateerde diensten

Het is belangrijk om uw auto regelmatig te laten onderhouden en tegelijkertijd de staat van uw auto te laten bepalen. Ondanks de langere onderhoudsintervallen die...

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s...

Over BMW

Het bedrijf vierde op 7 maart 2016 haar 100-ste verjaardag en werd opgericht in 1916. In 1912 richt de duitse ingenieur Karl Friedrich Rapp een vliegtuigmotorenfabriek op onder de naam Rapp Motorenwerke Gmbh. Het fabriek werd in de Beierse Stad München gevestigd. In 1916 neemt Gustav Otto het bedrijf over van Karl Rapp en voegt het samen met zijn eigen bedrijf genaamd Aerowerke Gustav Otto. Waarna de fusie heeft geleid tot het ontstaan van het nieuwe bedrijf onder de naam Bayerische Flugzeug Werke. Dit bedrijf wordt ook aangemerkt als het begin van BMW. In 1918 veranderde de naam ook in Bayerische Motoren Werke (BMW). Na de Eerste Wereldoorlog stapte BMW over op spoorweg remmen omdat het in Duitsland verboden werd om nog vliegtuigen te produceren. In 1928 nam BMW het bedrijf Eisenbach en hield zich sindsdien ook bezig met de autoproductie. Eerst alleen de dixie en de austin en vanaf 1933 werden de eigen unieke modellen van BMW gebouwd. BMW was tijdens de tweede wereldoorlog onontbeerlijk voor de duitse strijdkrachten met de levering van vliegtuigmotoren, motorfietsen en allerlei andere voertuigen. Tegen het einde van de tweede wereldoorlog kregen de BMW fabrieken het dan ook zwaar te verduren. De wederopbouw werd na de oorlog gemaakt met de populaire BMW motorfietsen en de bouw van een kleine auto met drie wielen, de BMW Isetta. In de autoproductie maakte BMW in 1961 een doorbraak met de BMW 1500 en vervolgens in 1977 met de achterwiel aangedreven 323i. Sindsdien werd de achterwielaandrijving de kenmerk van alle BMW-modellen. In 1985 werd de All-Wheel Drive geïntroduceerd en in 2003 de intelligente All-Wheel Drive systeem. De xDrive werd eerst toegepast op de BMW SUV's en vervolgens ook steeds meer op alle andere modellen. BMW heeft zich in de loop der jaren weten te ontwikkelen tot een bekend en niet weg te denken Wereldmerk. Deze holding heeft zichzelf sterk uitgebreid met het dochtermerk Mini. Daarnaast is BMW in bezit van de Rolls-Royce merkrechten en mag daarom ook modellen uitbrengen ondanks dat Volkswagen de naam en logo in eigendom heeft. "Plezier door rijden" is waar BMW voor pleit en zorgt hiervoor met verscheidene exclusieve modellen. zowel in uiterlijk, gevoel als het eigen geluid van elke BMW motor.

In 3 stappen uw Bobine vervangen geregeld voor uw BMW

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw BMW Bobine vervangen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 uit 7558 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke