Schokdempers vervangen Cadillac Eldorado

Bekijk de kosten van schokdempers vervangen voor uw Cadillac Eldorado

20%

Korting

178,80 Vanaf prijs

149,-

Weet ik niet.

 

Contactloos gratis halen en brengen

6 maanden garantie

Dekking door heel Nederland

Schokdempers vervangen

De gemiddelde duur van deze dienst: 1 uur

Schokbrekers en schokdempers hebben een belangrijke rol wanneer het gaat om de veiligheid van de auto. In veel gevallen wordt er vooral gewezen op de veiligheid voor de inzittenden. De oneffenheden van het wegdek worden door de schokbrekers en schokdempers opgevangen zodat het comfort in de auto hoger is. Maar denkt u vooral niet dat doorrijden met versleten schokbrekers alleen ongemakkelijk is. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is het doorrijden met versleten schokbrekers ook bijzonder gevaarlijk voor de auto en andere weggebruikers.


Schokdempers vervangen Cadillac Eldorado

178,80 Vanaf prijs:

149,-

Nieuwe schokdempers

Neutraliseer uw auto

Voorkom stuiterende en schokkende auto

Inclusief BTW

Inclusief arbeid

Schokdempers vervangen

Uw auto weegt namelijk al snel meer dan 1.000 kilo. Deze kilos moeten in balans gehouden worden om optimale wegligging te kunnen garanderen. Wanneer de auto gaat zwaaien of dweilen, dan kan dit zeker te maken hebben met een verslechterde werking van de schokbrekers en dempers. Daarom is het verstandig om deze onderdelen op tijd te laten vervangen zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan tijdens het rijden.


Wat gebeurt er als Cadillac Eldorado schokbrekers niet tijdig worden vervangen?

Wanneer de Cadillac Eldorado schokbrekers niet op tijd vervangen worden, neemt allereerst het comfort in de auto af. Vooral op de achterbank is dit goed merkbaar. Oneffen wegdek wordt een vervelende ervaring. Tijdens het rijden kunt u zelf ook merken dat de schokbrekers vervangen hadden moeten worden wanneer de wegligging beroerd is. Andere gevolgen die doorrijden met versleten schokbrekers kunnen hebben, zijn onder andere scheve slijtage aan de banden, stuiteren van de auto bij drempels en hobbels, onvoorspelbaar gedrag van de auto bij bochtenwerk zoals rotondes en duiken van de auto wanneer er geremd wordt. Kortom: wanneer u doorrijdt met versleten schokbrekers of schokdempers dan is dit niet alleen nadelig voor het comfort in de auto. Het is ook bijzonder gevaarlijk omdat uw auto op een compleet andere manier reageert dan u gewend bent. Aangezien deze afwijkende reactie per keer verschilt, kunt u hier niet op inspelen tijdens het rijden. Doorrijden met versleten schokbrekers is daarnaast slecht voor de auto. Onderdelen zoals de banden slijten harder en ongelijkmatig en ook voor de overige onderdelen en het chassis is het zeker niet aan te raden om een reparatie uit te stellen.


Hoe weet ik wanneer ik mijn Cadillac Eldorado schokbrekers moet vervangen?

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt merken dat de Cadillac Eldorado schokbrekers of Cadillac Eldorado schokdempers aan vervangen toe zijn. Per definitie is het te merken aan het comfort in de auto zodra u een drempel of hobbel tegenkomt. Helaas staat er geen standaardperiode voor de vervanging van de schokbrekers. Deze zouden een compleet autoleven mee moeten gaan, maar dat is lang niet altijd het geval. Het is het beste om bij de specialist te laten kijken of de schokbrekers nog optimaal werken. Rijdt u op hogere snelheid en reageert de auto onvoorspelbaar? Hoort u vreemde geluiden wanneer u over oneffen wegdek rijdt of hebt u het idee dat de mensen bij u in de auto wagenziek worden tijdens het rijden? Dan is het hoog tijd om eens te kijken naar de schokbrekers en de schokdempers. Rijdt u al langere tijd door met deze symptomen, dan is het verstandig om eens onder de auto te kijken samen met een monteur. De kans is groot dat er meer onderdelen vervangen moeten worden of dat de wielophanging opnieuw afgesteld moet worden zodat u weer een auto terugkrijgt waar u helemaal op kunt rekenen en die ineens veel comfortabeler rijdt en minder brandstof gebruikt. Wilt u testen of de schokdempers vervangen moeten worden? Pak een deel van het chassis bij de wielkast (dat niet in kan deuken) en beweeg de auto stevig op en neer. De auto mag tweemaal deinen voordat deze stil komt te staan. De handmatige test is niet 100% betrouwbaar.


Wat is het verschil tussen de Cadillac Eldorado schokbrekers aan de voorzijde en achterzijde?

Het verschil in schokdempers of schokbrekers aan de voorzijde en achterzijde van de auto is afhankelijk van het model dat u rijdt. Doorgaans zijn dit verschillende veren omdat er achter doorgaans meer lading vervoerd wordt en de achterste schokdempers de kracht van een beladen aanhanger moeten kunnen weerstaan. Maar zoals gezegd: afhankelijk van het model auto dat u hebt kunnen er andere verschillen zijn tussen de voorzijde en achterzijde. Het is altijd belangrijk om aan te geven welke schokdempers u wilt laten vervangen. Standaard worden beide schokdempers per as vervangen. Wanneer een van de Cadillac Eldorado schokdempers slecht geworden is, heeft dit in nagenoeg alle gevallen ook gevolgen gehad voor de tegenoverliggende schokdemper. Weet u niet zeker of de schokdempers gelijk zijn of twijfelt u aan de werking van de schokbrekers onder uw auto? Neemt u dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op zodat we u verder kunnen helpen en de auto kunnen testen op de werking van de schokdempers.


Wat is het verschil tussen Cadillac Eldorado schokbrekers en Cadillac Eldorado schokdempers?

De benamingen schokbreker en schokdemper worden in de volksmond door elkaar gebruikt en er wordt hetzelfde mee bedoeld. Technisch gezien is de schokdemper alleen het gedeelte van de vering dat de oneffenheden in het wegdek op moet vangen, terwijl met een schokdemper veel meer bedoeld kan worden. Wanneer het gaat om schokdempers, zijn er veel verschillende modellen en types beschikbaar. Bij de schokdemper met olie is de werking gebaseerd op het omzetten van kinetische energie naar warmte. Er zijn echter ook schokdempers die gebruikmaken van gas. De moderne auto maakt gebruik van hydraulische schokdempers, die op hun beurt lek kunnen gaan maar wel de best mogelijke werking mogelijk maken tijdens het rijden. Het vervangen van een schokdemper of schokbreker kunt u niet zelf doen. Het is werk voor een specialist met speciaal gereedschap. De Cadillac Eldorado monteur kan u meer vertellen over de mogelijkheden rond de reparatie van uw schokdempers en weet precies waar op gelet moet worden om de eventuele andere schade ook aan te pakken. Rijdt u in geen geval door met schokdempers die niet meer optimaal werken; het doorrijden met schokdempers die niet goed werken is minst gezegd een levensgevaarlijke situatie, ook al zijn er weinig mensen die hier de ernst van inzien.


Wat zijn de kosten voor schokbrekers vervangen?

Vanaf € 79 kunnen de schokbrekers en schokdempers bij uw auto vervangen worden. Dit is absoluut geen klus waar u zelf mee aan de slag kunt gaan. Ten eerste omdat er speciaal gereedschap nodig is om de gespannen veer onder de auto te plaatsen, maar daarnaast ook omdat het gevaarlijk werk is wanneer het niet goed uitgevoerd wordt. De prijs van de reparatie is afhankelijk van het model auto dat u rijdt en welke onderdelen vervangen moeten worden. De schokdempers zijn namelijk onderdeel van het veersysteem en wanneer er te lang doorgereden is met versleten onderdelen, bestaat de kans dat er meer schade toegebracht is aan andere onderdelen van de auto. Bij zeer versleten schokdempers wordt bijvoorbeeld direct gekeken naar de staat waarin de banden verkeren. De kosten van de reparatie gaan uiteraard in overleg met u. We kijken graag eerst naar uw auto om te bekijken wat er precies vervangen moet worden om de staat van de auto weer optimaal te krijgen. Komt u daarom vooral met uw auto langs bij een van de vestigingen of neemt u vrijblijvend contact met ons op zodat we verder kunnen kijken naar de exacte mogelijkheden bij uw Cadillac Eldorado.


Gerelateerde diensten

Waarom moet ik mijn schokdempers aan de achterzijde laten vervangen? De belangrijkste functie van de schokdemper is om het wiel van uw auto tegen het...

Waarom moet ik mijn schokdempers aan de voorzijde laten vervangen? De belangrijkste functie van de schokdemper is om het wiel van uw auto tegen het...

In 3 stappen uw Schokdempers vervangen geregeld voor uw Cadillac Eldorado

Stap 1

Selecteer op onze website uw auto onderhoud & u ziet direct onze voordeelprijs.

Stap 2

Kies een datum en garage waarop u het onderhoud uit wilt laten voeren.

Stap 3

Uw auto is in goede handen bij een van onze erkende garages bij u in de buurt.

BEKIJK & BOEK

Waarom ServiceRight Auto's voor uw Cadillac Eldorado ?

Gratis landelijk ophalen en afleveren vanuit huis of werk

Landelijk online platform met klantenservice

Alle bij ServiceRight aangesloten servicepunten zijn erkend door o.a. RDW

Garantie op onderdelen en arbeid

Fabrieksgarantie blijft te allen tijde gewaarborgd

Ervaringen met ServiceRight

9.5 van 7702 klantenbeoordelingen

BEKIJK & BOEK

Acties bij ServiceRight Auto's

-20%

Grote beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
Garantie (6 mnd)

BEKIJK & BOEK

-20%

Car cleaning tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en diverse filters
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

-20%

Kleine beurt NU tijdelijk 20% korting!

Verversen van olie en de oliefilter
Afstempelen onderhoudsboekje
6 maanden garantie

BEKIJK & BOEK

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.

Oke