Velgen laten reinigen

Bekijk de kosten om de velgen te reinigen van uw auto

20%

Korting

70,80 Vanaf prijs

59,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Wat wordt er gedaan bij velgen laten reinigen?

velgen-laten-reinigen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1,5 uur

Tijdens het rijden kan de auto gemakkelijk vies worden. De velgen worden vaak als eerste smerig. Het vuil op de velg zorgt ervoor dat de auto er een stuk minder goed uitziet. Ook is vuil op de velgen niet echt prettig. Het kan zorgen voor beschadiging van de velg, het verkort de levensduur en bijzonder veel vuil kan er zelfs voor zorgen dat het comfort tijdens het rijden afneemt.

Velgen laten reinigen

70,80 Vanaf prijs:

59,-

Schone velgen

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

velgen-laten-reinigen

Velgen laten reinigen is de manier om ervoor te zorgen dat de auto er weer strak uitziet. Ook is het reinigen van velgen een goede manier om ervoor te zorgen dat de velgen aanzienlijk langer mee kunnen, waardoor de kosten lager uitvallen. Velgen reinigen kunt u zelf doen, maar het resultaat is vaak aanzienlijk beter wanneer u dit laat doen door de professionals.

Veelgestelde vragen over velgen laten reinigen

Wat zijn goede tips voor lichtmetalen velgen reinigen?

De beste tips beginnen met het kiezen van de juiste reiniger, het goede materiaal en regelmatig onderhoud. Wanneer u met regelmaat tijd vrijmaakt om uw velgen te reinigen, heeft u er namelijk bijzonder weinig werk aan. Heeft u het nu al te lang uitgesteld, dan is het verstandig om te investeren in de juiste velgenreiniger.

Hierbij is het van groot belang dat u de aanwijzingen opvolgt. Pak altijd eerst één velg en spuit niet direct alle velgen vol met het reinigingsmiddel. Het middel heeft een bepaalde tijd nodig om in te trekken. Verwijdert u het reinigingsmiddel te snel, dan heeft het niet optimaal in kunnen werken. Laat u het middel te lang zitten omdat u meer tijd nodig had voor een velg, dan is de kans groot dat het metaal aangetast wordt. Zeker bij de agressieve middelen is dit het geval.

Velgen moeten koud zijn wanneer ze gereinigd worden. Kies daarom altijd een plek uit de zon, maar tevens een plek waar u gewoon droog kunt werken. Neem vooral ruim de tijd voor het reinigen van de velgen wanneer u zich niet kunt herinneren wanneer het de laatste keer was dat u de velgen hebt gereinigd.

Velgen laten reinigen doet u nooit in een wasstraat. Wilt u de eerste reiniging uitbesteden zodat u het daarna zelf bij kunt houden? Neem dan contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen. Wij bieden landelijke dekking, hebben alle reinigingsmiddelen en -materialen in huis om er direct een succes van te maken. Ook kunnen we advies geven over het toekomstige onderhoud aan de velgen. Op die manier begint u niet alleen met schone velgen, u heeft ook direct alle kennis in huis om het reinigen van de velgen in de toekomst makkelijker en leuker te maken. Zo wordt onderhoud aan de auto een stuk leuker.

Kan ik velgen reinigen met een schuurspons?

Velgen reinigen met een schuurspons is bijzonder onverstandig om tal van redenen. De meest voor de hand liggende reden is uiteraard dat een schuursponsje nooit ontwikkeld is voor het schoonmaken van velgen. De samenstelling van het schuursponsje zal ervoor zorgen dat de velgen een doffe kleur krijgen en vol met kleine krasjes komen te zitten. Daarnaast krijgt u het meest hardnekkige vuil nooit van de velgen met een schuursponsje. Remstof en rubberaanslag blijft gewoon op de velg zitten wanneer u met een schuursponsje aan de slag gaat.

Er zijn speciale velgenborstels ontwikkeld voor het schoonmaken van de velgen. Deze borstels zijn wel geschikt om hardnekkig vuil van de velgen te verwijderen. Graag voegen we hieraan toe dat het gebruik van het juiste reinigingsmiddel minstens zo belangrijk is als het gebruik van de juiste borstel. Zeker wanneer het een tijd geleden is dat de velgen schoongemaakt zijn – of het een zwaar seizoen geweest is voor de velgen omdat er problemen geweest zijn met de remmen bijvoorbeeld.

Merkt u dat er bijzonder veel remstof, rubber, zout of smeer op de velgen zit, dan kunt u moedig beginnen aan de klus. In de meeste gevallen is het echter bijzonder veel werk zonder dat dit echt aan resultaat te zien is en dat is jammer. Wilt u zeker weten dat uw velgen weer optimaal schijnen na de behandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met het reinigen van velgen, hebben de juiste middelen en materialen en gaan geen uitdaging uit de weg.

Kan ik aluminium velgen reinigen?

Aluminium velgen zijn prima schoon te maken. Het is wel belangrijk dat u hierbij geen agressieve middelen gebruikt, omdat dit vaak direct te zien is aan de velgen zelf. Aluminium is aanzienlijk zachter dan het metaal van een lichtmetalen velg. Dat betekent dat u minder druk op het materiaal zet tijdens het schoonmaken en voornamelijk water en milder afwasmiddel gebruikt.

Zeker bij aluminium velgen reinigen is het van groot belang dat u met regelmaat de velgen schoonmaakt. Eigenlijk is het redelijk simpel: hoe vaker u de velgen schoonmaakt, hoe minder werk het is en hoe minder vuil er op de velg zit.

Op fora wordt aangeraden om de velgen te behandelen met beschermend middel zoals siliconenspray of wax. Dit kunt u doen, maar vergeet niet eerst de banden van de auto te halen! Wanneer u met deze middelen aan het werk gaat en het komt op de schijfremmen te zitten, dan verliezen de remmen de volledige werking. Uw velgen zijn dan prima beschermd, maar de rest van de auto loopt groot gevaar. Gaat u aan het werk met overtollig water tijdens het schoonmaken, dan is het demonteren van het wiel ook een grote aanrader om schade aan de auto te voorkomen.

Hoewel aluminium velgen kwetsbaarder zijn dan stalen of lichtmetalen velgen, zijn zij prima schoon te maken wanneer u voorzichtig bent. Weet u niet precies waar u moet beginnen, neem dan contact met ons op zodat wij de eerste reiniging voor u kunnen doen. Daarna is het direct een stuk makkelijker.

Wat zijn de kosten voor velgen laten reinigen?

De kosten voor het laten reinigen van velgen beginnen op een laag niveau, maar de kosten zijn uiteraard afhankelijk van de staat van de velgen. Velgen met remstof, asfalt en rubber zijn aanzienlijk moeilijker schoon te maken. Vaak zijn er meerdere sessies nodig, zelfs met professioneel reinigingsmiddel en de juiste materialen om de velgen schoon te krijgen. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van het aantal velgen dat gedaan moet worden. Moeten er vier velgen gedaan worden, dan valt de prijs hoger uit dan wanneer er bijvoorbeeld twee velgen gereinigd moeten worden omdat de rem vastgezeten heeft.

In alle gevallen is het uitbesteden van het reinigen van de velgen een aanrader. Het resultaat is vele malen beter en na de eerste keer reinigen is het makkelijker om het onderhoud bij te houden. Wij kunnen u hierin ook advies geven zodat u precies weet wat u de volgende keer zelf kunt doen om het onderhoud aan de velgen optimaal te doen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, de prijzen of de werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de chat of telefoon. Uiteraard kunt u ook altijd direct een afspraak boeken bij een garage in de buurt. Onze landelijke dekking maakt ServiceRight dé plek voor alle reparaties en het onderhoud aan uw auto. Geen tijd om de velgen of de auto langs te brengen bij de garage? Geen punt. Wij hebben een compleet gratis service waarbij we graag de auto bij u ophalen en deze op een afgesproken plek weer terugbrengen.

Zien onze monteurs onverhoopt andere problemen die tegelijkertijd opgelost kunnen worden, dan wordt hierover contact met u opgenomen zodat ook dit tegen een aantrekkelijk tarief gedaan kan worden. Meer uit uw auto halen en de levensduur van de velgen verlengen, dat laat u gewoon over aan uw specialist.

Gerelateerde diensten

Meld uw schade voor een offerte: Als u op zoek bent naar een offerte voor het polijsten van uw auto, neem dan een kijkje hieronder...

Waarom is autobanden vervangen zo belangrijk? Met versleten banden heeft u verhoogd risico op gevaarlijke situaties tijdens het rijden. Daarnaast moeten banden ook de juiste...

Bij ServiceRight Auto’s hebben we al meer dan 1500 garages in Nederland met een uitstekende dekking in elke stad en gemeente. Omdat wij de snelst...

ServiceRight Auto's servicepunten in Nederland

maps
BEKIJK & BOEK

Gratis haal- en brengservice

ServiceRight autogarage in uw stad

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

In 3 stappen uw Velgen laten reinigen geregeld

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Velgen laten reinigen?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke